• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    TOOMIX: No ale proc?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ARIAEL: já jsem o tom, že by windows formátovaly při instalaci disk C: nepsal. Já bych to zformátoval sám ručně
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    Zdar, můžu poprosit o radu nebo o nasměrování do auditka kam dotaz patří?

    Řeším potíž s připojováním notebooku k wifině po výměně wifi routeru.

    Během funkčnosti starého routeru jsem si u jednoho notebooku všiml, že ačkoliv se k mé domácí wifi v pohodě připojí, vůbec nevidí ostatní wifi v baráku (na rozdíl od druhýho notebooku a všech smartphonů). Prostě z nějakého důvodu měl jen jednu jedinou wifi ke které je ochotný se připojit a ostatní ignoruje. Starý router ale o víkendu odešel do křemíkového nebe a musel jsem pořídit a spustit nový. A nastal problém. Nový router běží, druhý notebook a smartphony se k němu připojují. Ale tenhle notebook prostě novou wifinu ani žádnou další nevidí. A to ani když ho k novýmu routeru připojím natvrdo kabelem.

    Říkám si, jestli jsem nějak omylem dřív u toho notebooku nenastavil exkluzivitu té mé domácí wifi a jestli to nejde nějak odnastavit. Pokud je to tenhle případ, dokázali byste prosím někdo poradit jak na to?

    Notebook běží na 64 bit Windows 8.1

    Díky moc!!
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    TOOMIX:
    EXCITE:
    Hosi - ODKDY proboha zivyho windows 10 pri reinstalaci formatuji disk C: ?
    Zvlast u tebe Toomixi se fakt divim ze delas takovy blbosti. A to mas byt top expert vasi firmy.
    MICKK
    MICKK --- ---
    NECROMAN: na VLSC stránce je
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Windows 10 Enterprise Fall Creators Update (1709) ISO jeste neni nikde ke stazeni, je to tak?
    JIMX
    JIMX --- ---
    PISKVOR: když nenakyne, tak proc by ubíral místo? neni nic debilnejsiho, nez kdyz chceš do počítače stáhnout 10GB a máš na cecku i decku volných jenom 5 ...
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    mám pocit, že windows nekyne tolik updatama, daleko víc naroste z různých aplikací a jejich podivných frameworků.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    JIMX: Pokud máš OS, který používáním nenakyne o desítky GB ročně, hodí se to - jedno nežere místo druhému. Bývalo to v sedmičkách poměrně užitečné, než najeli na ten současný model updatů (někdy kolem launche desítek).
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    čištění složky Windows maximálně přes systémové vyčištění disku. za chvíli to bude mít 60gb, neboj. nic s tím neuděláš.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    dělat si d: nemá cenu, Windows se umí samy opravit-nevím jak se to česky jmenuje ale je to PC refresh, který zachová data. každopádně bys to měl mít zálohované.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    EXCITE: c:\Users\... jsou náhrada za C:\Documents and Settings\... z Windows XP
    JIMX
    JIMX --- ---
    TOOMIX: přemejšlím, kdy jsi naposledy dělal reinstall woken ... jo už vím, někdy v době Win2k ... od tý doby mi vydržej wokna celou dobu, co danej NB mám ... pak jenom factory reset a jde do světa :-)

    ... taky je fakt, že v předchozím i současném mám jenom 250GB SSD ... a tam je každej bajt dobrej a šíbovat data sem a tam by mě fakt točilo :-)

    EXCITE: C:\Users\login ... tam máš od dob tušímže WinVista všechny uživatelský data - uživatelské registry, dokumenty, plochu ... programy si tam do appdata ukládají nastavení ... atd. atp.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    EXCITE: ty recovery oddíly jsou pro factory reset, který se zapíná buď v biosu nebo v boot menu windows
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    TOOMIX: Jo, první bude systémový EFI a ty dva jsou fakt recovery.. To ale nemá nic společeného s Bodem obnovení, pokud to chápu dobře, pro ten musím rezervovat další místo na C:?


    JIMX: jo, ta logika pro mne jde,že v případě nutnosti formátovat sytémovej disk pro přeinstalaci Windows není nutné šíbrovat s datama z C: někam jinam. (jsou na D:). Tý poznámce o Users nerozumím.. (mám doted akorát velky zkušenosti WXP, menší s W7 a nula s W10)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    JIMX: já mám ve firemním notebooku 512GB SSD rozdělené cca napůl. 200GB C: jsou Windows a programy, D: jsou zdrojový kódy atd... Celé D: pak denně backupuju na 750GB HDD, který mám místo mechaniky. Dobrý to je opravdu jen v tom, že když se zeserou windows, tak format c: a čistá instalace
    JIMX
    JIMX --- ---
    JIMX: může mi to někdo osvětlit, k čemu je to tedy dobré? :-D
    JIMX
    JIMX --- ---
    nikdy jsem nepochopil, k čemu je dobrý mít rozdělený jeden fyzický disk na programy a data ... je to akorát tak k tomu, že když dojde na jednom disku místo, tak člověk v tom začne mít maglajz ... plus takový ty nevýhody jako když potřebuje přesunout něco z jednoho na druhej, tak se to fyzicky opravdu kopíruje na jiný místo disku místo toho, aby se to bleskuhbitě jenom propsalo jinam do struktury disku ...

    jediný, co mě napadá, že je jakože výhoda ... že když si bude chtít přeinstalovat wokna, tak "nemusí" řešit, co má kde za data, prostě jenom zformátuje C-čko ... což ale taky není úplně pravda, pokud nemá přemapovanej na druhej disk adresář Users ...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    EXCITE: první (260 MB) bude systémový a tamty dva budou nejspíš recovery
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Ahoj, mám novej noťas Toshiba s windows 10 a projiždím si co a jak nastavit (W10 jsou pro mne nové). Při prvním spuštění se mi hned stáhla velká aktualizace ,asi Creators update. Co tak čtu tak W10 maj mít 15-18 Giga..mno můj adresář windows má už teď 28,7 giga.. Četl jsem nějaký návody jak vyčistit sytémové soubory a instalační..mno s tím asi chvilku počkám..
    Otázka první : Má to nějaké konsekvecne do budoucna,když to dám pak pryč?

    Chci rozdělit disk na systém a data, koukám,že už momentálně mám na SSDčku Disk 0 s oddíly 1 (260MB), 4(1,56GB), 5(10,43GB) a vlastní disk C:(kde z 512 Gb zbylo 464,67 a volné místo 409,95. Jsem trochu překvapený,tohle ze starším Win neznám, vím,že na SSD mi W7 zarezervovaly nějakou menší část,ale tohle je celkem dost.
    Otázka druhá : K čemu ty oddílly můžou sloužit, proič zabírají tolik místa a proč jsou tři?

    Díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam