• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    KOC256: Kdyz se to instalovalo tak nekdo chytrej nastavil partition na GPT mode. Coz zdaleka ne kazdy soft umi.
    MS interne sice podporuje zmenu na standardni format, ale pouze se ztratou dat.
    Zkus si najit nektere Partition managery, cast z nich umi s GPT formatem pracovat a snad nejaky bude fungovat bez reformatu disku
    KOC256
    KOC256 --- ---
    mala story s reinstalem...

    Kamos ma totalne zavirovany PC... rikam hod mi to juknu na to... Jelikoz na PC moc nesaha rikam ze obnovim z recovery partisny a hotovo... Sice se partisna tvari OK, ale recovery do tovarniho se nenabizi a manual o teto moznosti nehovori... Rikam OK, nahodim nove okna na cisto. Krom toho ze sna dani nejde sehnat ISO Win 7 Home Premium 64bit, tak preventivne zkousim alespon Win 8 a kdyz uz se dostanu k rozdeleni disku tak mi to nahlasi ze instalace nepujde protoze je disk v systemu GPA (nebo tak nejak). Rikam tak to je dost na prd, protoze ted se nedostanu ani skrz stare sedmicky abych odzalohoval disk D a nedostanu se tam ani novym systemem. SUPER!

    Jeste zkousim instalovat sedmicky sice anglicke ale jine ted po ruce nemam :( A hlasi to same. Takze super a zitra me asi ceka nejaka life distribuce a nebo srouboval a rozebirani NTB.

    Tusite nekdo na co jeste narazim? Pujde ta partisna disku D (s kterou jsem nic nedel) precist alespon kdyz ji pripojim na ksandu? No myslim ze se zitra nudit nebudu :(
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    KOC256: No vidis, hned mas Windows zdarma :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    znamena to ze pokud ze 100 disku odejde 10 tak 4 odejdou kratce po nakpu 4 po nejaky douhy dobe jeden bez varovani (abychom statistice ucinili za dost) a jeden rozbije pplko po ceste z kramu.

    MFT tabulka je tabulka toho z jakych dilku se sklada kazdy soubor na disku a kde se ty dilky nachazi. zkontrolujes to tak ze das z prikazove radky:

    chkdsk X: /X /F /R /I /B /C

    dale zdravi disku po systemove strance sleduje statistika znava smart je soucast disku. vyrobce tveho disku (coz jsi nam nesdelil protoze to zajiste neni vubec potreba) urcite ma na svem webu nejaky takovy nastroj (napriklad seagate ma seatools). Ovsem v tom se musi umet trosku cist; vetsina tech nastroju ti ale umi rict kdyz pozna ze disk je jednoznacne v haji.
    SUPEX
    SUPEX --- ---
    Zkus čeknout MFT tabulku. Já osobně jsem se s tím ještě nesetkal, ale slyšel jsem a četl, že s rozhozenou MFT tabulkou se HDD chová všelijak jenom ne dobře.

    PISKVOR: Chápu, jak to bylo myšleno, ale stejně mi příjde vtipné "odcházejí nejvíc na začátku a konci životnosti" :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SKATEMURAI: Minil jsem "ze by odchazel disk?" U HDD je krivka poruchovosti "va tvaru vany" - tj. odchazeji nejvic na zacatku(!) a konci zivotnosti. Zazalohovat a otestovat disk.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    jo a na disk NIC nezapisuj...
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    PISKVOR: Záloha se nikdy neztratí :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SKATEMURAI:
    a jinak disk projed scandiskem a dej uplny test.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    SKATEMURAI: zkus porovnat soubor na disku x s jeho záložní kopií, nebo s původním souborem
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SKATEMURAI: Hardware?
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    SKATEMURAI: Práva?
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    SUPEX: Aha, díky za objasnění.
    SUPEX
    SUPEX --- ---
    RADDINO: Mapuje se dycky konkrétní nasdílená složka. \\server je jenom přehled složek, není to žádné reálné místo na disku a tudíž nelze ani namapovat.

    Ale jinak toho lze docílit v exploreru klasicky, rozkliknout šipkou síť, pak konkrétní komp a tam už to lze vidět ve stromové struktuře

    RADDINO
    RADDINO --- ---
    Ahoj, mam lame otázku, ale nevim jak se zeptat googlu, takže si sám neporadím. Otec má na ntb VPNku a nyní vždy po připojení napíše v průzkumníkovi ip adresu serveru a tam se mu zobrazí pracovní složky. Chtěl jsem mu to nějak zjednodušit ideálně tak, aby v pravém sloupci měl název serveru a pod ním stromově ty složky, to se mi ale nedaří. Pustí mě to vždy na přidání konkrétní složky a ta se zařadí na konec, což mi přijde blbý. Jde to nějak udělat a nebo musím všechny složky připojit po jednom zvlášť? Díky za rady případně co přesně googlit.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RAINBOF: to je update
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    dá se nějak ta appka na rezervaci w10 stáhnout samostatně?
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    SUPEX: Tak až tak se mi v tom hrabat nechtělo. U mě taky končí intel podpora na W7 - W8.1 se chytli přes WU, ale W10 smůla. Nemluvě o ACPI apod..

    Takže za mě 2 testy v průběhu půl roku a nic. Takže zůstávám na W7 + Arch jako primární OS :)
    SUPEX
    SUPEX --- ---
    ARIAEL: No já taky ne. Jenom jsem odpovídal na otázku.

    Na druhou stranu - jestli se má ujmout ten systém, že namísto major verzí budou updaty až do skonání světa, tak nic moc jiného nezbyde. Moc nevěřím tomu, že by většinová populace používající Windows pokaždé reinstalovala při nějakém větším updatu, ke kterému by vyšlo ISO.


    LOVE_DALI: Zrovna Intel je co se týče driverů docela kurva. Na Ntb starý dva tři roky v době vydání Win8 jsem musel editovat inf driverů, protože se Intel rozhodl, že oficiálně už tu grafiku podporovat nebude, přestože to běží naprosto stabilně a bez záseku.

    A vzhledem k tomu, že drivery jsou od Win7 ve většině běžných případů přenositelné mezi verzema Windows, tak bych docela věřil, že stejná úprava by fungovala i na Win10.

    A jen tak bokem. To není chyba systému, že nejdou nainstalovat nekompatibilní drivery, byť třeba jenom papírově.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam