• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    KEPASO: různá řešení:

    1) koupit nebo vlastnit záchranné CD/DVD k danému notebooku. Firmy v tomhle bývají trochu parchanti a nechávaj si ho platit.
    2) stáhnout si obraz (ISO, Bin atp.) na torrentech či jinde, legálně nebo ne, podle modelu notebooku a vypálit na CD/DVD
    3) to samé ale formou ISO a udělat bootovací USB a nastavit v Biosu bootování z USB jako primární (a po opravě vrátit v Biosu zase na harddisk z důvodu bezpečnosti).

    Pro nastavení USB klíčenky na podobu stáhnutého ISO doporučuju vynikající miniprogram Rufus.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    ahoj, dostal se mi do roky laptop toshiba s OEM systemem. disk je rozdelenej na tri oddily, na jednom je instalacka Win, druhej je datovej a treti systemovej s Win je RAW. nedari se spustit opravu systemu z toho prvniho oddilu. poradite, jak postupovat? hadam, ze jedinou cestou bootovani z USB/flash. diky.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    IMOLOL: ze záhadného důvodu Experience najednou funguje i v nastavení desktopu na Performance. To je vtipný, po roce přijdu na to, že začne fungovat jenom s pokročilýma funkcema desktopu a teď, že se aspoň jednou muselo nechat spustit a teď už je mu to jedno? Pure magic computers these are.

    Jinak díky za radu každopádně. Na "Performance" tyhle problémy Windows nemaj. I když i tak to zůstává jako bug. Na netu si na to stěžuje dost lidí a nenašel jsem na žádném foru řešení. Pouze odkazy na vypnutí těhle málo výkon zpráv, které právěže nefunguje.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    zkus pravej klik na exe tý hry - properties - záložka compatibility - vypni "Disable desktop composition" a zapni "run as Administrator"
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    Windows 7, při spuštění graficky náročnější hry mi vyhlašují, že není dost výkonu a jestli chci změnit barevné schéma. Dám ne a už hlášku neukazovat (protože je to nesmysl, výkonu je dost) a po dalším restartu se stejně zase ukáže, ačkoliv v Centru akcí jsou všechny hlášení povypínaná. Je to napříjemné, shazuje to hry na lištu. Hledal jsem na google, nenašel jsem způsob, jak to odstranit. Barevné schéma potřebujito složitější (hezké, náročné atp.) protože se schématem na výkon nefunguje program na streamování nVidia Experience. Ať žije legrace. Někdo tušíte, jak se té otravné hlášky nadobro zbavit? Např. někde v registrech nebo zakázáním nějaké služby či cokoliv?
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    TOOMIX: Není mezi podporovanými formáty a nefunguje. U Aiseesoft Video Convertor Ultimate 9.38 sice aax podporováno je, ale bez DRM :-) a taktéž převod nefunguje.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ROBIN_SNNS: Format Factory to nezkonvertuje?
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    FATBOZZ: Díky za tip, ale bohužel to nepomohlo (zkusila jsem x86 i x64).
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    ROBIN_SNNS: Zkus vyměnit ffmpeg
    Builds - Zeranoe FFmpeg
    https://ffmpeg.zeranoe.com/builds/
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    ARIAEL: Má zkušenost říká, že na předchozích verzích Win10 to fungovalo. A prosím buď konstruktivní nebo neodpovídej. Děkuji.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    ROBIN_SNNS: Treba protoze ten bazmek nechodi VUBEC na Win 10? Jeden dotaz na google...
    Zkus nejaky poradny software a ne takove b****p....
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Po roce jsem zase na Win10 x64 b1803 zkoušela konvertovat koupenou audible audioknihu (*.aax), pomocí AAXtoMP3 (https://sourceforge.net/projects/aaxtomp3/). Soubor mám stažený, počítač autorizovaný, spustím GUI, vyberu aax soubor, dám konvertovat a... vytvoří mi to 1kB MP3 soubor. Věděl by prosím někdo, kde je zakopán příslovečný pes? Vypadá na to vinu operačního systému, protože když jsem to zkusila teďka na ntb s win7 x64 tak konverze jela bez problémů.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RATTKIN: jop, vim.... I kdyz vtipny je ze ty zase obvykle bezi na windowsech ve virtualu :)
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    RAINBOF: Mikesovi by jeste k dokonalosti schazelo, kdyby si zmenil pohlaví, protoze by mel vnuknuti, ze se nema limitovat bimbasem :)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ARIAEL: na serverech (hlavně webových) je situace jiná, já bych ani ten linux neflejmoval.
    stačí že se vývojáři operačních systémů předhání kdo napíše větší shit, ještě aby to dělali i admini!
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    THEODORT: no vidis co jsi provedl.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ARIAEL: Vzhledem k těm kotrmelcům, co dělá Microsoft, tak asi zajímají. ;)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RATTKIN: Ja nevim, ze to ty usery neceho, co ma i skoro 1% ci kolik lidi, bavi se furt srat do tech rozsirenych a jeste se snazit ze sebe delat nejaky hogo fogo z vesnicky strediskovy...
    Jako by ty jejich vyplody nekoho z tech rozsirenych zajimaly.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    THEODORT: tady ve windows diskuzi bych nerozdmýchával flamewar, stejně to je všechno okopírované z Xerox PARC
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam