• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    UCKO:
    Windows XP nakoupene od spolecnosti vyhodny software (driv se ale jmenovali jinak ale jsou titez), mi prosly jako legalni pri sw auditu legalniho sw.
    UCKO
    UCKO --- ---
    RAINBOF: nerozumím co tím myslíš
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    UCKO: xp koupený od nich mi kdysi prošly sw auditem. ;)
    UCKO
    UCKO --- ---
    KOC256: Nepéruji, to je špatně pochopeno. Jde o jedno. Nedat příležitost podvodníkům, kteří ti prodají "nic" a jen inkasují. Raději použít "kradené". Pokud se rozhodnu investovat do software, musím si to dobře rozmyslet a zvolit nejvhodnější a legální licenci. Což je u Microsoftu dost obtížné. Chodím každý rok na licenční semináře a vždy se dobře bavím.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    RAVEBOY: A potřebuje mít přenositelnou licenci Windows, nebo mu stačí, když bude mít licenci spojenou s jedním konkrétním počítačem? Pokud to druhé, tak momentálně asi nejlacinější způsob, jak přijít k Desítkám, je koupit licenci na Win7 nebo Win8.1 a upgradovat.
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    JIMX & THOMASMORTA: No ono je to tak někde mezi. Kolega měl doteď Widle čórlý, ale potřebuje legální kopii Windows, protože výrobce jednoho hodně spešl programu, kterej používá, má navázanej upgrade na novou verzi s platnym licenčním klíčem pro Win. Prej nějaká interní smlouva výrobce přímo s Microsoftem...

DÍKY ZA ODPOVĚDI/RB
    KOC256
    KOC256 --- ---
    UCKO:
    klid...

Perujes tu nekoho kdo se pokusil alespon o nejakoun investici do SW. Ale mas tu statisice co jdou heslem: "nikjdy si to nekoupim a krast je normalni"...
    GORG
    GORG --- ---
    UCKO: Teď tam mám verzi staženou z Microsoftu kvůli té reinstalaci.
    No fungují a to mi stačí. Pokud tam v té koupi OEM něco nehrálo, pochybuju, že tohle bude někdo řešit. Microsoft je jistě rád, že si to někdo aspoň pokouší koupit.
    Rozhodně s tím odpadají starosti s crackováním apod.
    GORG
    GORG --- ---
    THOMASMORTA: No na tom PC mám teď veškerý SW koupený. Myslím, že hlavní trabl obecně co do kupování SW jsou přemrštěné ceny.
    Mám tam dva hudební programy, hafo legálních VST pluginů (byly k hw), asi 30 her (koupených přes Steam, kde když jsou třeba 70 až 90% slevy jde koupit hru třeba i za 100 Kč nebo koupit za dolar indie hru ve slevě už fakt je imho nejvíc na místě)

Imho Steam apod. služby ukázaly, že pirátění je spíš z jiných důvodů, než že by lidi nechtěli platit. Podobně Netflix a filmy. Pokud něco stojí víc, než jsou lidi ochotni zaplatit, tak by si to nikdy nekoupili, a pokud by za pirátění byla kulka do hlavy (pro dobrou morálku :-)), pak by raději než zaplatit za Win10 5000 Kč nainstalovali Linux. To mě napadá k těm argumentům těch ochránců autorských práv.. ten člověk by si to nikdy nekoupil, takže to není ušlý zisk.
    UCKO
    UCKO --- ---
    GORG: Takže jsi udělal
    Registraci v Microsoft Parner Network na úrovni Registered Member. V pořádku. Můžeš koupit a instalovat OEM.
    No a teď jde o tu koupi. Co si vlastně koupil za licenci? OEM na aukro? Tam to nemůžeš koupit. Licence je nepřenositelná a je spjatá s hardware. Takováto licence se nedá prodat. Jedině od Microsoftu. Takže si zbytečně vyhodil 700 Kč. A jseš na tom stejně, jako když si nainstaluješ kradenou verzi. Možná o něco lépe, pokud si použil nezavirovanou instalaci (koupil jsi jen licenční klíč, nebo i s médiem)?
    GORG
    GORG --- ---
    UCKO: Jj, určitě ano.
    A pokud bych nebyl náhodou Origin equipment manufactor,tak jsem si kompletní komponenty tvořící funkční počítač koupil, pač já, a to je moje zvláštnost, si počítač vždy sestavuju sám. Takže win win win scénář. Microsoft mi ještě poděkoval za koupi při instalaci Windows a těšil se na dlouhodobější spolupráci.

Pro velký úspěch jsem si Win 10 nainstaloval ještě jednou. protože zrazu přestaly bootovat (pozor na situace, pokud by se vám vypnul počítač během bootování!) a nebyla možná ani recovery instalace. Zkusil jsem taky zkontaktovat Microsoft helpline, kde viděli problém v instalaci nové grafické karty asi týden předtím, což si nemyslím, ale popřáli mi dobrý den.
    UCKO
    UCKO --- ---
    GORG: Shrňme si tedy všechny možnosti, jak OEM verzi získat:

Koupí nového notebooku nebo počítače s předinstalovanou OEM verzí
    Koupí nového notebooku, počítače nebo komponent tvořících dohromady funkční počítač s OEM verzí dodanou zvlášť, nicméně všechny položky jsou nakoupeny najednou
    Registrací v Microsoft Parner Network na úrovni Registered Member - toto členství je zdarma (zde můžete začít). Pak se vy stanete "výrobcem počítače" a máte nárok OEM verzi od autorizovaných prodejců Microsoftu získat. Platí pro vás ale stejná pravidla, jako u bodu 2., tzn. OEM verzi můžete nainstalovat na nově postavený počítač či nově zakoupený notebook a takový celek pak buď dál prodat (máte-li na to živnost), nebo si jej ponechat
    UCKO
    UCKO --- ---
    GORG: Koupil jsi za 700 OEM verzi na aukru. Samozřejmostí tedy je, že jsi Origin Equipment Manufactor. A samozřejmostí je také, že si OEM verzi koupil od někoho kdo je obchodním zástupcem Microsoftu pro prodej OEM. Jednoduché, legální. Jsi fiškus!
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    je rozdil kup jetych a novych windows byt oem.
    ve smyslu aktivovanych. dell a velke brandy obecne apod totiz dodavaji slp coz nesvazuje cislo mb s klicem proto ze slp klice jsou stejny.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    KOC256: Chtěl jsem tím říct, že k mobilu s windows běžně dostaneš roční licenci na Office 365 Personal. A dostaneš k tomu samozřejmš i licenci na Windows Phone, ale to už bys tak nějak čekal, když chtějí, abys používal jejich mobil:-) Nicméně možnost upgradovat na novou verzi je příjemný, to zase jo.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    THOMASMORTA: No v tom prispevku to vyznelo, ze si koupis mobil a k tomu dostanes licenci ma windows+office.

Jinak mnoho lidi stale preferuje staveni si PC, takze koupe licence neni zadny archaismus. Teda az na cesky vztah k pirateni.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    KOC256: Poslední odstavec byl čistě subjektivní.
    Vlastním OEM verzi Windows 95 SE, Windows XP Profesional, Windows 7 Profesional a Windows 8.1 (upgradovaných na Windows 10 Pro). Všechny jsem dostal rovnou s počítačem, kromě prvního jsou to všechno mobilní zařízení (dva notebooky a jeden transformer). Pravda, v živé paměti mám jenom ten transformer, ale ten jsem sháněl na podzim a zjistil jsem, že v nabídce nejsem schopen najít žádný lehký přenosný počítač s linuxem, tak jsem místo toho sáhnul po nejlevnějším transformeru (nakonec odpadl důvod, proč jsem potřeboval linux, tak jsem upgradoval na Win 10, abych je vyzkoušel). Můj pocit byl, že v kategorii mobilních zařízení (tablety, notebooky) a různých all-in-one či miniPC prostě vždy dostanu počítač i s OS, který si mohu vybrat jen výjimečně (nejčastěji, ale i tak zřídka u dražších tabletů mezi Windows a Androidem).
    Možná to je tím, že za posledních více jak deset let jsem potřeboval mobilní zařízení, tak si raději udělám dektop z lepšího notebooku, který obestavým externími zařízeními, než abych si stavěl klasickou krabici - navíc jsem se nikdy pořádně nevyznal v HW, tak mi vyhovují zařízení na klíč, u kterých koukám jenom na pár parametrů, zbytek nechám na výrobci.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    THOMASMORTA: Az na posledni odstavec to i davalo smysl.
    JIMX
    JIMX --- ---
    THOMASMORTA: já ale reagoval především na tohle GORG, kde píše o OEM verzi ... ale s tím zbytkem máš celkem pravdu no ...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    THOMASMORTA: Já ti nevím, ale Windows jsem zadarmo ještě nikdy nedostal..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam