• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    JIMX
    JIMX --- ---
    MADCAT: mně to dokonce dělá jenom excel, word ne, mám podezření že to ma co do činění s nejakou vlastní správou oken jednotlivych otevřených souboru ... wordy se daji dat pomoci win+šipky vedle sebe, excel to neudělá ... tipnul bych si, ze je to taky z toho důvodu, ze je to excel 2007, kterej vzniknul v dobách w2k a nic o desítkách netuší ...
    MICKK
    MICKK --- ---
    MADCAT: office(2016) se chovají úplně stejně jako ostatní aplikace
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    RATTKIN: Nee, a upřesním to - dělají to jenom aplikace MS Office, ostatní se přepínají normálně. Když se chcu přepnout třeba z chromu to total comanderu, tak stačí jednou. Když chcu z total commanderu do excelu (mám otevřený dva sešity), tak taky jenom jednou. Ale když chcu z jednoho z těch dvou otevřených sešitů kamkoliv jinam, tak musím dvakrát, protože po pouze jenom zmáčknutí alt+tam mě to vrátí do toho zobrazenýho. A ty náhledy oken MS Office jsou menší než náhledy ostatních oken.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MADCAT: mě to na všech počítačích funguje normálně. nedáváš win+tab?
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Jde ve Win10 někde něco přepnout, abych při přepínání se mezi dvěma instancema Excelu (nebo čehokoliv jinýho) nemusel mačkat kombinaci Alt+Tab dvakrát, ale jenom jednou? Na starším PC s Win 7 to tak bylo, a teď co mám nový PC s desítkama, mně to dost pije krev... Jedním zmáčknutím Alt+Tab vyvolám náhledy oken, a tepve DRUHÝM zmáčknutím se přepnu na druhý okno. Ve Win 7 mi to rovnou skočilo na to druhý, a to bylo úplně boží.
    BAT
    BAT --- ---
    BRENMCGUIRE: Tak uz tam tu tray ikonu zase vratili - prave jsem instaloval ovladace 388.59-desktop-win8-win7-64bit-international-whql a koukam ze ikona uz zase je.
    BAT
    BAT --- ---
    BRENMCGUIRE: Pokud ti ta ikonka chybi, reseni je zde:
    https://forums.geforce.com/...tem-tray-in-version-geforce-experience-v3-9-0-61/post/5214209/#5214209
    (to je mimochodem ten topic ktery jsem zminoval)
    Je to jednoduchy AutoHotkey skript, kterej pridava "nvidia" tray ikonu, a poskytuje nabidky na spousteni Experience a Ovladaciho Panelu NVIDIA - stahni skript, v AutoHotkey skompiluj do EXE (nabe ne, jak chces), nacpi to Widnows at to spousti pri startu, a nepoznas rozdil.
    BAT
    BAT --- ---
    BRENMCGUIRE: Je to uz hooodne dlouho, co mi Microsoft v ramci updatu nabizi aktualizaci ovladacu grafarny. No a kdyz instalujes novej system, tak si je nekdy proste stahne (kdyz je pro tu danou grafiku maji a nekdy jeste az potom co se nainstaluji nejaky jiny veci - nevim co presne, ale mozna jak zminil HNIZDO).
    NVIDIA ikona v tray chybi, protoze ji zrusila sama NVIDIA - uz nejmin od dvou (spis vice) poslednich aktualizaci ovladacu a souvisejicich sragor tam ta ikona neni, a nekde na support forech NVIDIA je o tom celej topic kde na to lidi nadavaj protoze byli zvykli ji tam videt :-) (dokud byla, taky jsem ji pouzival pro spousteni GeForce Experience a NV ovladaciho panelu, ale to bylo tak 5x do roka, takze at ji klidne veme cert).
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    BRENMCGUIRE: ja mam takovy drobny podezreni, ostatni mne muzou opravit, ze konkretne u win7 a vga ovladacu zacnou jezdit updaty az pote, co poprve nainstalujes spravny ovladac k vga. zatimco win10 ovladace aktivne detekuji ihned. dikybohuzato. vetsinou.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    BRENMCGUIRE: hele to je tam fakt hodne dlouho (mozna od zacatku), jenze je to velmi ridky jev. U Win10 je mnohem castejsi, takze to pak vypada, ze u Win7 se ovladace neaktualizovaly.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    HNIZDO: zkusím a dám vědít

    BRENMCGUIRE: VGA ovladače ve widlích byli odjakživa, jinak bys je musel instalovat poslepu.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    HNIZDO: Asi před dvěma rokama jsme ho zkoušeli a byla to dost beta bez některých funkcí (nerozchodili jsme na tom třeba git)...

    V nové verzi Win bych ssh spíš řešil přes implementovanej linux (ale nebyl čas zkoušet ani jedno)
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    IMOLOL: nojo, ale server?
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    HNIZDO: zkoušel jsem klienta z command lajny a funguje krásně
    VINC
    VINC --- ---
    řešim teď problém s win po poslední velký aktualizaci. Prostě se to blbě probouzí z hibernace. Je to NTB, velkej PC i spolubydlícího komp. Na velkym PC jsem vypnul Fast boot a to trochu pomohlo, ale zase po probuzení nejde třeba myš. Vypadá to že sleep funguje normálně...
    JIMX
    JIMX --- ---
    nasaď si čepici z alobalu a utíkej :-D
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    teď jsem strávil krásné dva dny pokusem o stáhnutí http hlaviček a jejich parsování, takže tuhle aktivity mě zajímají.
    hlavně aby to nebouchlo na chybě internet explor jako poweshell
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    Microsoft quietly snuck an ssh client and server into latest Windows 10 update | Ars Technica
    https://arstechnica.com/...rosoft-quietly-snuck-an-ssh-client-and-server-into-the-latest-windows-10/

    SSH server? Hral jste si s tim nekdo?
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    vyreseno
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    pozadovany cil:
    disk c misto disk f, ze ktereho to bude bootovat.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    ve wydlich se to tvari takto:

    AVATAR
    AVATAR --- ---
    Ahoj, mam dotaz:

    v nb mam ssd a hd. Na ssd jsem mel nainstalovany system a vsechno bylo ok. Pak se stalo to, ze neslo nabootovat. V biosu ssd nebylo, tak jsem mu zamaval s tim, ze asi odeslo do vecnych lovist nainstaloval system na hd. Ale ve windows ssd disk normalne vidim. Sice uz ne, jako disk C, ale jako disk F. Nicmene data na nem jsou vcetne systemu a kdyz jsem ho dal zkontrolovat, tvari se, ze je v poradku.

    V BIOSu ho vidim v konfiguraci sata, ale v nabidce bootovacich disku ho nevidim.

    Co s tim? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam