• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    RAISTM: promin. prvni stage neni zadny termin, je to proste prvni faze instalace. proste vemes disk das ho do jineho pc spustis instalaci a v moment restartu ten pc vypnes a disk vratis do tveho pc.
    RAISTM
    RAISTM --- ---
    RAINBOF: Nejsem odborník na instalaci windows, což je asi patrné. Co myslíš tím první stage?
    RAISTM
    RAISTM --- ---
    SCHUNA: Už se stalo, žádná změna :(

    Podařilo se mi ovšem dodat instalačce ovladače pro samsung NVMe. No... a nic. Instalačka nahodí progress bar jako že instaluje ovladač, párkrat to projede od začátku do konce a pak řekne, že žádné nové ovladače zařízení nebyly nalezeny...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    RAISTM:
    ano updatni bios jinak zkus prvni stage instalace udelat jinde
    SCHUNA
    SCHUNA --- ---
    RAISTM: Este by som skusil aj upgrade UEFI firmware
    RAISTM
    RAISTM --- ---
    RAINBOF: Je to sranda s těma windows. Exe s driverama spustit nemůžu, tvrdí, že není kompatibilní se současnou verzí windows.

    Zkusil jsem připojit další disk (SATA), ale instalačka nevidí ani ten.

    Přikládám screenshot obrazovky, která se objeví po spuštění instalace. Jedná se o ISO stažené ze stránek MS.

    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    RAISTM: drivery muzes rozbalit a nahrat pri instalaci nebo prvni stage udelat jinde.
    RAISTM
    RAISTM --- ---
    ARIAEL: no to je prave divne, instalacka ho vidi (pres diskpart), ale instalacni gui tvrdi, ze nevidi. Drivery pro samsung jsem stahl... je to exe soubor, coz mam bez funkcnich win smulu...
    Co myslis tou insider verzi?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RAISTM: Jsou problemy s nekterymi NVMe... Vetsinou to byva mezi firmwarem a Win.
    Muzes si zkusit stahnout Insider verzi Win, ktera ma uz hodne veci doresenych.
    A kdyz disk nevidi instalacka, tak proste nema loadnuty driver - ji ho pridej. Muze byt problem s detekci ci cokoliv podobneho...
    RAISTM
    RAISTM --- ---
    Zdravím a přidávám úvodní větu, při které vstávají vlasy hrůzou. Po letech jsem se rozhold si postavit nové PC. Nakoupil jsem HW (asi kámen úrazu, Samsung 970 evo NVMe disk) a k tomu přikoupil Win 10. No ale Windows nějak nejdou nainstalovat. Popíšu podrobněji:

    Při použití USB instalačky, kterou jsem dostal, skončí instalace velmi rychle s chybou 0x80070570. Dle google má tato chyba mnoho různých příčin. Od vadných RAM až po vadnou USB instalčku. RAM jsem otestoval a instalčku jsem si udělal novou (Stáhl jsem ISO ze stránek MS).

    S novou instalačkou se tato chyba již neobjevila. Nedostal jsem se totiž k instalaci. Instalátor sice naběhne, ale tvrdí, že nevidí žádné disky. To je poněkud zvláštní neb když z té samé instalačky přes shift+F10 pustím diskpart, tak ten vše vidí.

    A teď... nějaké tipy?

    Jo a ještě jedna věc... rád bych dual boot :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    NAVARA: on ten "click-to-run" je taky forma virtualizace. Takze se asi o neco pohadali.
    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    NAVARA: dobra prace ...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CPT_PLESARD: nic, pouze zopakování té hlášky o nespuštění servisy

    Service Control Manager Error
    The Microsoft Office Click-to-Run Service service failed to start due to the following error: The service did not respond to the start or control request in a timely fashion.
    A timeout was reached (30000 milliseconds) while waiting for the Microsoft Office Click-to-Run Service service to connect.

    Každopádně fixed - postupně jsem se zapínáním bloků jednotlivých služeb dostal do stavu, kdy jsem jich měl jen pár a tam už viníka našel. Je jím virtualizační soft Sandboxie, který tu chybu v poslední verzi opravuje, takže stačilo zaktualizovat. Netestoval jsem ho izolovaně, protože ho používám minimálně (naposled loni) a ani jsem neupgradoval něco závislého. Podle fóra jde o něco pocházejícího z feature update windows.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SPIKE411: mam otazku,
    pominuli plky o tom ze je to nelegalni na to tedka kaslu. kdyz si poridim ty OEM windows a nacpu je do virtualky pujde to nebo to bude zlobit ? treba se odaktivovavat a tak.
    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    NAVARA: LOGy jsi predpokladam prohlizel a nic zajimavyho v nich neni ...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CPT_PLESARD: V selective startup mi to jede i na současném profilu (v tom jedu, abych mohl pracovat :). Ale nezkoušel, vyzkouším.
    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    NAVARA: zalozit jinyho uzivatele a pustit v nem, jestli nemas problem jen v profilu, jsi zkusil?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Office 2016 na Win 10 - bez mi známého důvod se začaly odmítat spustit s velmi nápomocnou hláškou "něco se rozbilo".



    Pokud přes msconfig restartuji s veškerými non-MS službami* vypnutými, tak se rozběhnou bez problému, aktivace v pořádku apod.

    Začal jsem tedy hledat vinnou službu a když nezafungoval restart s vyplými "sprostými podezřelými" (netlimiter, asus, acronis, vmware,...)
    nastartoval jsem normálně a postupně všechny non-MS služby povypínal ručně (zůstal jen ESET, hlavně tedy protože mi vypnout nejde, ale ten běží i při "diagnostic" režimu a Office jedou).

    A pořád nic. Jak mám zjistit, co blokuje jejich start, resp. zprovoznit je?

    Oprava i reinstall fungoval pouze s vypnutými non-MS službami, jindy se ty nástroje ani nespustí. Blokována je tedy nějaká jejich společná komponenta (C2R?).

    V "selective startup" mi služba "Microsoft Office Click-to-Run Service" automaticky jede
    V v normálním stavu má sice Automatic, ale je vypnuta a na pokus o zapnutí reaguje chybou "1503: The service did not respond to the start or control request in a timely fashion", ke které ale nemohu najít více infa proč...

    *) vypnutí aplikací při startu už ten nástroj ve win10 neumí ovlivnit, musel jsem je povypínat ručně přes start-up panel, ale bez vlivu na výsledek.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    IMOLOL: "cleanup utilities" znamenaly skoro vždycky totální rozjebání. už od win 98 :) to bylo teda poprvé a vlastně naposled, kdy jsem to zkusil (teda zkusil jsem to i ve win xp, nějaké výběrové clean up, kvůli virové encefalitidě a dopadlo to opět špatně)
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    IMOLOL: ověřeno, potvrzuji. :)

    toto byl první (nepočítám cc cleaner, ale u něj jde asi o nostalgii a zvyk a pohodlnost), protože drahé polovičce se v chormu uchytil nějaká sračka, co vytvařela čas od času nepěkný panel navíc...

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam