• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ROBIN_SNNS:
    pomlcka vs spojovnik... pokud pouzivas nejaky inteligentni editor (word) tak to dela sam.

× je pALT + )
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Je možné upravit české QWERTZ rozložení klávesnice tak, aby pomlčka skutečně psala pomlčku (levý alt+0150) a nikoli spojovník, české uvozovky a aby hvězdička na numerické klávesnici psala násobící křížek nebo tečku? Pokud ano, víte i jak? Díky za každou radu, mám psát bakalářku a garant na typografii trvá.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    RATTKIN: nevím jestli se něco v posledních letech nezměnilo, ale přidáním druhý IP na DC si imho zaděláš na problémy.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RATTKIN: Ja by jsem klidne pouzil starou IP.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    vyhodil jsem starý DC a vypnul ho.
    Mám novému DC dát další ip adresu - starého DC, aby kdyby to někde bylo natvrdo, to fungovalo dál?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RATTKIN: Tohle je spolehlivy u windows, u linuxu s tim nemam nejlepsi zkusenost. Oni proste nerozumi tomu co se tam deje a nakonec tam lidi z opensystem davali stejne pevne IP adresy :(((
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    A rozhodne nikdy neinstaluj single language verzi! Tedy ceskou myslim.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RATTKIN: Na serveru i jinde si rozhodne muzes nainstalovat i anglicke prostredi a mit to prepnute tak jak kdo chce - per user.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    RATTKIN: Tak na to je celá collation cs_CZ, ne? (Nejde jen o CH, obvykle stačí nastavit češtinu) Ale šlo mi o to, že něco hledat v český _dokumentaci_ je voser.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    PISKVOR: Jo ale server je celý český tak jak poznám co to má být anglicky? nepřeklad je i v GUI. zákazníci trvají na tom že všechno musí být Český... já bych češtinu zakázal.
    ještě by mohly chtít aby se soubory co začínají na c řadily až za h pokud je druhý znak h... oh wait shit shit!
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    RATTKIN: To je jen otrocký nepřeklad z anglického termitiště. Dokumentaci nejlépe v češtině nečíst - a to je MS v tomto ohledu ten nejlepší, šampión lokalizace :(
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MIcrosoft už bere drogy, taky bych asi měl začít:

Proces překladu názvu hostitele v tomto záznamu o prostředku na delegovaný server DNS v záznamu o prostředku názvového serveru (NS) je někdy označován jako dohledání spojovacích záznamů...
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    IMOLOL: tak což o to, ty aplikace jsou nastavený tak, jak je nastavím já. opensource obvykle není zadrátovaný natvrdo, spíš je problém kdo se v těch zdrojákách má vyznat.

zkusil jsem místo jména nebo ip adresy AD serveru dát domain.local a hele ono to funguje.

Hoši děkujem!
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    RATTKIN: záleží na tom, jak jsou ty aplikace nastavený. Pokud je v nich natvrdo zadrátovaný jméno serveru, nebo IP tak to musíš ručně změnit - při migraci poběží nový i starý DC současně, takže tu starou IP na novej server můžeš dát až po migraci. Jestli jsou ty aplikace chytrý, tak se ptají DNS na srv záznam domény a ten jim vždycky vrátí aktuální seznam DC, takže bys nemusel řešit nic.
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    KOC256: Doménu zatim nemáme, čeká se na server ;-) Všechny jsou zatim na lokále...

NEXT/PLEASE
    KOC256
    KOC256 --- ---
    RAVEBOY:
    doménová politika firmy?
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    Zdar lidi, hele můžu se zeptat, když jsem ve Windows 10, tak i když jsem správce, tak mi nefungujou některý klikatelný linky, např. když chci přidat novýho uživatele v ovládacích panelech. Některý jiný však jdou. Nemůže to bejt nastavením nějakejch policies? Je to kompl z nový várky celkem 20 kousků, ale jenom na tomhle to nefachá.

DÍX/RB
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    děkuju za rady, já to upřesním.
    jedná se o linux servery, které jsou připojeny do AD. buď jsou členem, to se předpokládám při nahrazení DC 2012 na jiný DC 2016 vyřeší samo v rámci DNS.

pak jsou na linuxech aplikace, které se AD ptají na ověření uživatelů, nebo jiné údaje o uživatelích a chodí na ip adresu starého 2012 AD serveru
    buď to musím všude vyměnit na server2.domain.local, nebo serveru2 dát původní ip adresu starého serveru, až ho vyhodím
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam