• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    DAWEIS
    DAWEIS --- ---
    SCHUNA: neuvěřitelné , přesně na téhle stránce sem byl a vůbec sem si nevšiml toho fowardingu portu na router !!!! bomba po práci to zčeknu děkuji
    MUXX
    MUXX --- ---
    z toho článku to není jednoznačně jasný, ale pointa je v tom, že router ma veřejnou IP.
    SCHUNA
    SCHUNA --- ---
    DAWEIS: Pytal si sa google?

How to Remotely Turn On Your PC Over the Internet
    http://www.howtogeek.com/192642/how-to-remotely-turn-on-your-pc-over-the-internet/

Ten port forwarding by to asi vedel poriesit.
    DAWEIS
    DAWEIS --- ---
    ehm , snad sem narazil na správné auditko, pokud můj příspěvek je OT , jen mě nasměrujte prosím jinam popřípadě.

De mi o Wake On LAN.

Všechno mám nastavené , bios také vše redy , jen mám problém v poslední fázy. pamatuju si když sem to naposled nastavoval před asi před 3mý lety , měl sem problém v tom že sem musel mít nonstop notebook zapnutý u PC a propojený abych mohl ten magic packet posílat přes něj a tudiž mi to moc nepomáhalo protože ten notebook musel bejt furt zaplej a žral elektriku.

A ted se mi povedlo že pomocí tabletu uplně v klidu zapnu PC když je vyplé . Stáhnul sem appku, do ní vrazim mac adresu , IP a port ( kterej se mi nedaří nikde nalézt ani přes Speccy ) ale měl sem štěstí fungovalo to i s přednastaveným portem , takže sem to dál neřešil.

PROBLÉM OVŠEM NASTAL, když sem se snažil PC probudit z venku , tudiž když sem byl připojen k mobilnímu operátorovi a né k mé vlastní domácí síti ( routru co mám u PC ) a pak mi to cvaklo.
    Pokud sem byl připojen ke stejné síti jako PC v klidu sem z tabletu mohl poslat ten magic packet ale pokud sem se od wifi odpojil packet nerodrazil

Má otázka je prostá , před tím než proseru měsíc času při hledání řešení a nakonec zjistím že řešení není rád bych se nejdřív zeptal, je možné probudit pomocí WOL PC ale třeba z mobilu nebo tabletu ( jednoduše jakého-koliv android zařízení ) které ale není připojeno na stejnou síť ale na mobilní síť ????

----------------------

protože chápete jinak celej remote desktop control s WOL systémem ztráci jakej-koliv smysl jo, když sem venku a vzpomenu si že potřebuju něco na PC a abych ho probudil musím bejt připojený k domácí síti to je k ničemu , mít ten PC furt zaplej , no to bcyh se na tý elektrice nedoplatil, a mít třeba tablet doma, na dálku se do něj připojit z mobilu a v tabletu na dálku poslat magic packet abych zapnul PC a pracoval na něj z práce no to si říkám že je krapet komplikovaný né ???
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SHITTIE: to je zajimavy jen teda na serveru bych si to nepustil :) žádná licence žádnej zdroják.
    SHITTIE
    SHITTIE --- ---
    normalne tim userum mapuju disky, abych se k nim nemusel pojit, nebo zvedat prdel

Office Warfare » OWExec
    http://officewarfare.net/index.php/owexec/
    SHITTIE
    SHITTIE --- ---
    owexec.exe -c jmeno_kompu -u domena\aktualne_prihlaseny_uyivatel -k "net use z: "\\server\share" /persistent:yes"
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SUPEX: tak neresi. mas recht myslel jsem ale nefunguje to tak :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SUPEX: ale resi. vidim prihlasenyho usera 1,2,3 tak pod nima spustim net use :)
    SUPEX
    SUPEX --- ---
    RAINBOF: Tak bylo řečeno, že mapování sdílené složky se děje v uživatelském kontextu a ne v systémovém.

Což podle mě prostě psexec neřeší

SUPEX: Jenom se opravím protože jsem debil. Samozřejmě, že se to by default spouští v kontextu přihlašovaného uživatele. To jenom já dycky, když to potřebuju, tak to spouštím s parametrem -s, což je ten nt authority\system
    SHITTIE
    SHITTIE --- ---
    owexec umi jet pod junym uctem, aniz by musel znat heslo. jen ten ucet na tom kompu musi byt zrrovna prihlasenej.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SUPEX: to že to jako admin můžu lokáně spustit ostatním :D
    SUPEX
    SUPEX --- ---
    RAINBOF: Jak PSExec v tomhle případě řeší problém?
    PSexec jede bez zadání credentials jako nt authority\system pokud má člověk samozřejmě oprávnění a k přihlášení pod jiným uživ. jménem zase potřebuješ znát heslo.

Něco mi uniká?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RAINBOF: nejjednodussi mas pouzit iSCSI protokol...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    NYCKER: uz nijakou ale cesta asi byla skriptem pres psexec
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    NYCKER: ale to jo mě šlo jen o ten moment kdy je víc lidi na rdp. dočasně.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    NYCKER: nojo jenže než se to propise jsou to veky.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    RATTKIN: ale to jo jen mě prostě napadlo že bych to udělal bez toho abych musel dělat takovýhle věci. normalně to dělam přes GPO.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RAINBOF: síťový disky mapovat přes login script nebo gpolici
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    no taky jsem si to myslel. ale jen trošku :D napriklad u mass storage se to propaguje vsem. ale jasne chapu ze tam je uzivatel system ne neco dalsiho v userspace
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam