• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    ARIAEL:
    PETER_PAN:
    zajimavy.. pukud vynecham servery tak clientsky windows mi nikdy nedelaly problemy
    aktualne mam treba disk kterej prehazuju mezi dvema laptopama (sou od sebe starim cca 5 let.. naprosto rozdilnej HW) a neni zadnej problem.. vsechno hezky funguje tam i tam
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ARIAEL: To zni zajimave. Pekne. Dik.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    PETER_PAN: No jo no - jenomze ono to jde. Staci Win primet aby pri startu zapnuli detekci HW.
    Cely problem je v tom ze pri beznem startu je detekce HW vypnuta a kvuli rychlosti se nacita jiz hotovy seznam driveru.
    Lze Win prinutit pro startu zapnout znovu autodetekci HW - potom vse najede jak ma.

    To smazani vetve z registru je jeden zpusob, proste smazes seznam tech ocekavanych driveru.
    Nejistejsi je vzdy zapnuti stavu OOBE. Treba pomoci Sysprep.

    tady je ten popis manualni zmeny
    -------------------------------------------------------------------------------------
    I wanted to report that I found an MS Knowledge Base article (http://support.microsoft.com/kb/922976) stating “During the Windows 7 or Windows Vista installation process, any unused storage drivers are disabled”. In the same article there is also an example on what to do to enable the drivers on a running system. With this information, I set course to enable the storage drivers on my dead system.
    1) Connected the dead system drive into a working system
    2) Went into RegEdit with administrative permissions
    3) Selected HKLM hive of the working system
    4) Then in the “file” menu, “Load Hive…”
    5) Opened the SYSTEM registry hive file located under /Windows/System32/config folder on the dead system drive.
    6) Provided “DEADSYSTEM” as the Key name when prompted
    7) Located DEADSYSTEM/Select/Current value to note the ControlSet that would be loading (in my case it was “1” => ControlSet001)
    8) Then went to ControlSet001/services and searched for every key containing the value “SCSI Miniport” where the “Start” value was a “3” and changed the “Start” value to a “0”.
    Stopped when the search first stopped on a value that was not under ControlSet001.

    Having enabled all storage drivers in this way, when I booted the failing system, this time Windows 7 loaded very sloooooowwwwly, but without problems.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    PETER_PAN: Ja to tedy ve skutecnosti resim tak ze po instalaci a zakladni konfiguraci udelam image clonezillou, takze vychozi stav uz nejaky je. Ale stejne je tam te prace mrte vzdycky.

    A stejne me sere, ze MS nedokazal za ty roky vyresit aby pri zmene HW (chipset MB) proste ty wokna nabehly. Vsechny ty hura navody, jak se z registru vyhodi tahle vetev, ci tamhleta vetev a pak po restartu se to chyti proste funguji v par % pripadu. Plus me sere rada dalsich veci ktery nejsou ani na W7, nebudou ani na W10, nebudou nikdy.

    No nic jdu spat.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    SRNECEK: Presne jak pise SCHUMA. Zadne prevadeni jiz existujici instalace, nebo migrace profilu. Cista intalace, prevest data, dokumenty. Nainstalovat aktualni, ci relevantni verze programu. Nakonfigurovat a je zase na 2 roky pokoj.

    Samotneho me to vzdycky sere, pac intalace PC a konfigurace je pro me tak 5 hod. cisteho casu (co se bude cim spoustet, co ma kde bejt, co jak nakonfigurovany, co ma povoleny tenhle plug-in, rucne vyseparovany tamhleto, vyreseny krizove asociace, global hot-keys, vyjimka tady na to, vmware, nakonfigurovat synergy, team viewer, total commander s pluginama je samostatna kapitola, sw na spravu cliboardu, ruzne pametove veci, pak se dokopat k bookmarku 4500 tridenych polozek, jj neni to lehke :-) ), ale jednou za 2 roky to proste musim udelat :-)
    SCHUNA
    SCHUNA --- ---
    SRNECEK: Idealne kup SSD a nainstaluj tam cisty win. Nasledne tam nakopiruj data z HDD. Inak by som to riesil zalohou na ext. disk a takisto cistou instalaciou.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    RAINBOF: No, migrací jsem zálohoval jen dokumenty atd., nikoliv Program Files. A pokud zformátuji disk C, kde mám Windows, neovlivní to disk D, kde mám jiná data? Po zfromátování se mi navolí možnost instalace Windows? Nebo jinými slovy, pokud potřebuji ten sajrat odstranit a momentálně netuším, co to je, tak co dělat... ?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SRNECEK: ne. zaseres si to jeste vic.
    spravny postup je vědět čím jsi si to zasekal a dávat si bacha.

    jinak ano format je dostatceny. migrace profilu ti tam vrati data z tveho profilu tj castecne i s bordelem ve forme dat aplikaci.

    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, prosím Vás, snažím se přeinstalovat Win 7. Mám disk rozdělený na dva oddíly, na disku C mám Windows, když vložím instalační DVD, tak volím instalaci vlastní, označím disk C, nicméně pokud nainstaluji nový Windows, tak se mi vytvoří složka se starým user profilem jako Windows.old. Jelikož mám systém zasekaný a notebook velmi pomalý, zajímalo by mne, zdali tento způsobem přeinstalace vyčistí disk od zybtečných souborů, a tak mu umožní rychlejší výkon nebo se jedná spíše o drobnou kosmetickou úpravu? Mám tedy zvolit zformátovat při instalaci nebo toto je dostatečné? Děkuji za rady.

    P.S. Data jsem si zazálohoval možností "Migrace profilu uživatele", a tak netuším, zdali po vyčištění zase nenahraji stejný sajrajt zpět.

    P.S.S. Mám starý notebook, HP 4710s, 4GB RAM, 2.0 Ghz IntelCore 2 Duo. Víceméně potřebuji stříhat video, vím, že jakžtakž to ten notebook zvládá, když je čistý.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ARIAEL: myslim samozrejme push updatu.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RAINBOF: Moc ne, wsus si v soucasny dobe klidne vezme 400-500 GB :) A to je tam jen par produktu v posledni verzi a v anglictine. A samozrejme to bezi s SQL...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    R3S3T: v tom pripade cemu presne se divis ? nemas ramku, vypnes swap (tedy vazne tu pamet nemas) a "dovolujes" si pustit windows update ? slusny od tebe by bylo, pushovat jednotlivy updaty rucne kdyz chces aby system tu ram nepouzival.
    Ad otazka na pamet, od jisty doby MS kasle na kompresi toho xml souboru s updaty, radsi ti ho servirujou primo pres load balancer.
    (hadam ze wsus a esentials nebo jak se to ted jmenuje by to resilo)
    MUXX
    MUXX --- ---
    R3S3T: k puvodnimu dotazu - jediná věc co me napadá je odebrat co nejvic windows features. update pro ne pak nehledá aktualizace.
    k tomu swapu - vypnout to fakt není dobrý. je k tomu nejakej důvod?
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    ARIAEL: moje malickost
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Ktery prase vypnulo swap?
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    swap mam off , ono to info o aktualizacich obcasne projde, ale obcas to vyhodi chybu
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    to by měl normálně pokrýt swap ne?
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    lze nejak zoptimalizovat aktualizacni proces ve win7-64b ? mam pro virtual prirazeno "jen" 2GB ram , system neni schopen aktualizace ani vyhledat . Bez se system vezme 500-800MB , priblbly vyhledabni aktualizaci 1.5GB+ .
    btw: Ktery prase to psalo ?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    PISKVOR: Ta prace pro vraha je jeden prikaz...
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    PISKVOR: no, já jsem se pokoušel přenastavit windows firewall, ale bez úspěchu.
    MICKK: Tohle vypadá slibně. Dík.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam