• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    CUKI
    CUKI --- ---
    CUKI: jak se to vezme, morálně ne má origoš instalačku od dellu, která ale nefunguje s novým diskem a klíč z ní taky nedostanu. Instalace doběhne jen s vylepšenejma woknama o podporu SSD...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    CUKI: jo ty to mas kradeny
    CUKI
    CUKI --- ---
    CUKI: tak jsem si nepomohl, originál wokna se daj nainstalovat jen DVD které se sekne na tom SSD disku a upgradeovaná verze, nejde registrovat, respektive ani aktivátor to na dlouho nezachránil. Nevím jestli to zavinil KB971033, ale ani odstranění ani znovu aktivování to nezachránilo :-(
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    IMOLOL: Ta dira ve j smb v1... neopatchovana je 20 let
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    GIOMIKY: díra v OS byla od MS opathovaná dva měsíce před releasem tý sračky, to že si admini/useři dávají na čas s instalací záplat, není chyba MS.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    No imho rozdil je hlavne v tom, ze z useru windows je pravdepodobnejsi dostat nejake vykupne. Dost mozna jediny rozdil.
    I kdyz tedy z tohodle moc vykupnyho tedy zatim nedostali - za to nezaplati ani subscripci za ty hacky.

    A ja by jsem si tedy neodvazil rikat, kdo ma kolik arzenalu jake organizace. Zvlaste kdyz i tenhle exploit neni zrovna novinka.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    GIOMIKY: Ten SMB je pouze jeden z mnoha jeho utocnych vektoru.
    Cely zbytek vcetne ostatnich utocnych vektoru je plne spustitelny i na linuxu - vcetne te dulezite ransomware casti.
    CUKI
    CUKI --- ---
    GIOMIKY: Když už nic jinýho (pomíjím systém vrstev a práv) i kdyby byl linux stejně děravej jako wokna, tak největší výhodou je to, že je mnoho velmi různých instalací, mnoho naprosto odlišných úprav. Zatímco wokna jsou omezena na několik verzí a rozšíření je nepoměrně vyšší.
    Průměrná inteligence uživatel je taky někde jinde.
    Nechci se nikoho dotknout, ale Unix obecně je mezi laiky vesměs mnohem méně populární. A 90% virů se do počítače dostane chtěně, protože si to uživatel sám nevědomě vybere. Normální uživatel se obejde často i bez antivirů a pod.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    ARIAEL: No offense, no flames, no trolling. Wanna-cry je postavenej na SMB explotiu, kterej patchoval M$ az na posledni chvili, i kdyz existuje leta. Releasnutej byl Shadow Brokers. Jsou to hackeri, ktery maj 75% kyberarzenalu NSA. Postupne to uvolnujou. Predpokladam, ze bordel, kterej zpusobil Wanncry je nic ve srovnani s tim, az uvolni Shadow brokers nejakej 0-day na Win10.
    Ani Linux neni neprolomitelnej.
    Hezky den
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    A kdyby jsi byl jen trosku v obraze, tak tyhle knihovny hacku jsou k dispozici na bazi predplatnyho uz roky... Ostatne tam si kupuji ten kod i vsechny ty tripismenkovy organizace a dalsi matlaci.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    GIOMIKY: och jiste ze ty experte... vubec stejny kod co na win nebeha i na linuxu... staci to rekompilovat a pridat radek do javascriptu...
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Bacha
    ... Exploits for operating systems, including Windows 10. ...
    Tak Wanna cry byl asi jenom slabej odvar pred tim, co jeste prijde.
    TSB GROUP IS BACK.
    Zlatej Linux
    CUKI
    CUKI --- ---
    Tak instalace proběhla zdárně do konce s jinou verzí systému. Vypadá že není plná podpora UEFI u OS ale jen emuluje nastavení, což se mu asi nedaří.
    CUKI
    CUKI --- ---
    NIGHTHUNTER: ještě dodám, že kdyby to nastavení bylo špatně těžko se k tomu disku vůbec dostanu natož na něj zapisuju, nebo ne?
    CUKI
    CUKI --- ---
    NIGHTHUNTER: A jakou možnost mám zvolit? Standardně používám AHCI (respektive raid on což je jeho nadstavba) ATA je v tomto pohledu dost mimo mísu. A UEFI. Tedy by neměl být problém, protože UEFI makalo s tím samým OS na starym disku.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Bill nemel ty zdrojaky NSA prodavat.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    CUKI: a co zkusit jinou možnost z nastavení AHCI/RAID-mode/Legacy? nebo z čeho to instaluješ - DVD nebo bootovací flashdisk?
    CUKI
    CUKI --- ---
    SCHUNA: mám dell 6410 a nejnovější BIOS A16 (rok 2014). Nicméně problém s BIOSem by byl pouze ten, že ho vůbec nenajde a nebo bude mít problém s umístěním MBR, ale ani jedno se očividně nekoná..
    Disk je Crucial tedy problémy jako u některých Kingstonů by se neměli vyskytovat. Na jiném kompu instalace proběhne OK
    SCHUNA
    SCHUNA --- ---
    CUKI: BIOS si updatol?
    CUKI
    CUKI --- ---
    TOOMIX: asi ano, po pravdě mě jde spíše o to co je vlastně špatně, kde je chyba? disk s BIOSem nemá evidentně problém, systém je tam nakopírovanej, MBR taky funguje když se to po instalaci vrátí do stejného stavu. Přijde mi jen že je vše dost pomalý (respektive možná očekávám větší zrychlení oproti plotnám než nastane)...
    Kdyby měl problém s ovladačem disku nebo tak něco, tak bych někde našel podobnej problém ne? A hlavně by to nedoběhlo tak daleko.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam