• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    KEL
    KEL --- ---
    RAINBOF: nastavuje se to zde, dle libosti

    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    KOC256: ne. proste mi je potahne apka a zavola to coz pak spusti prvni systemova aplikace coz je bohuzel "ubozak" reader.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    RAINBOF: Pokud ty pdf tahas z webu, tak treba opera jde nastavit aby pdf zobrazovala interne.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    KOC256: tak ne dokonce mam dojem ze to nema vliv na nic. zpusob zobrazeni se nacita zrejme z pdfka ale potlacit to. skoda ze nemuzu pouzivat nic jinyho. acrobat je fakt hrozna blitka.
    MVEK
    MVEK --- ---
    GURBON: Zajímavé, v článku tedy zmiňují cosi o defaultní aktivaci BitLockeru, což jsem nikde jinde nedohledal, až na právě nějaké ty tablety a podobná zařízení. V jednom článku píší:
    I'm assuming Windows 10 is very similar, and therefore if the computer supports InstantGo specification, has Secure Boot and you login with an MSA with admin rights, I'd expect it to start encrypting.

    Netuším, jestli obyčejný HP ProBook může podporovat to InstantGo. Navíc admin účet není spárovaný s MS účtem, to je jen obyčejný uživatel, pod kterým samozřejmě dělám dost admin věcí po zadání admin hesla. V admin účtu jsem se jen jednou omylem přihlásil do MS účtu, ale to jen když jsem spustil aplikaci Feedback a chtěl nahlásit nějaký nefunkční odkaz na kontextovou nápovědu (který házel do prohlížeče už nefunkční url, takže to skončilo na hlavní stránce MS).

    Pořád tedy nechápu, proč se to vůbec pokoušelo aktivovat. Doaktivovat to můžu asi podle screenshotu ručně i bez command line, když mám Pro verzi, ale disablovat to asi můžu jen tak, že to aktivuji a pak deaktivuji...
    (Zvažuji dualboot s Linuxem, takže by mi asi bitlocker dělal čáru přes rozpočet, i když jinak mám ještě jeden počítač s Pro, takže bych měl i při selhání ProBooku být schopen data načíst přes recovery klíč.)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ARIAEL: Aha. Tak s tím jsem se naštěstí ještě nesetkal. Zato jsem se setkal s tím že mi chyby kabelu proadly do smartu jako nějaký read error. (kabel byl přes rok skříplej do case a po nějaký době okopávání deklu v tomhle místě začal failovat v důsledku prodření.

    V tom případě by mohl pomoct delší read test přes USB převodník.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RAINBOF: SMART tohle neumi doagnostikovat
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ARIAEL: ale co ten smart :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    ROBIN_SNNS: No tohle obvykle byva, kdyz zacina odchazet samotny radic v PC nebo v SSD/disku...
    Restarty obvykle nepomahaji, ale nekdy pomuze uplne vypnout proud do PC a nechat to chvili byt.
    Bohuzel obvykle je to tak, ze se dany problem stava casteji a casteji, az je to mrtvy uplne.
    GURBON
    GURBON --- ---
    MVEK: Tohle mi udelal nedavno sluzebni notebook taky.
    reseni: https://robertcmitchell.com/2015/11/15/yellow-exclamation-point-on-my-drive/
    KOC256
    KOC256 --- ---
    RAINBOF:
    v moznostech je neco jako obnovit posledni nastaveni pri otevreni... mozna to je ono...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    mam takovej dotaz, casto nekde otreviram pdf a stve mne default acrobat readeru kdy musim porad prepinat na "zapnout rolovani" nevite kde se to nastavuje ? nemuzu to nikde najit.

    MVEK
    MVEK --- ---
    Instaloval jsem čisté anglické Win10 Pro na notebook HP (aby tam nebyl nepořádek od výrobce), všechny oddíly disku jsem zlikvidoval a instalátorem Win 10 nechal připravit disk k instalaci. Ale nyní ve správě disků vidím, že disk by měl být šifrovaný, přitom v nastavení BitLockeru vidím, že je třeba ho aktivovat, ale že je připravený... A jsem z toho jelen.

    1) Co to znamená?
    2) Jak se to mohlo stát?
    3) Co s tím, když rozhodně disk nechci mít šifrovaný (notebook stejně skoro nikam nepoputuje, takže radši budu mít možnost snadno si vyndat disk a připojit kamkoliv)

    Od též čisté (české) instalace Win 10 Pro (pouze ještě bez podzimního upgradu) se to totiž liší snad víc než jen překladem...






    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    RAINBOF: kdepak klasický data-only plochý sata, přiložený výrobcem desky. RAMku jsem nechala projít 1 průchodem (bez problémů), chkdsk ssd taky OK. Říkala jsem si, než to přejedu zálohou a ghostem, tak že to nechám ještě nabootovat a ono to kupodivu jede.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ROBIN_SNNS: kablik tam je tohle ze
    https://www.newmodeus.com/shop/images/HP-dv7t-6000-cable-sm.jpg

    ten takhle obcas chcipa. (znaji hlavne jablickari kde na chyby kabelu je radic vylozene alergickej).
    Byva to chyba stineni v te casti u zakladni desky.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    RAINBOF: nakonec to vypadá na problém buď s řadičem marvell (SATAIII), SSD nebo káblíkem. SMART hlásí, že je v pořádku a po přepojení na chipset okna naběhla, po přepojení zpátky na marvell měla nejdřív problém a teď už zase běží v pořádku. Je to divné.
    GURBON
    GURBON --- ---
    ROBIN_SNNS: odhaduju ze ten boot z flashky ti nevysel a bootovalo to stale z toho disku. Pokud ti nabootuje flashka, mas nejdriv takovyty obrazovky o instalaci/oprave systemu. Rozhodne to nemuze nabehnout rovnou do opravy. Zkusil bych nabootovat tu flashku pres bootmenu, tam dat opravu a navrat k poslednimu bodu obnoveni. Pripadne tam muzes spustit i ten checkdisk.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ROBIN_SNNS: to by mohla byt teplota. podival bych se zda neni zacpany vetrak.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Memtest uz bezi, ale zbytek nevim, hiren me nechce nabehnout do win7portable. Sestava pc, zaklad z r. 2010, gk, ssd 2013. Asus P7p55d-e, i7-860, 16GB DDR3 XMP#2 @1600MHz, SSD 128GB M4 ,GK HD7950 3GB, Win10 Pro x64
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ROBIN_SNNS: zacal bych:
    teplota cpu (je to ntb nebo pc?)
    smart testem (crystal disk info)
    testem povrchu (chkdsk)
    testem pameti (memtest)

    :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam