• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    SCHUNA: No nejaka podpora je tam zatim jen pres update, ale je jenom castecna. Existuje SCCM 2016 TP4 kde je uz podpora W10 nativni, ale zase tam jeste neni dodelano spousta zbylych veci a je to jen na 60 dni.
    Ale pry je v planu novou verzi System Centra a Windows 2016 uvolnit po novem roce...
    SCHUNA
    SCHUNA --- ---
    ARIAEL: Nieco konkretnejsie k tomu SCCM a win10?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Nevim, ja W10 mam u znejakou dobu nasazene plosne na stovkach noteboku a prakticky zadny problem jsem nenasel.
    Jedine co me zatim sere je kompatibilita se System Center Configuration Managerem ktera je zatim dost mizerna a dokud nevyjde nova verze System Centra tak asi bude.
    JIMX
    JIMX --- ---
    RATTKIN: těžko říct, páčto po tom reinstallu a opětovné instalaci buildu 1511 jsem zkusil i znovu nainstalovat tenhle starej ExpanDrive ... a funguje bez problémů ...
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    JIMX: expandrive asi zhodí něco v kernelu, to bude tím, že je to stará verze.
    JIMX
    JIMX --- ---
    ponaučení ze včerejška ... kdybyste někdo chtěl udělat downgrade desítek z buildu 1511 ... tak bacha ... u mne to skončilo nemožností nalezení bootovacího zařízení a po několika hodinách googlení jsem to dokázal rozjet jenom tak, že jsem vrátil wokna do továrního nastavení a přišel o všechny nainstalované programy ...
    JIMX
    JIMX --- ---
    ... tak jsem zjistil, že to není problém systému, ale jednoho konkrétního programu, který to po spuštění nějak rozbije ... konkrétně se jedná o ExpanDrive, který umí připojovat SFTP jako disk; bohužel tohle je nějaká stařičká verze a novou se mi nechce kupovat :-(
    JIMX
    JIMX --- ---
    teda nevím, co se MS nelíbí na ovladačích tiskáren ... ale už při přechodu z Win8 na Win10 mi zmizely nainstalovaný tiskárny a teď po dalším updatu na tenhle build opět :-)
    JIMX
    JIMX --- ---
    SCHUNA: čistý reinstall nepřichází v úvahu ... ovladače můžu zkusit
    SCHUNA
    SCHUNA --- ---
    JIMX: nj, asi na zaciatok aktualne win10 drivery od vyrobcu, potom popripade cisty reinstall win10. zalezi na co sa citis :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    no ja by jsem se podival spis na drivery k desce....
    JIMX
    JIMX --- ---
    SCHUNA: je tam nějaké SSDčko od Samsungu, po vypnutí a zapnutí bez problémů všechno naběhne, nastartuje a běží ... klasický restart bez vypnutí bohužel (asi) udělat nejde, protože wokna jsou v tu chvíli v podstatě mrtvý (ani ctrl-alt-del nejde, můžu se tak maximálně přepínat mezi aplikacema, co jsou zrovna v paměti) a na NB nemám reset tlačítko (nebo o něm nevím)
    SCHUNA
    SCHUNA --- ---
    JIMX: Aky tam mas disk? Zmizne po reboote?
    JIMX
    JIMX --- ---
    Zdravíčko odborníci, včera jsem provedl upgrade na Win 10 build 1511 a dneska už se mi podruhé stalo, že mi zničehonic zmizel systémový disk a jediné co se dalo dělat bylo vypnout počítač natvrdo. Na webu jsem našel jenom informace o tom, že to dělal nějaký starý build před uvolněním pro veřejnost ... mám se začít bát o HW (cca 3 měsíce starý) a nebo to může souviset s tím updatem a mám se vrátit k předchozímu buildu?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ARIAEL: já jsem se taky zakazováním procesů několikrát dostal do stavu, že uplyne rok a nemůžu něco instalovat, protože neběží nějaká důležitá služba, o kterou si program neumí říct.
    třeba nejde instalovat pdf reader, protože není zařazování tisku.

    Jde to opravit znovupovolením toho správného procesu, ale někdy může být reinstall rychlejší ;)
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    PETINY: dokud nevidis, ze se ti pocitac zasekava kvuli swapovani, neni zrani pameti vubec na zavadu
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Navic XP a Win 8 se vubec nedaji srovnavat co se tyka memory managementu. A jit na to jako v XP vypinanim procesu je docela dobrej napad na rychly reinstal.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    PETINY: jednotlivé procesy a služby se dají googlovat.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PETINY:
    nepouživej chrome...

    No prostě pokud na webu se pořád něco dotahuje a bliká tam flash, tak to pořád něco žrát bude. Volnoběh tedy měř bez chrome. I ta RAMka se ti trochu zmátoří a pokud by se ti zdálo že ji máš málo, tak si dokup. V dnešní době je to levná komodita a je to levnějšíé než donekonečna řešit co kde ti ji žere...
    PETINY
    PETINY --- ---
    Ahoj, ještě když jsem frčel na XP, na nějakým českým webu o PC byl obsáhlej článek o procesech, který pod WinXP defaultně jedou s popisem, co kterej dělá a který se můžou zakázat.
    Hledám něco podobnýho pro Win8, protože mám pocit, že mi při "volnoběhu" PC žerou nějaký procesy zbytečně moc paměti (teď mám třeba 20% CPU a 55%RAM a v podstatě používám jen dva taby v Chromu a mIRC).
    Nevíte někdo o něčem? Díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam