• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    RATTKIN: prosimte kde ze to pracujes?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    RATTKIN: tak u nás je to o tom že kdyby nebylo potřeba pár web app a mail tak internet vůbec nebude :)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RAINBOF: my to v práci máme volně. Proxy počítá kdo strávil kolik minut kde, ale nic není zakázané, kromě zavirovaných stránek. Ale kdybych chtěl něco zakáat, tak překliknu tu zelenou pacičku na červenou:

    jen jsem celkově http+s omezil na 50% kapacity linky aby zbylo hodně na skype, vzdálené plochy, ssh a takové ty realtime věci.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    RATTKIN:
    no, ja mam https tak ze mam mezi proxy a uzivatelema nahranej platnej certoš a weby ověřuje ta proxy. (takže tam musí být například postsignum apod).

    provoz omezuju na základě kategorií stránek + mam nějakej nevelkej white list.

    jak blokuješ třeba facebooky, twittery apod ?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RAINBOF: já už ti víc neporadim, já mám transparentní proxy.
    a https vůbec nefiltruju, zatím nevím jak na to když je STS a cestující uživatelé.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    RATTKIN:
    většina jich jde normálně.
    Seznam jde přes proxy ale třeba takový ten přesměrovač když na něco klikneš už ne. ty zóny jsou v defaultu ale typ certu by to mohl být zejtra to sjedu. nicméně co s tim pak ? chci aby jelo všecko přes proxy čemu nedam lokální zónu.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RAINBOF: zóny v ie? jiné https jde přes proxy? druh certifikátu na to nemá vliv? (ev cert)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    používam v síti TMG 2010. Někde v síti mam dokonce ještě IE8 někde už IE10 (IE8 držim kvůli kompatibilitě s jednou dobíhající appkou). Proxy pushuju přes autokonfigurační skript to, na firewallu toho segmentu mam pravidlo že pokud je SRC port 80/443 tak drop.
    no a tady se dostáváme k tomu že jsem si nedávno pustil výpis toho co se dropuje a zjistil jsem že IE se pokouší přistupovat k některým adresám napřímo.

    Třeba seznam.cz nebo google jde přes proxy ale takovy prvnizpravy.cz jdou napřímo přes https. (a zahazuji se na firewallu). Dost by mě zajímalo jak k tomu dochází. Nevěděl by někdo ?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    TOOMIX: jo. ale někdy se tak ztratí nastavení, které se samo neobnoví, ale musí se pak znova nastavit ručně
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    RATTKIN: k tomu jen doplním, že tedy stačí vyndat baterku, a factory reset se udělá sám
    SM3
    SM3 --- ---
    Manuál vyloženě k tomu zařízení nemam, jen návod na obsluhu toho nav. programu. V zádu je tlačítko reset a to jsem již zkoušel, tak pokud bych to nechal takhle být, tak kde v tom win nastavit, aby se pouštělo přímo rozhraní té navigace? Mam za to, že jsem to tenkrát nějak udělal, ale už si to nepamatuji, stejně jako jsem na pc ve win nastavil aby se pouštěl jako OS Linux, půjde nějak nastavit to rozhraní navigace?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    SM3: Windows ce nemá pevný disk, všechno je v ram. když Windows píše, že baterie je prázdné, vypne se, ale ještě 24h baterie zbývá. když to dojde, ztratí se obsah RAM, a po zapnutí by se to mělo obnovit do továrního nastavení.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SM3: co mám zkušenost se zařízeníma s Win CE6 (ruční čtečky), tak maj vždycky nějakou klávesovou kombinací možnost factory resetu. Nemáš k tomu manuál? Mělo by to tam být popsané ;)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    SM3: da se flashnout image od výrobce. neexistuje univerzální instalátor Windows ce, protože každé zařízení je jiné, není to jako stolní Windows.
    SM3
    SM3 --- ---
    Koupil jsem si před časem navigaci - jedná se sice o činskou krabičku za par korun, ale navigace a mapy v tom jsou super hlavně pro nákladni dopravu. Systém v tom je Windows CE 6.0, posledni dobou se to zasekávalo (po cca 30 000km), dostal jsem k tomu i na micro sd nějaký restart toho navigačniho programu, ale to nepomohlo a navigace se začla spouštět do toho Windowsu jako pc (plocha s ikonama) a né jen ten navigačni program, co jsem kde v tom windowsu zapomněl nastavit?
    Řikam si, že bych to přeinstaloval celé, když si stahnu Win CE 6.0 a dam to na micro sd tak by se měla instalace sama sputit? Nebo mam očekávat, že tam naběhne něco jako BIOS?
    Ptam se dost obecně, ale třeba bude někdo vědět.
    Chlápek od kterýho to mam mi napsal, at mu to pošlu, že to pošle do servisu, platit se mi za to nechce, protože věřim, že přeinstalovat to neni zas takovy problem.
    DEMENAPIVO
    DEMENAPIVO --- ---
    KOC256:
    TOOMIX:
    děkuji pěkně, o tom jsem vůbec nevěděl. lama no :D
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DEMENAPIVO: win+r, napsat mspaint a pak enter
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    TEKKANNE: tak jen info, jak t dopadlo - kamarad se mi montoval v pocitaci pres timeviewer, vytvorenim noveho uzivatele jsme zjistili, ze chyba je opravdu v matrixu a ne jen v mym uzivatelskym nastaveni...no a nakonec zabral az system restore, vratila jsem se o 2 dny zpatky a funguje v poho
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DEMENAPIVO:
    klikni na tlacitko windows a napis "malování". :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TEKKANNE:
    nestáhla sis jen ten hlavní panel dolů?
    DEMENAPIVO
    DEMENAPIVO --- ---
    zdravím. nainstaloval jsem si ted nově osmičky a jsem z toho trochu jelen. potřeboval bych poradit s úplnou banalitou - najdu tam někde něco jako bylo malování? popřípadě kde?
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    SPAM: POTŘEBUJU NUTNĚ PORADIT od nějakýho počítačovýho experta: nevím, jestli jsem na něco omylem klikla anebo jestli je to vada windows, ale přestalo mi fungovat hlavní menu (kliknu na start a nic) a zároveň nemám na liště ani jedno otevřený okno. je to průser, protože na práci potřebuju mít otevřených několik dokumentů najednou, ale když aktuálně otevřený okno minimalizuju, zmizí mi to (na liště není vůbec nic). a když jdu přes task manager, tak tam všechno je vidět otevřený a running. to samý s internetem - když minimalizuju, původní okno se ztratí a musím otevřít nový. poradíte mi někdo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam