• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    je rozdil kup jetych a novych windows byt oem.
    ve smyslu aktivovanych. dell a velke brandy obecne apod totiz dodavaji slp coz nesvazuje cislo mb s klicem proto ze slp klice jsou stejny.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    KOC256: Chtěl jsem tím říct, že k mobilu s windows běžně dostaneš roční licenci na Office 365 Personal. A dostaneš k tomu samozřejmš i licenci na Windows Phone, ale to už bys tak nějak čekal, když chtějí, abys používal jejich mobil:-) Nicméně možnost upgradovat na novou verzi je příjemný, to zase jo.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    THOMASMORTA: No v tom prispevku to vyznelo, ze si koupis mobil a k tomu dostanes licenci ma windows+office.

    Jinak mnoho lidi stale preferuje staveni si PC, takze koupe licence neni zadny archaismus. Teda az na cesky vztah k pirateni.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    KOC256: Poslední odstavec byl čistě subjektivní.
    Vlastním OEM verzi Windows 95 SE, Windows XP Profesional, Windows 7 Profesional a Windows 8.1 (upgradovaných na Windows 10 Pro). Všechny jsem dostal rovnou s počítačem, kromě prvního jsou to všechno mobilní zařízení (dva notebooky a jeden transformer). Pravda, v živé paměti mám jenom ten transformer, ale ten jsem sháněl na podzim a zjistil jsem, že v nabídce nejsem schopen najít žádný lehký přenosný počítač s linuxem, tak jsem místo toho sáhnul po nejlevnějším transformeru (nakonec odpadl důvod, proč jsem potřeboval linux, tak jsem upgradoval na Win 10, abych je vyzkoušel). Můj pocit byl, že v kategorii mobilních zařízení (tablety, notebooky) a různých all-in-one či miniPC prostě vždy dostanu počítač i s OS, který si mohu vybrat jen výjimečně (nejčastěji, ale i tak zřídka u dražších tabletů mezi Windows a Androidem).
    Možná to je tím, že za posledních více jak deset let jsem potřeboval mobilní zařízení, tak si raději udělám dektop z lepšího notebooku, který obestavým externími zařízeními, než abych si stavěl klasickou krabici - navíc jsem se nikdy pořádně nevyznal v HW, tak mi vyhovují zařízení na klíč, u kterých koukám jenom na pár parametrů, zbytek nechám na výrobci.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    THOMASMORTA: Az na posledni odstavec to i davalo smysl.
    JIMX
    JIMX --- ---
    THOMASMORTA: já ale reagoval především na tohle GORG, kde píše o OEM verzi ... ale s tím zbytkem máš celkem pravdu no ...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    THOMASMORTA: Já ti nevím, ale Windows jsem zadarmo ještě nikdy nedostal..
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    JIMX: Dost zkresluješ. Raveboy jasně přišel s tím, že má zájemce o Windows - a ptá se, jestli kupování SW z druhé ruky je dobrý nápad, čili jeho přístup je, že když je třeba, tak zaplatí, ale na druhou stranu, proč by měl platit víc, když by mu stačilo SW z druhé ruky.

    Jinak kupování SW se mezi domácími uživateli nenosí, protože k tomu nejsou vedeni - všimni si, že běžný uživatel, který počítač chce jen používat, nevidí, kolik toho obvykle platí za SW: Apple si jede svůj uzavřený model, kde dostaneš jeden velký balík všeho, Androidu platíš svými osobními údaji, Linux je sám o sobě zdarma a Microsoft už léta praktikuje strategii OEM, čili běžný uživatel, který si koupí nový počítač, dostane legálně zakoupené Windows opět v jednom balíčku s počítačem.
    Abych se přiznal, já nevím, jak to lidé dělají, že si potřebují Windows upirátit, protože mám pocit, že se lincence přibalují skoro ke všemu... Dokonce i Office můžeš při troše štěstí vyžívat docela dlouho "zdarma", když si každý rok koupíš nějaký gadget od Microsoftu (počítač, telefon, tablet...), protože product key také přibalujou automaticky. To se pak nedivím, že BFU neví, proč by najednou měl platit za něco, co doteď bylo zdarma.
    JIMX
    JIMX --- ---
    To už bych ten OS snad radši normálně ukradl, než kupoval něco, u čeho bych si teda vůbec nebyl jistej legálností ... ale chápu, že se tu kupování SW mezi domácími uživateli furt ještě tak nějak úplně nenosí ... :-(
    B3DA
    B3DA --- ---
    me spis uprimne prekvapuje ze nekdo jeste prodava (resp. kupuje) w xp..
    GORG
    GORG --- ---
    RAVEBOY: koupil jsem za 700 oem verzi win7 profesional na aukru a to mi prijde uz prijatelna cena
    akorat je to pak svazane se zakladni deskou (pro me dokud mi bude fungovat)

    ten web vypada na smecko no.. asi prodavaji oem a na to mi to prijde drahy
    WOKURKA
    WOKURKA --- ---
    RAVEBOY: Stačí trošku pogooglovat. Taky jsme o tom uvažoval a pak dal ruce pryc...
    UCKO
    UCKO --- ---
    RAVEBOY: Myslím že přeprodává OEM licence (verze: DELL, LENOVO - možno nainstalovat na jakémkoliv PC nebo notebooku!). Takže imho na hovno.
    TOFI
    TOFI --- ---
    RAVEBOY: myslim ze se tomu da verit, byly nejake pokusy se s nima soudit ze strany M$ ale soud rozhodnul ze podle zakonu EU je preprodavat stare licence legalni, podle recenzi na heurece by to melo byt rovnez v pohode, kolega tam jednu licenci kupoval pro tatu a vse bylo ok
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    Zdar, hele kolega z práce za mnou přišel, že potřebuje nutně koupit Windowsy (jako fyzická osoba) a ukázal mi tuhle stránku:

    Jak to funguje - Výhodný Software
    http://www.vyhodny-software.cz/jak-to-funguje/

    Víte o tom někdo něco? Dá se jim věřit?

    DÍX/RB
    TOFI
    TOFI --- ---
    THOMASMORTA: bud v klidu je tady par idiotu kteri radi davaji minus, ser na ne
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Mohu se zeptat, čím jsem si vysloužil to mínus? Pokud kvůli promazání synchronizace, tak proto, že jsem se bál, že jsem si nasynchronizoval nějaký balast a nevím, jak to zjistit a odstranit.

    Pokud by ještě někdo chtěl podnikat čistou instalaci na přenosných zařízeních od ASUSu, tak jsem se dočetl, že můj problém je docela častý: čistá instalace si neumí dohledat konkrétní ovladače k použitému hardwaru, takže je třeba navštívit asus.com, tam zadat model zařízení, u něj zadat operační systém a tam ručně stáhnout a nainstalovat ovladače. Je to trochu pruda, protože jich je celkem dost, ale samotná instalace už je bezproblémová. Kdyby někdo chtěl podrobnosti, tak se ptejte.

    Jinak děkuji za radu, čistá instalace opravdu pomohla - jenom firefox trochu déle startuje, ale jakmile se rozeběhne, tak už funguje normálně. Nevím, proč je rozjezd tak pomalý, možjná doplňky od avastu a permanentním anonymním režimem, ale to je jenom spekulace
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Tak jsem se konečně pustil do čisté instalace Windows 10 na transformera od Asusu a po prvotní instalaci moje dotyková obrazovka vůbec není dotyková. Nějaké tipy?
    Také bych si rád upravil nastavení synchronizace účtů - potřeboval bych data na synchronizaci vymazat, nevíte jak na to?
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Jakou aktualizaci ve WIN 7 zakazat aby nedoslo k nasilne aktualizaci na WIN 10 ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam