• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    JIMX
    JIMX --- ---
    RATTKIN: jo, děsně mě baví furt dokola spouštět těch 10 aplikací, který používám denně, otevírat dokumenty, na kterých jsem pracoval ... nebo i spojení na servery, který jsem měl otevřený ... nehledě na to, že mám třeba okna různě rozhazeny po plochách ... nehledě na to, že nb uspim a probudím za den klidně i 5x ...
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    JIMX: já stolní komp jen vypínam, na SSD je to stejně rychlé jak hiber nebo spánek a ušetří se mnoho problémů. občas problikne update a Nadella je spokojený.
    JIMX
    JIMX --- ---
    JIMX: kromě restartu zabere i hibernace a obnovení z ní ...
    JIMX
    JIMX --- ---
    Netušíte někdo, proč mi občas Win10 po obnovení z režimu spánku nechají procesor v nějakém úsporném režimu a počítač je tak nesmírně línej a nepoužitelnej ... podle záložky Výkon ve Správci úloh se šmrdlá na 0,77GHz (přičemž max je 2,4GHz) ... v Možnostech napájení mám nastavený profil rovnováha, kterej má povoleno taktovat až na 100 % ... po restartu, aniž bych cokoliv měnil se to vždycky spraví a pár usnutí a probuzení to zase zvládne v pohodě ...
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    JIMX: Pomohlo, díky.
    JIMX
    JIMX --- ---
    SWIST: ... bez připojenýho zdroje :-)
    SWIST
    SWIST --- ---
    A pokud to nepomůže tak vyndat a zandat baterku...
    JIMX
    JIMX --- ---
    GLOBALISTA: podrž vypínací tlačítko, tak 15-20 možná 30 sekund ... a měl by se vypnout natvrdo ... a pak zapnout a snad normálně najede
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Prosím, poraďte amatérovi. Zřejmě jsem odpoledne zavřela notebook, aniž bych nechala pořádně skončit W10. A teď bych ho ráda spustila abon se pořád vypíná a vypíná abvypíná, už několik desítek minut. Před chvílí měl ztemnělou obrazovku, tak jsem se zaradovala, že už, zmáčknu tlačítko a zase je tam obrazovka vypínání. Jak z toho ven? Vytáhnout ze zásuvky a počkat do rána? Nebude to pak zase to samé?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    GERLAT: No misto na disku to zabira hodne zanedbatelny a "zkouseni moznosti" - no po pravde zadny moznosti tam nemaji :) Jsou to jen lehky aplikace s minimalni funkcnosti co se alespon podle me zkusenosti treba jednou za rok i hodi...
    Spis si myslim ze to o cem mluvis je jen nejaky pocit nez neco realnyho.
    Jako nehodlam te nijak presvedcovat, jen me to zajimalo proc lidi delaji to co delaji....

    To uz by jsem byt tebou resil tu domenu nez co jineho, protoze to je skutecny problem.
    GERLAT
    GERLAT --- ---
    ARIAEL: Toho času je mně hodně lito ale nasadit jsme to potřebovali do provozu čisté. Představa že uživatelé budou testovat všechny možnosti a nebudou mít místo na profile a podobné věci s tím související. Bohužel používáme Ein 2k3 doménu a GPO 10 tím nedám.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    TOOMIX: Kdyz mas krabici a nainstalujes to na PC, tak mas beznou instalaci. Tu muzes NEZAVISLE na krabici povysit na Win 10 OEM - ano je to locknute na HW.

    Nejak jsi zapomel na "drobny" fakt ze ta krabice tu zustava (ano nepribehne zly trpaslik a nesezere ji), takze kdyz mas jiny HW tak muzes ty krabicove Win nainstalovat znovu a upgradovat zase na Win 10 OEM.

    Jo zrusis si tim tu puvodni aktivaci, to je asi jasny.
    A jen pro upresneni detail - tohle plati pouze do konce leta, potom VSECHNY upgrade z Win cokoliv na Win 10 zadarmo konci.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    GERLAT: Ja jen marne koukam proc jsi zoufaly z toho ze tam mas par veci co nepouzijes? Nebo snad zkoumas vsechny soubory Windows a ty ktere nepouzivas dostatecne casto tak mazes?
    Neni ti lito toho casu ktery jsi mohl venovat necemu daleko uzitecnejsimu - treba koukani z okna?
    GERLAT
    GERLAT --- ---
    tak jsem zoufalý pracně odinstalované aplikace ve Win 10 přes power shell mam zpět stačí přihlásit noví lokální nebo doménový účet a je to tam :) nevíte jestli to lze řešit přes lokální GPO ?
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    TOOMIX: Me jde hlavne o to zjistit, jaky to bude pro obycejny uzivatele a jejich domaci pocitace, notebooky, ktere nejcasteji koupili uz se systemem. Ted treba upgraduji a nebylo mi jasny, co se stane a jak postupovat pri cisty instalaci po nejakym problemu.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Pokud má člověk krabicovku 7, 8 nebo 8.1 a udělá upgrade, stane se z těch 10 OEM
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    DUBAS_: z http://windows.microsoft.com/en-us/windows-10/activation-in-windows-10 jsem pochopil, ze po upgradu z windows 7 na 10 pro dany hardware vnikne 'digital entitlement', kterym se pak bude aktivovat. Pokud se mi po roce napriklad rozbije disk, koupim novy, stahnu si instalcni medium win 10, nainstaluju, tak by aktivace mela probehnout bez problemu (microsoft pozna, ze na tomhle hw byly rocnim v limitu instalovany a aktivovany win 10)? Pokud jo, pak je to super.
    DUBAS_
    DUBAS_ --- ---
    CHILDINTIME: no je rozdil rozbit pc a preinstalovat

    pokud preinstalujes upgradovanej pocitac opet s win 10 melo by vse fungovat jelikoz ms pc jiz zna z predesleho upgradu

    pokud ti v kompu shori deska a budes chtit opet prejit z tech win7 na 10ky tak to uz nejde ale win7 budou normalne fungovat
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    DUBAS_: a jak tedy vlastne budou fungovat normalni bfu, kdyz si vsichni tedka upgradovali, za rok si zavirujou pocitac a budou chtit cistou instalaci? nebo 'pravo k pouzivani' windows 10 nahraje do live uctu? .. jediny co me napada je zaloha cely systemu, ale po recovery to pak obcas taky chce znovu aktivovat.
    DUBAS_
    DUBAS_ --- ---
    CHILDINTIME: ne nepujde
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam