• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    MATT
    MATT --- ---
    DWAY: oukej, to bych chápal, ale kde se berou ty další klávesnice, který u ani jednoho z těch jazyků nastavený nemám..





    DWAY
    DWAY --- ---
    MATT: bud si muzes priradit dve klavesnice do jednoho jazyku, a prepinat win + space a nebo si muzes stahnout zvlast dalsi jazykovou sadu a prepinat alt + shift

    v prvni pripade mas takove to
    ENG
    (EN-US)

    a prepnes to na

    ENG
    (CES)

    v druhem prepinas alt + shift na ENG > CES.
    MATT
    MATT --- ---
    jde v tech p*sranejch desitkach nejak kloudne nastavit klavesnice?

    v Region & language mam English (United States) s klavesnici US (QWERTY), pak mam Čeština s klavesnici České (QWERTY-custom), ale kdyz kliknu na nastaveni klavesnice na taskbaru, tak na me vyskoci ENG, CES (QERTY), CES (Custom) a CES. Doma mi vzniklo neco podobnyho, jen mam dve ENG a dve cesky.
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    tak mě to taky stihlo. WIN 10 update jsem odkládal co nejdýl to šlo, ale v sobotu jsem si řekl fuck it a nechám to. Odejdu pryč a nechám to zapnutý ať si to netu natahá co potřebuje a tak.

    Příjdu a comp mi se mi do kola restartuje. Vždycky jen problikne startup okýnko windows, kde se točí to kolečko a napíše se text "restoring your previous version of windows", pak začně bootovat od začátku.

    3x tvrdej reset při startu má spustit režim nouze, ten nefunguje. Když si dám na USB win deset abych spustil takovej ten bootovací blbec, kde je nová instalce, repait atd, tak to napíše "pro update vytáhněte USB z boot media z compu a zmáčkněte tady ne, pro novou čistou instalic zmáčkněte ano".

    Takže teď jdu zkoušet nějaký 3rd party programy, který tohle dokážou řešit.

    Nemáte někdo osvědčenej způsob, jak spustit režim nouze nebo jak repairnout Win 10?

    díky za cokoli
    MVEK
    MVEK --- ---
    KRYSPIN: Jasně, to vyloučit nemůžu. Brzy bych to mohl odzkoušet na novém notebooku s dvěma disky. Tam tedy k simulaci hru ani použít nebudu moct, ale nastavím ve virtualboxu hodně paměti, aby pro hosta zbývaly max 2 GB a ty zaplnit bude snadné.
    KRYSPIN
    KRYSPIN --- ---
    MVEK: zkus to na jiné desce na jiném PC. Jestli není problém s řadičem či ovladačem.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    FATBOZZ: Až budete někdo řešit, proč nejde nainstalovat kb4074588 s chybou 0x80070020, tak appreadiness zapnout :)
    MVEK
    MVEK --- ---
    RATTKIN: SSD je nějaký levnější Intel, ale jestli vydrží obstojná kapacita aspoň 4 roky, tak mi to stačí (a dva roky už drží). Každopádně při 8 GB RAM pagefile využívá systém jen při virtuálu, hře, práci s videem. A virtuál má k dispozici jen 2,5 GB RAM.
    Jo, příznaky mi také sedí na nedostatek paměti, a také jsem v některých případech zvládl odchytit, že se fyzická paměť víceméně zaplnila. Nemluvě o tom, že příznaků se dalo zbavit, když se právě trochu paměti uvolnilo.

    Jenže je to nesmysl, pagefile na C: funguje dobře. Ale jakmile nechám systém řídit velikost na jiném disku (jedno, jestli SSD nebo HDD), tak to nezvládne. Přitom je na daném disku třeba 15 GB volného místa.

    Nenapadá vás, jak snadno zaplnit 8 GB RAM pro testování? Přece jen testování s virtuálem nebo loadováním hry není nejlepší.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MVEK: pagefile může být celkem na libovolném disku, nebo i na několika diskách najednou, stačí si to nastavit v nastavení systému.
    obvykle je lepší pro výkon,když je to na rychlejším disku. V případě SSD je třeba mít nějaké lepší, které to snese, pokud máš nějaké lowendové, tak je opravdu lepší tam pagefile nedávat.
    Pokud máš opravdu dost paměti, z důvodu výkonu někdo doporučuje pagefile vůbec nepoužívat (já to tak dělám)

    příznaky co popisuješ jsou obvyklá, když je nedostatek paměti - je třeba přidat paměť, nebo zvětšit pagefile a nebo nepoužívat tolik aplikací najednou -ubrat ramku virtualboxu a podobně.

    virtualbox detailně neznám, ale čekal bych že když ve virtualboxu chceš mít 8GB ram přiřazeno pro virtuální OS, spotřeba paměti bude spíš 9GB pro vitrualbox (úloh skutečnou spotřebu zjistíš ve správci).
    windows si taky vezmou klidně giga.

    obecné univerzální doporučení neexistuje, každý systém je jiný a používají se na něm jiné aplikace. Postupuje se jak to děláš ty - zkouší se různé možnosti a ideální je pamatovat si, nebo psát co si vyzkoušel a jak to šlo.
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    MVEK:
    Na win xp i 7 jsem si problemu nevsim. Jen kdyz jsem pagefile zrusil uplne.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Má tu někdo zkušenosti s přesměrováním pagefile na jiný disk než systémový C:? Narážím často na taková doporučení, ať už z důvodu životnosti SSD, nebo kapacity. Např.: https://www.partitionwizard.com/partitionmanager/how-to-get-best-performance-from-ssd.html

    Já totiž špatně pochodil, když jsem to tuhle zimu zkoušel (z důvodu místa a toho, že jsem měl v počítači ještě další partition na SSD k dispozici). A to jak ve variantě "systém si určuje velikost, ale na jiném disku", tak ve variantě "1 GB na C: jako min i max velikost a na druhém disku si to systém určuje sám". Pagefile.sys se na druhém disku skutečně vytvořilo.
    Ale dlouhodobě jsem pozoroval různé crashe grafických adaptérů (a to mám dedikovanou grafiku), grafické glitche (černá plocha místo FF, Opery, Edge; crash tabu), pády různých aplikací - toto vše obvykle, když zároveň běžel Oracle VirtualBox, takže jsem původně podezíral jen tuto aplikaci, ale asi to bylo vytížením paměti). A taktéž např. v jedné hře se nikdy uložená pozice nenahrála. Objevoval se ojediněle i tvrdý restart systému bez varování.

    Všechny problémy zmizely po návratu k pagefile plně v kompetenci systému a C: (max. ten tvrdý restart nemůžu ještě potvrdit, tolik času neuběhlo a tak často se to nedělo).
    Je to pro mě dostačující, problém s místem vyřeším jinak.

    Ale rád bych si porovnal zkušenosti s někým jiným. Kdybych neviděl tolik doporučení pagefile přesunout, řekl bych si, že jsem jen experimentoval s něčím, čemu nerozumím a skoro nikdo to nedělá.

    (PS: memtest86 torture test jsem na počítači nechal běžet asi celý den bez problémů)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    KOC256: No jo, ale kde jsi mel ten prst predtim? :))))
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    tak já jsem to nastavil v doméně a už mi to taky chodí !
    já používám spíš pin, protože mám noťas zavřený, mám monitory a klávesnici vedle.

    snad je to cachování domainového hesla bezpečné.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ARIAEL:
    nez usednu k PC tak protahnu prst cteckou... nemusim se toliko soustredit na to co "pisu"...

    Ale jiny kraj, jiny mrav no :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RATTKIN: Me pin chodi v domene i mimo ni bezne.... Mam ho radeji nez otisk
    KOC256
    KOC256 --- ---
    RATTKIN:
    lokálně. Nemáme DC pro Win10 (co mi říkali hardwíci)...
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KOC256: hele a to si nastavil v doméně, nebo lokální GPO?
    mě zatím pin teď co jsem v doméně nefunguje
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RATTKIN: to je dobrý, ja chci pin, děkuji.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    RATTKIN:
    ted nevím zda to je ironické "děkuji" nebo ne :)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KOC256: děkuji, teď jsem si dal notas do domény!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam