• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    MVEK
    MVEK --- ---
    Souhlas s GORG. Totéž pro Zprávy, Finance atd. Párkrát jsem zkusil hledat tu zprávu, která se mi v dlaždici zpráv objevila (mám ji na největší velikost), ale většinou se mi to ani nepovedlo.
    GORG
    GORG --- ---
    KOC256: Heh, já právě čekal, že to půjde rovnou tam :) No každýmu se člověk nezavděčí, ale přišlo mi to logický. Najít root adresář je easy. Hledat fotku v tuně podadresářů horší.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GORG: Asi nikdo netusil ze v nabidce start se bude nekdo kochat fotkama a cekat au se tam vyrotuje ta jeho na kterou bude klikat. Fotky tam rotuji, aby tam nebyla nudna zluta slozka.
    Naopak by asi vetsina nechtela aby kdyz klikne na galerii tak presli do nejake mega zanorene slizky jen proto, ze tam byl zrovna nahled...
    GORG
    GORG --- ---
    jako nechapu, ye kdyz uz mi to prochazi moji galerii fotek, proc nejaky UX master nepribehl, aby to defaultne rozkliklo tu fotku, kterou tam primo do xichtu nabizej :)
    GORG
    GORG --- ---
    kdzy klidkni v start nabidce na nabizenou fotku z galerie (ten default widget), tak to zobrazi galerii obrazku, ne ale obrazekna ktery clovek kliknul. da se to nejak switchnout, aby to zobrazil;o obrazek, na ktgery clovek kliknul?
    MVEK
    MVEK --- ---
    SHMADE: Super, díky, ten Rychlý přístup mi možná pomůže v hlídání, co za soubor před vypnutím počítače zazálohovat...
    Defaultně byly poslední soubory sbalené, takže snadno k přehlédnutí, jestli jsem vůbec v této položce někdy v posledních letech byl.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    DARUMA: Process Hacker a v nem je funkce Find Handle. Zadej pismenko jednotky a ukaze ti co na disku je rezervovany a s cim pracuje.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    TEAPACK: jiste ale to by tam bylo videt.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    RAINBOF: Nebo začaly Widle používat disk pro "Zrychlení systému" ;)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DARUMA: co nativirak ? ten by nemohl byt puvodcem ? kdyz das sledovani prostredku tak mozna na tom disku je "neco" otevreneho.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Mám na notebooku Windows 10 64bit a od určité doby se mi děje, že nemůžu bezpečně odebrat jakémkoliv USB zařízení. Neustále dostávám hlášku, že zařízení se využívá a nebo nelze odpojit. Existuje na to prosím nějaký fix? díky.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    KOC256:
    SHMADE: Jistě, ale někdo to má holt radši postaru, jako to bylo v XP nebo aspoň W7. Já třeba dole tolik věcí mít nechci, proto preferuju starší smíchanou verzi, která mi vyhovovala víc. No a vzhledem k tomu, že se tu na to někdo ptal, tak jsem sem hodil, co jsem objevil.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    když se tu řeší start menu, tušíte někdo jak zařídit, aby se výsledky vyhledávání z klávesnice zobrazili hned a ne až po vteřine kdy se kontaktuje BADA-BING?
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    MVEK: já celkem dost programů používám a tak všechny co používám mám připnuté na panelu a tak po kliknutím pravym tlačítkem vidím u každého programu naposledy otevřené a zároveň tam mám ty nejpoužívanější soubory připnuté, podle mě mnohem lepší, než to mít ve start menu namixovaný... Jediný co mi vadí, že by ten prostor tam mohl být klidně 2x větší, je to omezeno na 11 položek (připnuté + poslední)

    A jinak poslední použité soubory samozřejmě jsou vidět i namixované, jen to neni v start menu ale v průzkumníku souborů, v rychlém přístupu, co mám taky připnuté, nebo je to vidět po win+e... Jsou tam i často používané složky...

    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KOC256: bleju :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    jinak ta utilita pro windows 10 se jmenuje Stardock Start 10. Ma to spoustu nastaveni, kdyby nekdo shanel neco pouzitelneho.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    CPT_PLESARD: neumi prepnout to debilni rozlezly start menu do klasickyho rychlyho, jeden sloupec, intuitivni control panel menu atd atd. To novy je hnus nejvetsi, okamzite to letelo pryc.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Ale ještě ad hledání, přijde vám normální, že Win+X (či pravé tlačítko na Start) nebo strom v Computer Management nabízí Disk Management, ale ve Startu pod tímhle řetězcem nenajdete nic? Dtto. pro českou verzi.
    MVEK
    MVEK --- ---
    KOC256: To ale nevyhovuje každému stylu práce. Když budeš pracovat na projektu s hromadou souborů různých formátů a tedy z různých programů, hodí se ti vidět poslední použité "dokumety" napříč různými aplikacemi.

    Nicméně ten seznam posledních použitých souborů je jediné, co chápu, že lidem chybí, jinak mi také přijde Start ve W10 v pohodě. Akorát je ještě nepříjemné, když vám software vytvoří složku třeba Nero, ale pod ní žádný zástupce nemá Nero v názvu, takže po vyhledání Nero nic nenajdete.

    A jinak ad MVEK: Teprve díky anglické mutaci jsem zjistil, že jde o "Jump Lists" a myslí se tím pravé tlačítko na panelu úloh nebo ve Startu na ikoně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam