• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    UCKO
    UCKO --- ---
    Nejjednodušší řešení. Stroj jde do reklamace. Jsem zvědav na vývoj události
    UCKO
    UCKO --- ---
    ARIAEL: polovinu toho co píšeš je uděláno. Jestli vidím správně.
    To s tou instalačkou znamená reinstall?
    Já založil nového uživatele (win hlásili že nenalezli profil (ve windows.old jsem žádný zazálohovaný nenalezl))
    Administrátora.
    A přihlásil se.
    Vše trvá déle než obvykle. POkoušíme se atd...
    Skoro hotovo.
    A teď je černo.
    úpně hotovo.
    Bojím se jít zítra do práce.
    A to jsem si tudletu aktualizaci oblíbil.
    Už mi pomohla s několika (7, 8 kousků) s aktualizací 1709.

ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    GLOBALISTA: obvykle skocit do recovery menu -https://www.tenforums.com/tutorials/2294-boot-advanced-startup-options-windows-10-a.html

Podivat se, jestli tam uvidis nejaky bod obnovy atd. Pravdepodobne nejde o aktualizaci, ale upgrade ktery se zasekl. Pomuze, kdyz si predem vyrobis USB instalacku verze win10, kterou tam chces mit (asi tu posledni, aby se nedelal upgrade).
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Prosím vás, včera se mi nainstalovala nějaká děsně důležitá aktualizace a od té doby mi počítač jede ve smyčce. Dá mi vybrat rozložení klávesnice a potom je tam modré menu, vrátit k předchozí verzi nejde, bod obnovy není a když dám pokračovat (ukončit a pokračovat do Windows Rollback), skončím přesně tam, co jsem začala, tedy výběrem rozložení klávesnice a modrým menu. Co s tím?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    RATTKIN:
    Bud rucne a nebo pres script takto. Ale toto je pro QWERTZ.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    No tak vlastne musim v powershellu udelat toto (pro muj pripad)

Set-WinUserLanguageList EN-us -Force
    Set-WinUserLanguageList CS-cz -Force

$languageList = New-WinUserLanguageList CS-cz
    $languageList[0].InputMethodTips.Clear()
    $languageList[0].InputMethodTips.Add('0405:00010405')
    Set-WinUserLanguageList $languageList -Force

$languageList = New-WinUserLanguageList CS-cz
    $languageList[0].InputMethodTips.Clear()
    $languageList[0].InputMethodTips.Add('0405:00000405')
    Set-WinUserLanguageList $languageList -Force

Coz je vlastne presne to co bych delal rucne. To co neni nainstaluji a pak "odinstaluji" - tu proste prepisu...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Nevim, u me si kazdy desktop udrzuje svoji nastavenou klavesnici...
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    když mluvíme to klávesnicích, už je vyřešené, že si nastavím na noťasu jednou klávesnici qwerty (nebo programátorskou) a ostatní dám pryč, jdu na nějakou vzdálenou plochu a pak zpět na klienta, a mám najednou na klientu ENG a nejde to změnit, protože mám pouze jednu klávesnici nastavenou..
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    KOC256: ne, ja jen rikam podle moderniho IT prislovi "Kdyz to nejde normalne, vem si na to -Force" :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ARIAEL:
    ted nevim jak to myslis. Tak jsem to nasel a toto mi zafungovalo. Pokud to je nejaka tajemna pripominka, ze to je spatne, tak to sem napis rovnou :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Jo jo , Velka Sila te provazi, Luku! -Force je tvuj pritel :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak nyní mi zafungovalo proste toto:
    Set-WinUserLanguageList -LanguageList CS-cz -Force

Uvidime zda i priste... Ted jsem se v tom trochu hrabal, tak mozna to nebude tak easy...:)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    aha - ja mel lang packy nainstalovane, ale nesly odebrat z nainstalovanych - tlacitko remove bylo sedive... A tim padem tam bylo spousta klavesnic navic :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ARIAEL:
    jo už chápu...
    No problém je že při táto chybě ty jazyky jsou v panelu, ale nejsou nainstalované...

A problém se řeší tak, že se musí ručně doinstalovat a pak je mohu odinstalovat.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    No snad si ten script prectes :)
    Vybiras tam z pole promennych, kde je seznam nainstalovanych jazyku... Ja tam mel 4 a vybiral jsem 2, co jsem chtel v poradi prvni a treti....
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Samozřejmě mám chtěně nainstalován jen QWERTZ...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ARIAEL:
    Yrovna se mi to stalo a čtu toto, tak si říkám že to použiji...

ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Kdyby nekdo chtel - script na vycisteni nechtenych jazyku, pokud nejdou odstranit primo z instalovanych komponent.

Get-WinUserLanguageList
    $list = Get-WinUserLanguageList
    $x = ($list[0], $list[2])
    Set-WinUserLanguageList $x
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    ARIAEL: Co jsem to videl naposledy, tak to jednoduchy nebylo. Udelat to tak, aby se to dalo pustit offline, by bylo jednoduchy, proste by se nastavila cilova instalace to je 1 dialog.
    Jak sem psal, ja to delam jinak, nepotrebuju bootujici system.. a kdyz je nejhur, tak to delam, tak to vezmu oklikou pres virtualizaci.
    Instalovani vetsiho mnozstvi kompu, nastesti nepotrebuju resit osobne.. jsou zajimavejsi veci.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RUTHAN: Navod? Potrebujes navod k utilite, co ma dve zaskrtavatka? :DDDDD
    A neda se to pustit offline :) Jak by asi poznal, co na tom disku je nejak aktivni a co neni :D
    Takze se to samozrejme pousti za behu na aktivnim OS, zasktrtnes si OOB a shutdown.
    Za chvli se komp vypne a NESMIS ho znova pustit.
    Z disku si muzes udelat co chces - virtualni image, VHDX, vymenit HW, cokoliv. Az potom to znovu zapnes...

Velmi vhodne je mit predem nainstalovane cokoliv chces a mit to nastavene jako "golden image" - kdykoliv budes pozdeji potrebovat cistou instalaci, tak pustits jen kopii tohodle image a mas cisty a rovnou nastaveny komp.

Ja se spis divim, cim ty instaluejs kompy v praci? DDDD Ze ty je instalujes ze zakladni image a potom kazdy zvlast nastavujes?:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam