• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    WOKURKA
    WOKURKA --- ---
    RAVEBOY: Stačí trošku pogooglovat. Taky jsme o tom uvažoval a pak dal ruce pryc...
    UCKO
    UCKO --- ---
    RAVEBOY: Myslím že přeprodává OEM licence (verze: DELL, LENOVO - možno nainstalovat na jakémkoliv PC nebo notebooku!). Takže imho na hovno.
    TOFI
    TOFI --- ---
    RAVEBOY: myslim ze se tomu da verit, byly nejake pokusy se s nima soudit ze strany M$ ale soud rozhodnul ze podle zakonu EU je preprodavat stare licence legalni, podle recenzi na heurece by to melo byt rovnez v pohode, kolega tam jednu licenci kupoval pro tatu a vse bylo ok
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    Zdar, hele kolega z práce za mnou přišel, že potřebuje nutně koupit Windowsy (jako fyzická osoba) a ukázal mi tuhle stránku:

    Jak to funguje - Výhodný Software
    http://www.vyhodny-software.cz/jak-to-funguje/

    Víte o tom někdo něco? Dá se jim věřit?

    DÍX/RB
    TOFI
    TOFI --- ---
    THOMASMORTA: bud v klidu je tady par idiotu kteri radi davaji minus, ser na ne
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Mohu se zeptat, čím jsem si vysloužil to mínus? Pokud kvůli promazání synchronizace, tak proto, že jsem se bál, že jsem si nasynchronizoval nějaký balast a nevím, jak to zjistit a odstranit.

    Pokud by ještě někdo chtěl podnikat čistou instalaci na přenosných zařízeních od ASUSu, tak jsem se dočetl, že můj problém je docela častý: čistá instalace si neumí dohledat konkrétní ovladače k použitému hardwaru, takže je třeba navštívit asus.com, tam zadat model zařízení, u něj zadat operační systém a tam ručně stáhnout a nainstalovat ovladače. Je to trochu pruda, protože jich je celkem dost, ale samotná instalace už je bezproblémová. Kdyby někdo chtěl podrobnosti, tak se ptejte.

    Jinak děkuji za radu, čistá instalace opravdu pomohla - jenom firefox trochu déle startuje, ale jakmile se rozeběhne, tak už funguje normálně. Nevím, proč je rozjezd tak pomalý, možjná doplňky od avastu a permanentním anonymním režimem, ale to je jenom spekulace
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Tak jsem se konečně pustil do čisté instalace Windows 10 na transformera od Asusu a po prvotní instalaci moje dotyková obrazovka vůbec není dotyková. Nějaké tipy?
    Také bych si rád upravil nastavení synchronizace účtů - potřeboval bych data na synchronizaci vymazat, nevíte jak na to?
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Jakou aktualizaci ve WIN 7 zakazat aby nedoslo k nasilne aktualizaci na WIN 10 ?
    SCHUNA
    SCHUNA --- ---
    LADINEK: To budu drivery k sietovke. Skus aktualne od vyrobcu laptopu, popripade vyrobcu sietovky(intel?) Inak google o tom pise celkom dost, napr. http://en.community.dell.com/support-forums/software-os/f/3524/t/19516636
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    Zdar, mam celkem zajimavej problem s notesem (ThinkPad t510) s win10 v kombinaci s Nokii Lumia L925 (wp8.1) kde v pripade, ze si na telefonu udelam hotspot a pripojim se nej s notesem tak do par vterin, max minuty nasleduje BSOD s hlaskou:

    KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED (Netwsw00.sys)

    zajimavy je, ze se to deje jen v tomhle pripade, když se pripojim notesem na jinej hotspot tak bez problemu, to same když se jinej notes pripoji na muj hotspot...Nesetkal se někdo s podobnym problémem pripadne nejakej tip jak toto resit ? Reinstall beru jako poslední moznost :) diky moc.
    GURBON
    GURBON --- ---
    JIMX:
    SCHUNA:
    kazdemu dle jeho chuti, ja po W10 taky netouzim a system si muzu kdykoli kontrolovatelne zaktualizovat, zatim to jen nebylo potreba
    SCHUNA
    SCHUNA --- ---
    JIMX: Este je dobre vypnut antivirak a firewall, vyrazne to setri systemove prostriedky.
    JIMX
    JIMX --- ---
    jo, není nad to zakázat na operačním systému aktualizace ... viry a hackeři to aspoň nebudou mít tak složitý :-D
    GURBON
    GURBON --- ---
    DOCKINEZ: :) jsou i podstatne sofistikovanejsi zpusoby, ja doporucuju Aegis https://voat.co/v/technology/comments/853510
    Stahnes spustis a krom schovani aktualizace na windows 10 to odisntaluje a skryje veskery telemetricky aktualizace ( to sou ty co posilaj MS a buhvikomu dalsimu nejaky data). Pokud si pak zakazes aktualizace windows ses naprosto v klidu ( ja uz to tak mam ctvrt roku a nepocituju problem). Pokud je budes mit zaply je mozny ze MS vyda dalsi update kterej se bude zas snazit ti to narvat. Pak je resenim stahnout novou verzi Aegisu :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Zdar, mohu mit dotaz na W10? Pokud mi na disku zbejva min jak 10 GB volnyho mista, vyhnu se aktualizaci na W10?
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Právě jsem na naprosto nečekaném místě ve Win10 našel možnost bootování z USB disku a byl jsem požádán, jestli bych to mohl hodit do nějakého fóra:

    Je to v Nastavení > Aktualizace a zabezpečení > Obnovení > Spuštění s upřesněným nastavením

    Umožňuje spustit systém ze zařízení nebo disku (například USB flash disku nebo z DVD), změnit nastavení firmwaru počítače a spouštění Windows nebo systém Windows obnovit z jeho image. Tímto se počítač restartuje.

    Mohli byste prosím někdo vyzkoušet, jestli se takto dá nabootovat i nějaká live distribuce Linuxu nebo třeba Remix OS?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    JIMX: ano mas pravdu :) moje chyba.
    JIMX
    JIMX --- ---
    RAINBOF: windowsupdateagent jsem nainstaloval, restart ... žádnou změnu nepozoruji ... stále se proužek točí ...

    Win7 nemají SP2 ... nebo špatně koukám? http://windows.microsoft.com/cs-cz/windows/service-packs-download#sptabs=win7

    SP1 nainstalovaný je
    JIMX
    JIMX --- ---
    RAINBOF: bylo to odškrtnuté použití SSL a TLS v možnostech zabezpečení ... ale na vyhledání aktualizací to nemá vliv
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam