• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    ARIAEL: Ono kdekoli v průmyslu není problém narazit na mašinu starou 25 let a pokud nemáš kompa s LPT portem, tak s tou mašinou ani nepopovídáš...

    2All: nevíte, jak je to s maximální BaudRate u W10? vím, že byl strašlivej problém donutit wokna, aby virtuální sériák běžel na víc než 115200 nebo 128000, což naráželo ve chvíli, kdy mi přes USB běžel sériák na 256k
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ARIAEL:
    1) Pokud se aktivne a programove nesnazis aktualizaci zabranit, nakonec k automaticke aktualizaci dojde. Staci nepozornost, uklik, nejde vzit zpet (beznymi nastroji, beznemu uzivateli dostupnymi). Je to udelane tak aby to k tomu konvergovalo a BFU nema bojovat se svym systemem jako s virem.

    2) Profi HW neni spotrebak. Zvukovky jsou na USB mraky let a dalsi mraky let budou. I dneska se jede na disketach (rada prumyslovych masin - treba tkalcovske stavy, diskety se stale vyrabeji !). MS drzi (vim jiste ze tak pred 5ti lety jeste drzel) velmi uzkou podporu i na WIN3.11, protoze bezi na nekterych strojech s velmi dlouhou planovanou zivotnosti (bankomaty v nekterych castech Jizni ameriky ?). Stejne tak dneska potrebujes seriovej port, paralelni port atd. (dnes uz vsechno USB krabicky samozrejmne).

    3) Regulace neni blbost. S regulaci by treba musel MS IE umet HTML5 a nemuseli by se "vsechny" weby vyrabet 2x apod. Stejne tak by kleslo plytvani v celem svete, kdy velmi casto dochazi k inovaci pro inovaci. Staci se podivat jakej pruser je JAVA, Android (OK, tady odbocuju) atd.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Uz vidim co v tvym byte je kompatibilni s vecma 15 let staryma.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    PETER_PAN: Jasne ze "automaticky" a samo se nainstaluje... Takovych urban fantasy jsem cetl spoustu. Ale nikdy nic takoveho nevidel.

    Zvukovka je spotrebak. A za 15 let tu nebudes mit ani procesory, ani konektory ani nic jinyho co by bylo treba vzdalene podobny dnesku. Takze nevim co poskakujes.
    Ad regulace - blbost, kratce receno.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ARIAEL: OK. Kazdopadne myslim ze zcela relevantni cast problemu je ta, ze ti WIN7 prejde automaticky na WIN10 v situaci kdy na to neni PC HW pripraveny. A to ze jsi mohl neprejit neni argument, protoze bezny BFU v praxi ani jinou variantu nema - duveruje svemu dodavateli OS (MS) a ten mu vnutil WIN10 ze to bude prima. Takze by melo byt na MS aby zajistil kompatibilitu driveru alespon v techto pripadech.

    Druha cast je o tom "kvalitnim HW". Jako doporuc mi zvukovku (treba externi) u ktere mam jistotu ze na ni budou drivery pod WIN co tady bude za 15 let. Nic takoveho nemas v ruce a to je to co kritizuju. Rada HW neni spotrebak na 5-7 let a je z meho problemu proste problem na urovni nejvetsiho vyrobce OS na svete pro PC ze neni schopnej nastoupit po vice jak 25 letech vyvoje na jednu univerzalni koncepci driveru ktera uz bude naporad. Tedy ze od dane chvile to zarizeni s danymi drivery rozchodis i za X let, aniz by se k tomu museli psat nejake nove drivery. Tohle je zcela adekvatni pozadavek, ale protoze neexistuje regulace SW trhu - tak ho nelze vynutit. Ve vsech zasadnich tradicnich oborech lidske cinnosti je nejaka forma regulace, proc by tady byt nemela.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DOTCOM: Uz jsem to tu psal ale nejmene problemova instalace eindows byla na MAC MINI. udelal si kompket bootovaci flashku i s drivery a pohodicka. Podobne pohodovou instalaci jsem nyni zazil na W10. :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    DOTCOM: No i u tech MB to i tehdy znamenalo mit UEFI. Chces desku ktera bude ok i za par let? No to holt nebude kancelarsky Intel, ale neco ze tridy ROG. Chces grafiku ktera bude mit technologie co tu budou az za par let? No tak to si urcite kup Nvidii a splaces nad vydelkem. Neni to tak slozite...

    A "poradny HW" v souvislosti co jsem pouzil ja je presne to ze za naprosto stejny hw das u maca nekolikanasobek penez.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    ARIAEL: "poradny hardware" je dost relativni pojem. Pred peti lety byl muj intel motherboard myslim velice slusnej, ale nahle ouha...
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    MELOP:
    v podstate ano. uznavam analogie mohou byt zabavne, ale jako argument vetsinou neobstoji. I kdyz je je upgrade W10 skoro vynuceny, nikdo ti nebrani zarizeni pouzivat se starym system nebo si ovladac na novy system ubastlit. Vynutit si normou po vyrobcich podporu novych systemu (jakych, jak dlouho, jak rychle?) neni spravedlive. Jak muze vyrobce odhadnout budouci naklady na podporu a spravne produkt nacenit? Predstav si ze se M$ rozhodne delat novy system co pul roku.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Proc ne... Sice jednoho by napadlo proc si za ty penize nekoupit poradny hw normalne a za usetrene penize jet na dovolenou, ale proti gustu zadny disputat, zejo...
    Nebo si tam dat HW o kterem si jakkykoliv mac muze nechat jen zdat. A ktery bez problemu chodi i dnes i kdyz byl koupeny pred lety. Dokonce je tam i ten realtek na MB a nikdy neblbnul. Takze holt to nechce kupovat blbosti.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    ARIAEL: hw od applu neni svatej, ale neni to ani zadnej smejd. A mac os x podporuje i relativne dost starej hw, takze nebudu za par let resit preskakujici zvuk
    MELOP
    MELOP --- ---
    RAGNAROK: Ono deset let staré auto přestane ze dne na den jezdit jen proto, že někdo administrativně rozhodl, že ho silnice a benzínové pumpy nebudou podporovat?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    DOTCOM: To ze to pouzivaji uzivatele nic neznamena. Vetsina z nich ani nevi ze uvnitr nejaka karta je.
    A jestli si myslis ze na macu nemas stejny HW tak jsi stejne naivni jako vsech tech tvych 90%. Ale klidne si to kupte, muzete si potom myslet ze mate "neco lepsiho" :))))
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    ARIAEL: nouzovka kterou pouziva IMHO 90% uzivatelu? neznam moc kamosu co by si poridili extra zvukovku aby meli kvalitnejsi zvuk.
    kazdopadne konecne reseni domaciho PC je na obzoru. Se zenou jsme se shodli ze ho nechame bezet dokud se neposere nejaky hardware (je 5 let stary takze bych se nedivil kdyby to to bylo brzo) a pak prejedeme na maca. Ten se aspon dodava na hardware kde nejsou zadny "nouzovky"
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    PETER_PAN:
    tak na puvodnim systemu ta karta snad funguje, ne? nevidim kde je problem.
    Co takhle u 10 let stareho auta zdarma upgrade na Euro 7, nechtel bys? :-)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    PETER_PAN: A zvysilo rev na tema "omezovani svobodneho trhu", "hegemonie microsoftu", "ovladani sveta zidobolsevickou mafii" a dalsi blbozvasty mnohych nemocnych chudaku
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    btw co ta digitalni pizda ve win10? (čortána) je to k necemu na desktopu?
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    tak na tomhle se neschodneme .. jsem presvedceny, ze tohle by melo byt dano normou a snizilo by to i plytvani
    MICKK
    MICKK --- ---
    PETER_PAN: a/ to není stejný případ, ty neopravuješ staré auto
    b/existuje spousta volného sw, vybírej si dodavatele podle toho
    c/ostatní také mohou dodávat zvukové karty a psát ovladače, api windows je dostupné
    d/analogový telefon nepřipojíš na digitální linku, DSL modem nefunguje proti ADSL DSLAMu, windows 10 má jiné rozhraní než windows xp
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    PETER_PAN: Mas tam trosku protimluv. Pokud pouzijes "profesionalni" tak to znamena ze to ma i nejakou podporu a drivery - coz evidentne nema.
    Takze po pravde jsi si koupil drahy bazmek vydavany za "profi" zarizeni s tim ze nema zadnou podporu.
    Coz se ti po pravde u profesionalnich zarizeni nikdy nemuze stat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam