• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    GURBON
    GURBON --- ---
    JIMX: kdyz jsem tohle naposledy potreboval ( Win10 / Excel 2010) tak ani fix ani rucni uprava od MS nefungovala. Zabralo mi tohle: https://www.howtogeek.com/forum/topic/open-spreadsheets-in-completely-separate-windows
    JIMX
    JIMX --- ---
    MICKK: to vypadá nadějně, zkusím to az budu u PC
    MICKK
    MICKK --- ---
    JIMX
    JIMX --- ---
    MICKK: myslíš koupit novej ... :-)
    MICKK
    MICKK --- ---
    HADIAK: bude to jen ten starý excel
    MICKK
    MICKK --- ---
    JIMX: imho je to věc starého excelu, stačí aktualizovat (;
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    nemoze v tom mat prsty grupovanie okien v task bare, alebo daco take? (nepouzivam ani to a ani office, len hadam)
    JIMX
    JIMX --- ---
    MICKK: přesně to jsem se snažil krkolomne říct ... nicméně asi tam bude ještě neco dalsiho podivného, kdyz nefunguje uplne správně ten alttab
    MICKK
    MICKK --- ---
    JIMX: starý offce imho by default všechno otvírají v podoknech jednoho excelu, nové otvírají samostatné aplikace
    JIMX
    JIMX --- ---
    MADCAT: mně to dokonce dělá jenom excel, word ne, mám podezření že to ma co do činění s nejakou vlastní správou oken jednotlivych otevřených souboru ... wordy se daji dat pomoci win+šipky vedle sebe, excel to neudělá ... tipnul bych si, ze je to taky z toho důvodu, ze je to excel 2007, kterej vzniknul v dobách w2k a nic o desítkách netuší ...
    MICKK
    MICKK --- ---
    MADCAT: office(2016) se chovají úplně stejně jako ostatní aplikace
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    RATTKIN: Nee, a upřesním to - dělají to jenom aplikace MS Office, ostatní se přepínají normálně. Když se chcu přepnout třeba z chromu to total comanderu, tak stačí jednou. Když chcu z total commanderu do excelu (mám otevřený dva sešity), tak taky jenom jednou. Ale když chcu z jednoho z těch dvou otevřených sešitů kamkoliv jinam, tak musím dvakrát, protože po pouze jenom zmáčknutí alt+tam mě to vrátí do toho zobrazenýho. A ty náhledy oken MS Office jsou menší než náhledy ostatních oken.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MADCAT: mě to na všech počítačích funguje normálně. nedáváš win+tab?
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Jde ve Win10 někde něco přepnout, abych při přepínání se mezi dvěma instancema Excelu (nebo čehokoliv jinýho) nemusel mačkat kombinaci Alt+Tab dvakrát, ale jenom jednou? Na starším PC s Win 7 to tak bylo, a teď co mám nový PC s desítkama, mně to dost pije krev... Jedním zmáčknutím Alt+Tab vyvolám náhledy oken, a tepve DRUHÝM zmáčknutím se přepnu na druhý okno. Ve Win 7 mi to rovnou skočilo na to druhý, a to bylo úplně boží.
    BAT
    BAT --- ---
    BRENMCGUIRE: Tak uz tam tu tray ikonu zase vratili - prave jsem instaloval ovladace 388.59-desktop-win8-win7-64bit-international-whql a koukam ze ikona uz zase je.
    BAT
    BAT --- ---
    BRENMCGUIRE: Pokud ti ta ikonka chybi, reseni je zde:
    https://forums.geforce.com/...tem-tray-in-version-geforce-experience-v3-9-0-61/post/5214209/#5214209
    (to je mimochodem ten topic ktery jsem zminoval)
    Je to jednoduchy AutoHotkey skript, kterej pridava "nvidia" tray ikonu, a poskytuje nabidky na spousteni Experience a Ovladaciho Panelu NVIDIA - stahni skript, v AutoHotkey skompiluj do EXE (nabe ne, jak chces), nacpi to Widnows at to spousti pri startu, a nepoznas rozdil.
    BAT
    BAT --- ---
    BRENMCGUIRE: Je to uz hooodne dlouho, co mi Microsoft v ramci updatu nabizi aktualizaci ovladacu grafarny. No a kdyz instalujes novej system, tak si je nekdy proste stahne (kdyz je pro tu danou grafiku maji a nekdy jeste az potom co se nainstaluji nejaky jiny veci - nevim co presne, ale mozna jak zminil HNIZDO).
    NVIDIA ikona v tray chybi, protoze ji zrusila sama NVIDIA - uz nejmin od dvou (spis vice) poslednich aktualizaci ovladacu a souvisejicich sragor tam ta ikona neni, a nekde na support forech NVIDIA je o tom celej topic kde na to lidi nadavaj protoze byli zvykli ji tam videt :-) (dokud byla, taky jsem ji pouzival pro spousteni GeForce Experience a NV ovladaciho panelu, ale to bylo tak 5x do roka, takze at ji klidne veme cert).
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    BRENMCGUIRE: ja mam takovy drobny podezreni, ostatni mne muzou opravit, ze konkretne u win7 a vga ovladacu zacnou jezdit updaty az pote, co poprve nainstalujes spravny ovladac k vga. zatimco win10 ovladace aktivne detekuji ihned. dikybohuzato. vetsinou.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    BRENMCGUIRE: hele to je tam fakt hodne dlouho (mozna od zacatku), jenze je to velmi ridky jev. U Win10 je mnohem castejsi, takze to pak vypada, ze u Win7 se ovladace neaktualizovaly.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    HNIZDO: zkusím a dám vědít

    BRENMCGUIRE: VGA ovladače ve widlích byli odjakživa, jinak bys je musel instalovat poslepu.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    HNIZDO: Asi před dvěma rokama jsme ho zkoušeli a byla to dost beta bez některých funkcí (nerozchodili jsme na tom třeba git)...

    V nové verzi Win bych ssh spíš řešil přes implementovanej linux (ale nebyl čas zkoušet ani jedno)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam