• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    SATOO: domena i mimo ni - to je jedno. Oni tim mysli update cele image Windows - potom se to tam objevi - protoze to je ve skutecnosti cela nova plna instalace, jenom s importovanym profilem ze stare kopie.

    Zapni si Insider fast ring - uvidis jak se system reinstaluje kompletne sam kazdy dva dny :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    SYNTAX_TERROR: update - to souvisi s tim, ze se rozhodli vic prosazovat to, ze proste Windows budou "jednotne" a aktualizovane - tedy s minimalnim vektorem napadeni.
    Spousta lidi to z buh vi jakych nesmyslnych duvodu vypina a stava se zdrojem malware pro zbytek sveta.
    Takze to ze se to po case zase zapne, je proste a jednoduse to, ze to vic jak 90% tehle lidi zachrani krk... A ten zbytek pokud tedy skutecne ma nejaky skutecny duvod (zatim jsem ale nikdy zadny rozumny neslysel) si to muze zaridit pres policy nebo uplne jednoduse prikazama/scriptem.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    SYNTAX_TERROR: Tady je plno histerickych lidi s nulovou praxi a dost mizernyma znalostma... Asi moc ctou AC24, tam pry maji "experta" na analyzu podobnych veci. Co ten uz vymyslel za vecio Windows 10, to i Ovcacek je jenom neschopnej matlal...
    SYNTAX_TERROR
    SYNTAX_TERROR --- ---
    ARIAEL: Tak jeslti je to takhle, tak jsem asi v klidu. Ty názory, co jsem ohledně těchle "feature" četl, vyzněly docela hystericky.

    GURBON: Aha, takže i když dám Windows update service jako disabled (tedy žádný automatický spouštění), tak se budou stejně zapínat? Slušný :) Ale s tim "Cim driv to vzdas, tim lip pro tebe." musim asi souhlasit. V podstatě jsem to tak trochu vzdal už když jsem se pro koupi Win10 rozhodl. Jen se nechci vzdát tak snadno a ještě si kus svýho prosadit.

    A co myslíš tim "zmeny buildu ti drtivou vetsinu uprav zase zrusej."? - jaký konkrétně úpravy to třeba ruší?
    GURBON
    GURBON --- ---
    SYNTAX_TERROR: to si casem zvyknes :) I ten windows update se ti bude automaticky zapinat a zmeny buildu ti drtivou vetsinu uprav zase zrusej. Cim driv to vzdas, tim lip pro tebe. Ale ne ze bych to nechapal, taky jsem s tim mel dlouho problem.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    SYNTAX_TERROR: Nesmis verit kazdymu bludu - jako treba to o odinstalaci. Kdyz tam treba trikem narves blbou verzi Cisco klienta, tak se ti skutecne objevi hlaska, ze aplikace byla odstranena, ale je tam vysvetleno, ze je to proto ze je nekompatibilni a ze si mas nainstalovat jinou verzi.
    A i potom ta aplikace tam ve skutecnosti je, jenom neni videt v menu - asi aby ji nejaky maco nezkousel poustet. A tedy po pravde ono to i jde s trochu tlaceni pustita funguje to - akorat ta blbost pouziva nekompatibilni model driveru a proto se ji snazi W10 vykydlit ven. Protoze muze seredne posrat sitovani.
    Ostatne jako vsechno od cisca...

    A jak rikam - ja pouzivam insider enterprise (dneska verze 17115.rs4) a zadny candy crush tam neni.
    SYNTAX_TERROR
    SYNTAX_TERROR --- ---
    GURBON: Tím je ale jenom shovám. Doufal jsem v nalezení nějaký možnosti, jak si nenechat instalovat automaticky nežádoucí svinstvo. Je to prostě takovej blbej pocit, že nemam plnou kontrolu nad svym pracovnim prostředim, v kterym trávim 40+ hodin tejdně. Představa, že mi někdo na dálku instaluje (nebo co jsem četl tak i odinstalovává) programy/drivery mě trochu děsí. Ještě zkusim vypnout Windows update a zapnout jen jednou za čas, až budu na případný nechtěný změny v systému dostatečně vymeditovanej.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    SYNTAX_TERROR: ja tedy nevim, ja mam insider verzi a zadny candy crush tady neni...
    GURBON
    GURBON --- ---
    SYNTAX_TERROR: nainstaluj si classic shell a mas od reklam klid
    SYNTAX_TERROR
    SYNTAX_TERROR --- ---
    RATTKIN: super. V tom start menu mě baví ta pravá část, kam jsem si do dlaždic přesunul spouštění řady programů, jinak jedu vesměs jak píšeš ty: win + vyhledávání psaním. Tak já je budu prostě ignorovat, je pravda že tu levou část nepoužívám, jen mě trochu vadí, že nemám nad svym systémem plnou kontrolu.

    JIMX: Touhle cestou jsem včera po x-tym odinstalování nějaký tý gamesky šel a řekl si, proč jí teda nezkusit :) Ale jakmile na mě hned vyskočila nutnost akceptace nějakejch šmíráckejch Terms&Conditions, zase jsem to zavřel.

    No ok, když to teda nějak rozumně nejde, tak si zvyknu. Bleeh.
    JIMX
    JIMX --- ---
    SYNTAX_TERROR: začni ty hry hrát a pak ti nebude vadit, že je tam máš :-D ... bohužel je to trochu nerovný boj a jestli máš dost volného času, tak zkoušej všechny možný návody, který ale zase v zápětí jistě po nějakém updatu přestanou fungovat a zase to tam budeš mít.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    SYNTAX_TERROR: jo start menu je podle microsoftu vhodná reklamní plocha. časem prý ty kraviny budou i v průzkumníku.

    já start menu nepoužívám, programy pouštím tak, že zmačknu klávesu win, napíšu první tři písmena názvu programu a dám hned enter dřív než se to stihne vykreslit.
    případně věci co pouštím myší mám připnuté na liště.
    SYNTAX_TERROR
    SYNTAX_TERROR --- ---
    Čerstvě (a prvně) jsem nainstaloval Windows 10 a přes původní obavy (člověk si nerad převyká) už bych asi neměnil. Ale co mě neustále se*e jsou ty hry a la candy crush saga apod. Zkusil jsem pár postupů, jak se jich zbavit, ale vždycky se mi ve start menu objeví znovu. Má tu někdo vyzkoušený zaručeně funkční postup, jak se toho balastu zbavit nadobro? Windows 10 Pro; Build 16299.
    DUBAS_
    DUBAS_ --- ---
    HYDRAX: zkusil bych nabootovat nejakej linux treba ubuntu live jestli neni nb uplne umrtvenej a tam by ses mel dostat na disky
    HYDRAX
    HYDRAX --- ---
    TEAPACK:
    Myslim tim to, ktere bylo v notebooku puvodne, kdyz jsem ho kupoval. SSD m.2 mam dve, jedno puvodni a druhe to od Samsungu.

    Puvodni 128 Gb se pres icy box nacte. Nove vetsi 250 Gb uz ne.

    A ani s jednim notas nenajede.

    No nic, asi to sesypu na kopici a zajdu s tim do czc.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    HYDRAX: tím "původní SSD" myslíš to, které bylo původně dodané s ICY boxem, nebo to, které jsi měl původně v notebooku?
    HYDRAX
    HYDRAX --- ---
    TEAPACK:
    No ja zkousel zapnout ntb i s puvodnim ssd a nic to nedela. Jen se rozsviti klavesnice, zasusti vetracky a dal se nic nedeje. Kazdopadne to puvodni ssd v icy boxu nactu a vidim ho.
    KRYSPIN
    KRYSPIN --- ---
    HYDRAX: a není poškozený ten SSD disk?
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    HYDRAX: Nezdechnul NTB třeba kvůli tomu, že odešel zrovna tenhle disk?
    HYDRAX
    HYDRAX --- ---
    Ahoj, mam takovy maly problem..

    Zdechnul mi notebook (rok stary Acer Nitro), blik a cau. Byly na nem W10 home, zadne sifrovani jen bezne heslo.

    System, programy a nejake dokumenty jsem mel nainstalovane na SSD Samsung 960 evo a na pevnem HDD zbytek fotek atd (o ten nejde).

    Jde o to ssd, ktere jsem si chtel ted zazalohovat, nez to poslu na zaruku.

    Dneska jsem si koupil v CZC icy box na m.2 ssd od Transcend s usb C. s tim, ze si to pretahnu sam.

    Kdyz to vsak pripojim k PC, tak to nic nedela. Otestovano na 2×pc s W7 a W10. Pripojeno na usb 2 i 3, nic. Zkousel jsem i pres Sprava disku, nic. Na icy boxu sviti diodka a pri pripojeni si Windows cvakne, ze se neco deje, ale nic neukaze.

    Neporadil by mi nekdo prosim, jestli a jak je vubec realne se do toho dostat a cist data?

    Dekuji!

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam