• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    GURBON: Můžeš mi prosím napsat příkaz?
    GURBON
    GURBON --- ---
    ROBIN_SNNS: udelej to prez command line
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    PEPSIN: To je ten "Poradce při potížích", co pomohl prvně a tedp nefunguje (a zkusila jsem ho spustit několikrát). Odpoledne jsem si zazálohovala data, že zkusím Reset a teď mi to píše, že je nějaký problém a nic to nedělá. Tak já už nevím, co s tím. Může být problém v tom, že už nemám místo na One Drive (teď nově, kvůli těm zálohám)? Nic jiného už mě nenapadá...
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    RUTHAN: Win8.1 s aplikací Bing
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    ROBIN_SNNS: Co mas za verzi?, jestli home, tak nektery nastaveni tam nejsou pristupny..
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Mám spuštěny win8.1, založila jsem extra účet s admin oprávněním. Potřebuju se ve windows 8.1 dostat do nastavení uživatelských skupin a uživatelů. Potřebuji totiž odstranit heslo z jiného účtu, což v nastevení uživatelů nejde. Po vyvolání lusrmgr.msc mi okna napsaly že: "Tento modul snap-in nelze použít s touto edicí Windows 8.1. Chcete-li spravovat uživatelské účty pro tento počítač, použijte ovládací panel uživatelské účty".
    Prostě Hlava XXII.
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    KRYSPIN: Něco takového jsem čekal. Díky...
    KRYSPIN
    KRYSPIN --- ---
    TRAVIX: MS to zrušil. Možný postup v článku http://www.dasm.cz/clanek/windows-10-anniversary-update
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    Ahoj, nevíte, jak se zbavit "zamykací obrazovky" ve Win10? Poprvé se mi to povedlo pomocí úpravy registru, tedy vložením klíče "NoLockScreen". Jenže po výroční aktualizaci se zamykací obrazovka zvonu objevila, i když klíč v registru pořád je.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    uz bylo o w10?

    Chyba ohrožuje stovky miliónů uživatelů Windows. Oprava je v nedohlednu – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...hyba-ohrozuje-stovky-milionu-uzivatelu-windows-oprava-je-v-nedohlednu.html
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CERMINEK:
    mě se zdá, že už není košér používat W7 jako terminálový server...

    a nechápu jak myslíš: "že se všichni budou přihlašovat svými doménovými loginy, ale v těchto virtualizovaných Win se bude otevírat stále jeden uživatelský účet pouze se budou měnit práva přístupu - lze to udělat?" - pokud první "budou" nemá být "nebudou"...
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Poraďte lamě, prosím. Nestahují se mi věci ze Store. Všechno se tváří naprosto normálně, jako že se bude stahovat, ale nehne se to z 0%. V aktualizacích mi visí aktualizace definic pro Windows defender a chová se to více méně stejně (0%). Normální stahování z netu funguje bez potíží.
    Ještě se mi tam objevil update na anniversary, tak jsem ho spustila ze stránek microsoftu a nechala běžet přes noc. Zastavil se na "krásných" 99%.
    Už jednou se mi systém takhle choval, to jsem měla desítky upgradeovaný z osmiček (teď je tam mám z čisté instalace) a vyřešila jsem to přes nějakého Poradce při potížích. To teď nefunguje. Máte nějaké nápady, jak bych měla postupovat dál?
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Ahoj, postnu svůj dotaz ještě sem ([ CERMINEK @ Windows 7, Vista, XP (Whistler) and Windows Server 2008 R2, 2008, 2003 R2, 2003 - Zkusenosti, rady a tipy... ]

    Ahoj všem. Mám dotaz k licennčí politice Microsoftu. Moc se v tom neorientuju a jsme z nynější situace dost zmaten.

    Dostali jsme na firmě nápad, že nan novém serveru rozjedeme další virtuál s Windows 7 a nainstalujeme tam M$ Office, které jedny máme volné. Je to proto, že máme jako interní firemní standard LibreOffice, ale občas jsou M$ Office prostě třeba. Jelikož to není nutné stále, tak přístup přes vzdálenou plochu do PC, které bude mít adekvátní SW výbavu, vypadá jako vhodné řešení. K tomuto PC by byl přístup přes doménové účty.

    Ohledně přístupu pak vzešel dotaz, zda je na W7 možné udělat to, že se všichni budou přihlašovat svými doménovými loginy, ale v těchto virtualizovaných Win se bude otevírat stále jeden uživatelský účet pouze se budou měnit práva přístupu - lze to udělat?

    Nakonec jsme (možná unáhleně) na linzengo.cz koupil elektronickou lincenci W7 (a vlastně ani nevím zda je či není OEM).
    Obrátili jsme se na správce serveru s tím, že chceme další virtuál a dostalo se nám odpovědi, že to nelze, protože OEM nelze použít ve virtuálu (žil jsem v domnění, že to je PC jako PC) a že pro M$ office by muselo být nakoupen stejný počet licencí jako je uživatelů?

    Jak to tedy je/není? Jak to le obejít? Podotýkám, že jde o firemní sféru, takže by to mělo být košér...

    Díky všem
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    KOC256: tak driver nepomohl - buď tam předtím nebyl ten od výrobce a nějaký generický, nebo to bude něco ve VS, ale asi bude jednodušší překopat inicializaci kamer na nový systém, než se snažit vrátit nějakou aktualizaci, která nechce být viděna ...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TEAPACK:
    nic se nezměnilo tak jak tomu chceš pomoct? Začal bych tím driverem...
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    Ahoj, mám svízel - dneska se mi hryznul komp (oblíbený svchost.exe shodil notes s 12GB ram) a po startu se VisualStudio začalo chovat úplně jinak pokud připojím externí webkameru - dříve měla interní vždy index 0 a externí měly 1 a dál... teď má index 0 poslední připojená, takže někdy má index 0 interní a někdy externí, pořadí dalších jsem se raději nezabýval, nebo bych si musel hodit mašli...

    Jak to vrátit? v aktualizacích není vidět vůbec nic ani u VS ... jediné, co je viditelně změněné, tak je driver kamery, ale ten se musel aktualizovat skrytě - a může mít na takové věci vůbec vliv? (předchozí verzi si samozřejmě nepamatuji)
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    Tento počátač pravym -> Vlastnosti -> v levé liště - Upřesnit nastavení systému ->
    Vlastnosti Systému - záložka Upřesnit -> Spouštění a Zotavení systému - Nastavení -> a tam to najdeš
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    TEAPACK: hm to je divny, ja mam 100.0.0.0
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    ARIAEL: zkus to třeba tady: 127.0.0.1:443 :-P
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam