• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Lidi, poslední dobou mě tu furt otravuje aktualizace One Drive. Furt se mi zobrazuje hláška, že se nepovedla aktualizace (mám Win 10), a že se to musí udělat ručně. Já ale žádný One Drive nepoužívám a nepotřebuju. Tak nějak tuším, že aby se to povedlo, tak bych si musel u Win udělat účet, což nechcu. Nejde to vyřešit ještě nějak jinak? Google mi nepomohl, takže nejspíš jenom já su mamlas, kterej to neumí...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RATTKIN: No tak taky aplikace, co si sami sobe prepisuji kod... Ja tak kdysi programoval a jsem si celkem jisty, ze ten kod by dnes pustit uz nesel :) Ale tehdy to byla velka zabava :D
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    NECROMAN: obvykle se to doporučuje pro všechno. staré aplikace (10 let) s tím můžou mít problémy.
    a samozřejmě viry s tím mají trochu problém.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Dotaz, může zapnutí Data Execution Prevention pro všechny aplikace způsobovat zatuhnutí systému? Nebo doporučuje se to obecně, nebo raději nechat jen pro systémové aplikace?
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Dotaz, da se nejak ve Windows 7 uplne ignorovat nPCI-E slot, nebo karta v nem?

    Jde mi o tom, ze jen disablovat zarizeni znamena, ze system zarizeni porad nejak pouziva, uplne neignoruje. Jde o grafickou kartu v prvnim slotu a potreboval bych pouzivat druhou v jinem slotu, karty kvuli multibootu prehodit nemuzu a stejne, tak neexistuje driver, kterej by umoznil, aby podobna kombinace fungovala (jde nvidia karty, ktery potrebujou ruzny ovladace s souborama ve stejny ceste).
    Stanovisko Nvidie je proste nepodporovovana kombinace (bud funguje primarni karta, nebo naskoci VGAsafe ovladace, ikdyz je vsechno nainstalovano ok, zkousel jsem uz jsem toho hodne, ovladace se tvori jako, ze ok, nefunguje, to ani s primarni kartou s jen VGA ovladacematd..) a konec, takze bych potreboval to ignorovani, pokud to nejaka utilita umi..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Microsoft won't patch a 20-year-old SMB SMBloris flaw recently disclosedSecurity Affairs
    http://securityaffairs.co/wordpress/61530/hacking/smbloris-smbv1-flaw.html
    Recently security researchers at RiskSense have identified a 20-year-old Windows SMB vulnerability they called SMBloris (a nod to the Slowloris DoS attack.), they presented their findings at the recent DEF CON hacker conference.

    The exploit is a Denial of Service (DoS) attack affecting “every version of the SMB protocol and every Windows version dating back to Windows 2000.” Like most DoS attacks, the target system is overwhelmed by multiple service requests rendering it unavailable. Most modern systems require coordination of a massive number of attacking systems to overwhelm the target, referred to as a Distributed Denial of Service (DDoS) attack. However, the flaws discovered in the Windows SMB service are easily exploited by a single, low-powered computer.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    GIOMIKY: Nezapomen se na linuxu chovat taky jako trotl... Cesta ke kamennemu scotu je ti plne otevrena.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    GIOMIKY: Reseni pro odstraneni WinSxS:

    1) zmenit vlastnika na prihlaseneho uzivatele
    2) dat prava na smazani folderu
    3) smazat

    vyhoda je, ze se potom clovek nadobro zbavi Windows, protoze je tato slozka krucialni.

    Krome toho mi pred tim, nez jsem odmazal tuto slozku neslo nabootovat z externiho flash disku.

    Jeste zkusil ex-gates nejaky pochybny recovery, ale bezvysledne. Cesta k Linuxu se tak otevrela.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256:
    tak pomohlo
    Right Click Menu Is Black !! - Microsoft Community
    https://answers.microsoft.com/...ktop/right-click-menu-is-black/24afac0a-8f88-4239-9da3-34328373beee

    Ale pakárna že to neumí vyřešit systémově...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    stava se vam na W10 ze pri otevreni menu mate kus cerneho? Nejak to nas tu v praci zlovi povice... ruzne PC, ruzne verze Win, ...

    Doma nic...

    DUBAS_
    DUBAS_ --- ---
    AUTOLOKATOR: je pravda ze tenhlen problem jsem taky zaregistroval a jsem tez po updatu co jeste pozoruju je anglictina v nastaveni a v edge prohlizeci kde pred par mesici byla normalne cestina
    AUTOLOKATOR
    AUTOLOKATOR --- ---
    FATBOZZ: Ten už nainstalovanej mám a nepomohlo to.
    AUTOLOKATOR
    AUTOLOKATOR --- ---
    Používám pár měsíců Win10 a najednou mi začla blbnou fce vyhledávání aplikací: Otevřu vyhledávání v levym dolním rohu (ikona lupy), napíšu jméno aplikace (třeba Kalkulačka), ikonka se objeví ve výsledcích vyhledávání, zmáčknu enter a nic se nestane. Ještě před pár týdny se mi pak aplikace vždycky otevřela.

    Napadá někoho něco?
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    IMOLOL: Ve Windows, Outlook vůbec nepoužíváme, ten tablet je jen na promítání fotek pro muže a jeho právě to heslo vytáčí:/
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    KAMIONG: dva učty ve windows, nebo dva účty v outlooku? Jde mi o to, že když si přidáš do tabletu/telefonu firemní mail z Exchange serveru, tak bývá standartní, že to nuceně zapne heslo na odemčení zařízení.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    IMOLOL: ne, i když je pravda, že tam najednou dva účty jsou, ale žádný další jsem nevytvářela, pod oba jde přihlásit stejným heslem...
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    KAMIONG: nepřidal sis tam firemní mail?
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    Poradíte prosím, proč mi nejde odstranit heslo ve Windows 10 na tabletu? Do nedávna byl bez hesla, najednou ho chce po každém zapnutí, v nastavení mám zadáno nevyžadovat heslo nikdy.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    J4C0B1M: spis se ti neco pokusilo prepsat bios a ted se ti vraci ze zalohy. (dualbios) myslim ze tyhle desk maj nekde pojistku na prepsani biosu (najdi pro pripad ze by ta vec co to provedla tam stale byla)

    mohl by to byt projev utoku na tpm.
    stalo se to po restartu ? co se delo predtim nez to naskocilo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam