• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    TANGERINE
    TANGERINE --- ---
    Prosím prosím, co mám dělat, když mi na Windows 8 nefunguje webka, skype, aplikace Fotografie? Vyskočí okno jako při zapínání, ale nakonec se nic neděje. Občas to hodí hlášku "vzdálené volání procedury se nezdařilo". Co s tím?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    NYCKER: Přehřátí blbě chlazenýho (nečištěnýho) ntb zrovna ve chvíli, kdy něco vrtal v hlavičce. To nechceš.
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    lze nejakym (jakymkoliv) zpusobem rozvhodit multi remote desktop pres RDP .
    Zatim co jsem zkousel, tak bez uspechu .
    system w8.1 (core) nebo standard verze , uz se v tom jejich indexovani nevyznam .

    Potrebuji tak ovladat pc na dalku , kvuli udrzbe.

    diky za kazdou radu.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    NYCKER: Jo, právě z toho *rozšíření* systémového disku jsem došel zkorumpované NTFS hlavičky, neb se ntfsresize trefilo do bad sektoru a nějakého bugu zároveň.
    GAF
    GAF --- ---
    NYCKER: jj tak to je no. Kamarádka má prostě málo místa na cčku a veliký dčko a nechce se zabývat tim co kam instalovat a ne, je to obyč uživatel, chce to mít jednoduchý. Nevim proč jí to kdo vůbec v dnešní době na 80GB harddisku rozděloval.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    GAF: počkej až ti dojde ganja!
    GAF
    GAF --- ---
    RATTKIN: zálohují jenom zajíci nebo zdegenerovaní robotičtí jednorožci! A já odmítám podílet se na tomto buržoazním přežitku zaniklé zkostnatělé éry! Viva la transcendance!
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    GAF: zálohovaný to mělo už dávno bejt
    GAF
    GAF --- ---
    Jj, jste už tři co říkají, že zálohovat je stejně potřeba. Tak to jsem potřeboval vědět, věřím, nerad, ale věřím a dám si pozor a zazálohuji. Děkuji za rady.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    GAF: Já bych to zkusil, po zálohování důležitých dat samozdřejmě.
    Pokud renomovaná firma tvrdí, že to funguje, tak k chybě dojde maximálně jednou za 10 let ;)

    Taky může být bedák na disku, s tím software nic nezmůže.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    GAF: Jako já bych se toho nástroje nebál - ale přistupoval bych k tomu z pozice "zálohy mám, stejně to budu přeinstalovávat, tak zkusím tuhle srandu, a třeba se to nevysere."
    GAF
    GAF --- ---
    PISKVOR: hmm, takže vpodstatě jedinej vpohodě způsob je udělat čistou novou instalaci Windows jestli dobře chápu. Grrrrr, tak ok. A díky za odpověď.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    GAF: Život je nebezpečný a nikdo ho nepřežije. Tolik k "je to 100% bezpečný?" Ale vážně: takovejch slibů už jsem viděl...a pak jsem ve dvě ráno ručně editoval NTFS partition header, abych nepřišel o kompletně všechna data (od poslední zálohy). Jinými slovy, pokud někdo slibuje "naprosto bezpečný," vědomě lže. Dovedu si sice představit způsoby, jak to posichrovat, ale nedůvěru ve mě budí právě to tvrzení o bezpečnosti.

    Nicméně je možný, že ty NTFS partitions umí spojit - než to začneš zkoušet, ujisti se, že máš zálohy. Taky spojený system+data disky občas zblbnou system recovery, která natvrdo očekává dva logický disky za sebou (setkal jsem se třeba u MSI).
    GONZA223
    GONZA223 --- ---
    NYCKER: tak tohle už je na mě trochu HC :)
    GAF
    GAF --- ---
    Ahoj lidi, našel jsem tenhle program:

    The way to merge partitions safely. With the efficient and safe partition magic software, you no longer worry about data loss.
    http://www.partitionwizard.com/mergepartitions/merge-partitions-safely.html

    protože chci kamarádce mergnout cčko a dčko dohromady. Ona nepotřebuje rozdělený disky, je to obyč uživatel, naopak jí to mate a má jakoby "málo místa" atp. Jedna partition je pro ní vhodný řešení. A teď mi jde o to, jestli je to opravdu bezpečný. Tušíte někdo? U jinýho programu psali, že to neni uplně 100% že data zůstanou zachována, tady píšou, že se člověk nemusí vůbec obávat. Prosím si Vaše názory či zkušenosti na tohle.
    GONZA223
    GONZA223 --- ---
    GONZA223: zkoušel jsem vypnout to PalmTrcking a citlivost ,ale vůbec to nepomohlo stejně se ten charm bars sám od sebe někdy objeví ....
    GONZA223
    GONZA223 --- ---
    BRAP242: tak ti nevim ale v nastavení touchpadu nic co zminuješ nevidím...jediné nastavení je toto .... zkoušel jsem tedy i různé ty deaktivace toho charm baru ale stejně mi sám od sebe vyskočí i když je deaktivovaný ... už mě to začíná pěkně sr.....:)

    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    COLBEN: Jo přesně to co sem hledal, dík ;)
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    COLBEN: pravy tlacitko na ikonku programu a v quick prefernces ->destination nastavit save directly nebo neco takovyho tam je
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    PISTA1: program greenshot to umi (mimo milionu jinych veci)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam