• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    GAF: Jako já bych se toho nástroje nebál - ale přistupoval bych k tomu z pozice "zálohy mám, stejně to budu přeinstalovávat, tak zkusím tuhle srandu, a třeba se to nevysere."
    GAF
    GAF --- ---
    PISKVOR: hmm, takže vpodstatě jedinej vpohodě způsob je udělat čistou novou instalaci Windows jestli dobře chápu. Grrrrr, tak ok. A díky za odpověď.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    GAF: Život je nebezpečný a nikdo ho nepřežije. Tolik k "je to 100% bezpečný?" Ale vážně: takovejch slibů už jsem viděl...a pak jsem ve dvě ráno ručně editoval NTFS partition header, abych nepřišel o kompletně všechna data (od poslední zálohy). Jinými slovy, pokud někdo slibuje "naprosto bezpečný," vědomě lže. Dovedu si sice představit způsoby, jak to posichrovat, ale nedůvěru ve mě budí právě to tvrzení o bezpečnosti.

    Nicméně je možný, že ty NTFS partitions umí spojit - než to začneš zkoušet, ujisti se, že máš zálohy. Taky spojený system+data disky občas zblbnou system recovery, která natvrdo očekává dva logický disky za sebou (setkal jsem se třeba u MSI).
    GONZA223
    GONZA223 --- ---
    NYCKER: tak tohle už je na mě trochu HC :)
    GAF
    GAF --- ---
    Ahoj lidi, našel jsem tenhle program:

    The way to merge partitions safely. With the efficient and safe partition magic software, you no longer worry about data loss.
    http://www.partitionwizard.com/mergepartitions/merge-partitions-safely.html

    protože chci kamarádce mergnout cčko a dčko dohromady. Ona nepotřebuje rozdělený disky, je to obyč uživatel, naopak jí to mate a má jakoby "málo místa" atp. Jedna partition je pro ní vhodný řešení. A teď mi jde o to, jestli je to opravdu bezpečný. Tušíte někdo? U jinýho programu psali, že to neni uplně 100% že data zůstanou zachována, tady píšou, že se člověk nemusí vůbec obávat. Prosím si Vaše názory či zkušenosti na tohle.
    GONZA223
    GONZA223 --- ---
    GONZA223: zkoušel jsem vypnout to PalmTrcking a citlivost ,ale vůbec to nepomohlo stejně se ten charm bars sám od sebe někdy objeví ....
    GONZA223
    GONZA223 --- ---
    BRAP242: tak ti nevim ale v nastavení touchpadu nic co zminuješ nevidím...jediné nastavení je toto .... zkoušel jsem tedy i různé ty deaktivace toho charm baru ale stejně mi sám od sebe vyskočí i když je deaktivovaný ... už mě to začíná pěkně sr.....:)

    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    COLBEN: Jo přesně to co sem hledal, dík ;)
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    COLBEN: pravy tlacitko na ikonku programu a v quick prefernces ->destination nastavit save directly nebo neco takovyho tam je
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    PISTA1: program greenshot to umi (mimo milionu jinych veci)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    nemá někdo odskoušenej v win7 nějakej prográmek kterej by běžel na jako služba a po sejmutí PRINTSCREENem by automaticky uložil jpeg do nastaveného adresáře. Nic víc netřeba. Přešel sem z droboxu kterej to měl v sobě na domácí owncloud a tahle fičura mě fakt chybí :(
    Vyzkoušel sem už asi 10 programů ale tuhle funkci sem u žádnýho nenašel :/
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    jo, cetl. me zajmalo jestli se ti to deje bez trackpadu.
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    GONZA223: je totiz vim, ze na lenovackejch trackpadech je potreba vypnout nejakej edge sweep v nastaveni trackpadu. tim se to potlaci.

    schvalne vypni trackpad a uvidis jestli se cetnost zjeveni charmbaru rapidne snizi!
    GONZA223
    GONZA223 --- ---
    BRAP242: hele děje se to jak na touchpadu tak na myši ... ještě jsem to tedy nezkoušel jak radil NYCKER , mám notebook doma a neměl jsem ho ještě v ruce
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    GONZA223: mas mys nebo trackpad?
    GONZA223
    GONZA223 --- ---
    pls nevíte jestli je nějaký jednoduchý způsob jak se ve win8 zbavit té pravé vyskakovací lišty? Neskutečně mě obtěžuje a kolikrát vylítne i sama od sebe aniž bych myší byl na pravé straně...
    MUXX
    MUXX --- ---
    me zas prekvapilo, ze kdyz dam nastaveni site, tak je tam prepinac proxy on/off.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    ad win10:
    ja je nainstalil minulou sobotu na svuj primarni stroj (tj zadnej vmware), protoze windows "susan boyle" 8.1 uz mam plny zuby. musim rict, ze za me jako desktopoveho uzivatele maj win10 zelenou.

    instalace: oka, az na ten kokotskej ucet. volba 'tahni s accountem' je celkem schovana. to delaj urcite schvalne, pac presne takle uz to bylo v tom jejich nesmyslu games live ci jak se to jmenovalo.

    vzhled: ten stihlej vzhled mi strasne sedi, barvy slusive a decentni (technical preview theme). porad mi chybi glass efekt, takovej peknej bejval. a na druhou stranu bych uvital moznost vypnout dwm jako za starych casu, ale to uz se asi nestane.

    start menu: start bohuzel vypada metrovite, tj. ocni stiny odkvetly slapky pred sichtou, ale aspon uz je v menu. nicmene tendle kousek je porad trosku nestasnej. jak rikam je to hnusny a hlavne celkem nepohodlny na nalezeni cehokoliv. nove se vyhledavani presunulo vedle startu a snazi se hledat na bingu (...chci to vubec?). kdyz chci napsat cestu lokalniho programu, tak to nedoplnuje a clovek to fakt musi napsat cely. kdyz uz widle konecne zjistej, ze je to aplikace, zmeni ikonu, ale bohuzel na tu ikonu nejde rightclick a dat 'pin to start/bar', takze clovek musi otevrit exploder, najit a udelat to s tama. a taky kdyz uz ten samej program pisu po treti, mohlo by si to fakt zapamatovat.
    ten novej search preferuje bing az moc, takze moje lokalni programy bejvaj az druhy nebo treti a to me trosku stve. jestli se da ten bing vymenit za gugl netusim, ale stejne bych radsi kdyby to hledalo nejdriv lokalne a pak teprv na netu.
    celkovej curbes v tomdle metro subsystemku proste zustava.

    task switcher: asi ok, ale blby je ze ty thumbnaily programu nejsou v realnych proporcich, takze treba malej notepad vypada vetsi nez firefox. lehce az stredne matouci featura.

    explorer: pribyl quick access, coz se mi asi spis libi, akorat mam pocit ze je to uz aspon treti misto tohodle druhu :) no hlavne ze je navrchu kdyz je quick :)

    utility: cmd mi prijde vyznamne vylepsenej, ale nevim jestli to nebylo uz v susan boylove. prominte mi vykrik "ty vole, vono snad funguje ctrlc ctrlv!" neb jsem u vytrzeni. netusil jsem ze se todo doziju!

    stabilita: jak rikam mam to na normalni masine a zatim to sedi jak prislovecny hrnec na hyzdich. jedina nekompatibilita na kterou jsem narazil je mintty od cygwinu, ktera otevira debug consoli a nezavre ji. problem vyresilo zapnuti kompatibility s win8.
    PEPPE_LOPEZ
    PEPPE_LOPEZ --- ---
    TOOMIX: s tímto problém nemám, ale při nastavení zobrazení mají některá tlačítka a checkboxy problémy. Docela to dávalo zabrat i procáku, z ničeho nic tři jádra 100%. No dneska to budu víc pozorovat.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    PEPPE_LOPEZ: já jsem je včera nahodil do VmWare i do Virtualboxu a v obou případech stejný problém - na tlačítko Start musím kliknout tak 3x, než se vůbec zobrazí nabídka
    PEPPE_LOPEZ
    PEPPE_LOPEZ --- ---
    Tak jsem včera nainstaloval W10 sestavní 9926 , všechno v pohodě, jen mi nejedou WOT problém s knihovnou DX9, dneska po práci se tomu budu věnovat tak uvidíme jestli to rozjedu. Dám vědět.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam