• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMEEKJungle / Drumandbass a všemožné zlámaniny
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    MARIHAI: jeste sou dve zastavky v Kanade a Londyn a more to come)))
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    Whaat ?:) 👍

LION_DON
    LION_DON --- ---
    Fracture w/ Blackeye MC at Anara, Boomtown | Keep Hush Takeover
    https://www.youtube.com/watch?v=ewxe2WB0ZK0
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    SYXAO:

shoutout the mc for ruining an insane set
    LION_DON
    LION_DON --- ---
    DJ Flight b2b Tasha w/ Blackeye MC at Anara, Boomtown | Keep Hush Takeover
    https://www.youtube.com/watch?v=d9tBZmvO3ZA

♫♪
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    Obnovená premiéra cyklu poslechově přednáškových večerů

Audire je zpět! Po mnoha a mnoha žádostech o opakování se ve čtvrtek 18. září od 19 hodin do prostoru Punctum navrací seriál komponovaných večerů na téma historie a vývoj elektronické hudby. Audire bude opět probíhat s měsíční frekvencí a během následující sezóny zopakujeme prvních deset dílů mapujících prvních osmdesát let evoluce elektronické hudby. Setkání se sestávají z přednášky, audio a video ukázek a průběžné debaty. Cyklus sleduje kontext a vývoj elektronické hudby od svých dadaistických a futuristických počátků přes poválečnou avantgardu až po klubovou a experimentální hudbu posledních dekád. Zaměřuje se jak na hudební stránku, tak i na evoluci technologie elektronických hudebních nástrojů či na sociální kontext v daném období. Seriálem provází zakladatel projektu Messiah Komplex Jan Němec alias RaveBoy a jednotlivé díly celého projektu Audire probíhají pod kurátorským dohledem Pavla Štěpánka alias Yukimury, producenta projektu Mustakillah Sound.

První úvodní díl Audire nás přenese na přelom 19. a 20. století, kdy vznikly první elektronické hudební nástroje jako Telharmonium nebo Theremin. Původně se nepočítalo s tím, že by se nástroje tohoto typu staly obohacením symfonického orchestru či jeho náhradou – našly čistě funkční využití v tehdejších telefonních ústřednách nebo jako generátory zvukových efektů pro filmový průmysl. Masový nástup elektrifikace na počátku 20. století posléze pronikl i do uměleckých kruhů a v předvečer 1. světové války začali tyto technologie pro svá představení využívat i futuristé a dadaisté. V té době vznikla také první teoretická díla a manifesty uvažující o budoucích možnostech nového technologického paradigmatu ve společnosti i v hudbě.

[RE:AUDIRE - Úvod do historie elektronické hudby]

ZANG/TUMB/TUMB
    SYXAO
    SYXAO --- ---
    AKISAN: dost mě tam sere ten MC :-/
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    Tim Reaper B2B Sully | SWU FM X Love Saves The Day 2025
    https://www.youtube.com/watch?v=iLv4qzGFneU&t=2s
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    Jubei B2B Skeptical with SP:MC | SWU FM X Love Saves The Day 2025
    https://www.youtube.com/watch?v=t81FacL0e-8
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    V Praze budou na podzim jeste dve moc moc pekny dnb/jungle akce! More info soon ,)
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    ESKA: Link? 🥸
    ESKA
    ESKA --- ---
    AKISAN: akorát mi do mailu dorazilo promo. CELY ALBUM. omg. tak já mám večer jasnej. Gauč. Čaj. TeeBee. <3
    ESKA
    ESKA --- ---
    AKISAN: tenhle je naopak celkem dobrej... ale teda Lenzman po něm ho trocu zostudil, ale to je Lenzman :D :D
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    KAMCZA: myslim si, ze lineup, misto, tech gear a datum rovna se zarucenejch uspech. S dobre mirenym promem tam muze dorazit i pres 1000. Vim, nikdo se me neptal))
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    VEX: je to ten prostor jak mam ten Rinse set...jestli ti nevadi ze obcas na tebe nekdo sahne nebo naopak ti poda drink, brko whatever tak fakt supr vibe. Navic vzdycky se rikavalo uz z dob stary Roxy... pojd k djovi,tam je nejlepsi zvuk))))
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    KAMCZA: tvl vidis. V zivote by me nenqpadlo ze roxy je 360 ale dyz to reknes takle tak totalne jo hhh
    KAMCZA
    KAMCZA --- ---
    FALLENGEMINI: napsal si to úplně přesně.

Dj nebude uprostřed a nebude to dokola. V tomhle podání je 360ka spíš, že pustíž lidi okolo a za DJe a dáš tam zvuk. Roxy to tak má celej život :D
    VEX
    VEX --- ---
    AKISAN: já vim:)
    VEX
    VEX --- ---
    FALLENGEMINI: jo rozhodně ty halovky jsou extrém. Přitom by stačilo před stage postavit pár beden. Ale tohle je uprostřed. Přijde mi to hrozně divný. Le me old.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam