ehm , snad sem narazil na správné auditko, pokud můj příspěvek je OT , jen mě nasměrujte prosím jinam popřípadě.
De mi o Wake On LAN.
Všechno mám nastavené , bios také vše redy , jen mám problém v poslední fázy. pamatuju si když sem to naposled nastavoval před asi před 3mý lety , měl sem problém v tom že sem musel mít nonstop notebook zapnutý u PC a propojený abych mohl ten magic packet posílat přes něj a tudiž mi to moc nepomáhalo protože ten notebook musel bejt furt zaplej a žral elektriku.
A ted se mi povedlo že pomocí tabletu uplně v klidu zapnu PC když je vyplé . Stáhnul sem appku, do ní vrazim mac adresu , IP a port ( kterej se mi nedaří nikde nalézt ani přes Speccy ) ale měl sem štěstí fungovalo to i s přednastaveným portem , takže sem to dál neřešil.
PROBLÉM OVŠEM NASTAL, když sem se snažil PC probudit z venku , tudiž když sem byl připojen k mobilnímu operátorovi a né k mé vlastní domácí síti ( routru co mám u PC ) a pak mi to cvaklo.
Pokud sem byl připojen ke stejné síti jako PC v klidu sem z tabletu mohl poslat ten magic packet ale pokud sem se od wifi odpojil packet nerodrazil
Má otázka je prostá , před tím než proseru měsíc času při hledání řešení a nakonec zjistím že řešení není rád bych se nejdřív zeptal, je možné probudit pomocí WOL PC ale třeba z mobilu nebo tabletu ( jednoduše jakého-koliv android zařízení ) které ale není připojeno na stejnou síť ale na mobilní síť ????
----------------------
protože chápete jinak celej remote desktop control s WOL systémem ztráci jakej-koliv smysl jo, když sem venku a vzpomenu si že potřebuju něco na PC a abych ho probudil musím bejt připojený k domácí síti to je k ničemu , mít ten PC furt zaplej , no to bcyh se na tý elektrice nedoplatil, a mít třeba tablet doma, na dálku se do něj připojit z mobilu a v tabletu na dálku poslat magic packet abych zapnul PC a pracoval na něj z práce no to si říkám že je krapet komplikovaný né ???