• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    JIMX:
    Co vim tak se mi to stavalo win7 kdyz mi crashla nejaka hra ktera nebyla v nativnim rozliseni desktopu. Nebo kdyz spadl explorer.exe.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Dokazal by mi nekdo poradi zalohovaci sw pro Windows 10? Potrebuju inkrementalni zalohovani, rsync, moznost planovani pravidelnych zaloh, diky.
    JIMX
    JIMX --- ---
    RAGNAROK: rozlišení se mi mění každou chvíli (v kanclu monitor s jiným rozlišením než doma, hry hraju na nižší než nativní) a ikonky ne a ne se rozhodit :-) ... tím to nebude :-)
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    JIMX:
    pri zmene rozliseni dochazi. nebo nastavit hotkey pro nejpouzivanejsi.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    JIMX: Presne tak....
    JIMX
    JIMX --- ---
    ja na desktopu nemám v podstatě nic, kdo to má pod okny furt hledat ... 90% appek mám přišpendlený na liště a zbytek spouštím ze startu napsáním :-) ... a musím teda říct, že si nevzpomínám, kdy naposledy se mi ikony na ploše rozhodily ... to snad musely bejt ještě w2k :-)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    KOC256: Neříkám většina, říkám hodně, to je rozdíl :-) Jinak ikon mám na ploše cca 50, to mi nepřijde zas tak moc, a to nejsou dokumenty nebo odkazy na ně, jak to - ano, máš pravdu - často mívají ženský, i u nás v práci třeba, nýbrž aplikace. A určitě ta plocha není plná při full HD rozlišení, takže chaos se nekoná.

    Teď teda testuju ten Desktop OK, uvidíme, až se mi to zase rozhodí, jestli pomůže. Díky ostatním za tipy, třeba na ně taky dojde.
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    MADCAT:
    Na win7 jsem pouzival fences a nimi places.
    7 Free Alternatives to Fences for Windows Desktop Management
    https://www.makeuseof.com/tag/windows-desktop-management/
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KOC256: to budou Fences
    MVEK
    MVEK --- ---
    Možná si brzy neseřadíme podle sebe ikony ani na Ploše. Ostatně od Vist nebo W7 nelze řadit ikony ve složkách. Mě to netrápí, ale otec byl zvyklý z 95 až XP mít na Ploše několik složek, a v nich zobrazení ikony a ikony rozhozené po ploše. Průzkum desktop.ini nebo dotaz na MS nepomohl. Jde je prostě už jen řadit za sebou, a jen automaticky dle názvu, data atp.


    KOC256: Na W7 byla aplikace tuším Fences, jestli funguje na W10 netuším. Někdo mi to v práci na organizování ikon doporučoval, ale obešel jsem se bez toho.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: nejen ženská záležitost :) Třeba můj tatík, jednatel ve firmě (ten jí má úplně plnou) a spousta dalších lidí, u kterých jsem byl nucen cokoliv na PC něco řešit :D
    Na můj dotaz jak se v tom mohou vyznat, se tvářili nechápavě :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Používám IconRestorer. Ten ikonku v tray má, ale tuším, že jde vypnout
    TOFI
    TOFI --- ---
    MADCAT: pouzivam toto
    Iconoid - Hide and show desktop icons, maketransparent backgrounds
    http://www.sillysot.com
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MADCAT: já jsem právě kvůli těmto problémům přestal ikony na ploše ručně organizovat a všechno pouštím klávesou win+ první dvě písmena z názvu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MADCAT: Kdyz uz jsi tu generalizoval ze to tak dela vetsina, tak jen napisu ze od dob W7 mam ty nejdulezitejsi veci pripinovany na hlavnim panelu a zbytek spoustim pomoci fulltextu v nabidce start a plochu mam cistou.

    Hromady ikonek je spise zenska zakezitost co jsem u nekterych znamych/kolegynek vypozoroval. A jedna z nich pouziva nejaky stacking do jakoby virtualnich ramecku. Ale nevim co to je za app.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Nemáte někdo tip na nějakou utilitku drobnou, která by uměla uložit pozici ikonec na ploše ve Win 10 home? Moje Win totiž z nějakýho důvodu občas po restartu nebo probuzení ze spánku náhodně shluknou všechny ikony doleva na obrazovku, jako kdybych klikl na "seřadit podle názvu", ačkoliv samozřejmě na nic takovýho neklikám - mám ikony na ploše v takových nějakých "logických" skupinách podle zaměření, ostatně asi jako hodně lidí zde.

    Trochu jsem googlil, a kdosi kdesi vyštrachal, že to může mít na svědomí ESET antivirus, a pomůže prej nějaká oprava dvou klíčů v registrech. Ale jelikož žádnej ESET na PC nemám, tak se mi nechce jen tak vrtat do registrů, když jako laik nepoznám, co ty zmiňovaný úpravy vlastně provedou.

    Tu utilitku bych ideálně takovou, která by se integrovala do Win a nestrašila by někde v system trayi nebo task baru - asi jako Icon Keeper, kterej ovšem podle všeho na Win 10 nechodí. No a pak jsem našel nějakej Desktop OK, ale ten právě se minimalizuje do system traye, což mi aninevímproč tak nějak vadí nebo co..

    ...no každopádně budu rád za radu, ať už k těm registrům, nebo utilitce. Díky.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    XMEDA: tak uz jsem na to prisel.. stacilo najit si na disku wimgapi.dll a prehrat do c:\windows10upgrade místo toho jejich.. asi to v tom instalatoru mají rozhaseny.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Vazeni, kdyz mi nastroj na update Win7->Win10 (http://www.microsoft.com/cs-cz/accessibility/windows10upgrade) place ze mu chybi api ms win crt runtime l1-1-1.dll, tak kde ho hledat?
    Prozatím me to donutilo u sedmicek spicich od roku 2011 udelat update předtím nefunkcniho updateru, natahalo to asi 190 updatu, postupne nainstalovalo, novej IE, security definice atd..

    sfc.exe /scannow tez nic

    Ale api runtime 1-1-1.dll porad nic :(

    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    Potreboval bych jest namapovat win+sipky na win+h,j,k,l.
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    Esencialni stejne jako classicshell.
    Releases · randyrants/sharpkeys · GitHub
    https://github.com/randyrants/sharpkeys/releases
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam