• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    když se tu řeší start menu, tušíte někdo jak zařídit, aby se výsledky vyhledávání z klávesnice zobrazili hned a ne až po vteřine kdy se kontaktuje BADA-BING?
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    MVEK: já celkem dost programů používám a tak všechny co používám mám připnuté na panelu a tak po kliknutím pravym tlačítkem vidím u každého programu naposledy otevřené a zároveň tam mám ty nejpoužívanější soubory připnuté, podle mě mnohem lepší, než to mít ve start menu namixovaný... Jediný co mi vadí, že by ten prostor tam mohl být klidně 2x větší, je to omezeno na 11 položek (připnuté + poslední)

    A jinak poslední použité soubory samozřejmě jsou vidět i namixované, jen to neni v start menu ale v průzkumníku souborů, v rychlém přístupu, co mám taky připnuté, nebo je to vidět po win+e... Jsou tam i často používané složky...

    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KOC256: bleju :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    jinak ta utilita pro windows 10 se jmenuje Stardock Start 10. Ma to spoustu nastaveni, kdyby nekdo shanel neco pouzitelneho.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    CPT_PLESARD: neumi prepnout to debilni rozlezly start menu do klasickyho rychlyho, jeden sloupec, intuitivni control panel menu atd atd. To novy je hnus nejvetsi, okamzite to letelo pryc.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Ale ještě ad hledání, přijde vám normální, že Win+X (či pravé tlačítko na Start) nebo strom v Computer Management nabízí Disk Management, ale ve Startu pod tímhle řetězcem nenajdete nic? Dtto. pro českou verzi.
    MVEK
    MVEK --- ---
    KOC256: To ale nevyhovuje každému stylu práce. Když budeš pracovat na projektu s hromadou souborů různých formátů a tedy z různých programů, hodí se ti vidět poslední použité "dokumety" napříč různými aplikacemi.

    Nicméně ten seznam posledních použitých souborů je jediné, co chápu, že lidem chybí, jinak mi také přijde Start ve W10 v pohodě. Akorát je ještě nepříjemné, když vám software vytvoří složku třeba Nero, ale pod ní žádný zástupce nemá Nero v názvu, takže po vyhledání Nero nic nenajdete.

    A jinak ad MVEK: Teprve díky anglické mutaci jsem zjistil, že jde o "Jump Lists" a myslí se tím pravé tlačítko na panelu úloh nebo ve Startu na ikoně.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JAMILLOS:
    Ty mam v historii na pripinovanych programech ne?

    JIMX:
    uplne bych to nerusil...
    Ja tam treba mam aplikace, ktere pouzivam obcasne ale presto dost casto nez aby se mi chtelo vzdy psat - viz screen nize. A pinovat si VPN, abych ji jednou zapnul se mi nechce...
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Mně šlo čistě o naposled otevřený dokumenty. O programy zas tak nejde, protože nejpoužívanější si tam můžu natáhnout nebo mám ikony na ploše, že jo, ale s dokumentama to normálně takhle nejde. Tady v tom Classic Shellu je dokonce na výběr z několika různejch variant. No ale zas tak moc to neřeším.
    JIMX
    JIMX --- ---
    když už se tu tahle diskuze rozjela ... tak pro mě za mě by se celý start menu mohlo zrušit ... programy, které používám furt mám přiPINované na liště ... a jediné, k čemu start menu použiju je, když zmáčknu winkey a pak píšu, co chci spustit nebo otevřít ... :-)
    JIMX
    JIMX --- ---
    TOOMIX: to jo, ale k čemu konkrétně? ten koncept prohledávání nějaký složitý struktury, kde požadovaný program je s hromadou dalšího balastu někde v hlubinách mi uniká ... nebo to umí něco, čeho jsem si nevšiml?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Případně to co chci mít extra myšoidně po ruce si dám na "homescreenu" a také tam mám nejčastěji používané aplikace... Které ale mám pripíchnuté na hlavním panelu, takže tu je nepoužívám...

    A jinak ano, ne každá inovace je směr dopředu... ...viz full start ve Win 8 (tuším), ale v těch desítkách mi to přijde OK.

    KOC256
    KOC256 --- ---
    Winkey + "word" a mám co chci...
    Možná vás jen nechápu...

    KOC256
    KOC256 --- ---
    DRAGON:
    Co ti nefunguje na tom fulltextu?
    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    DRAGON: co myslis tim "neumi uplne prepnout"?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KOC256: muzes se divat dopredu jak chces, potad jenom uvidis debilne inovovany menu, ktery zpomaluje praci a je tak dvakrat mene prehledne nez puvodni styl. Ja nez koukani dopredu spis preferuju zamysleni se nad tim, jestli neco, co je noveho a ma chyby, vazne ve svym systému chci.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JAMILLOS: classic shrll neumi menu uplne prepnout v desitkach, jen v osmickach, ale existuje na to neco jineho, mrknu doma, mam to nainstalovane
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TOOMIX:
    No mi to bylo jasné...
    Otázkou je, zda nedat šanci inovátorství a nebo alespoň ostatním neříkat, že je něco nefunkční...

    Je třeba se dívat dopředu...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KOC256: právě že takhle ho já nepoužívám ;)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TOOMIX:
    v čem nefunguje?

    Pokud už tam něco používám, tak stylem: WinKey -> fulltext
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam