• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    MVEK
    MVEK --- ---
    Kdyby se někomu hodilo zejména při řešení stížnosti nějakého BFU...

Win 10 mají špatný český překlad pro operaci s OneDrivem, pokud nějaká aplikace stahuje soubory z OD. Např. prohlížeč obrázků, když se v něm ve složce z OneDrive posunu na další obrázek, který ještě lokálně nebyl uložen.

Zahlásí to potom: "xnview.exe se stahuje z OneDrive..."

Ne, že bych si něco sliboval od funkcionality Feedback Center ve Win, ale vytvořil jsem to tam pod titulkem "Špatný překlad OneDrive při stahování souboru jinou aplikací"
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    ARIAEL: 's mi pripomnel editace config.plist :)
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    ARIAEL: uaaaah! Staré dobré editování souborů. Tak jo, vyzkouším příště, gj.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    VESPER_INDIGO: Oni by orginial drivery fungovaly, ale musel by jsi editovat inf soubor, protoze dodavatel ntb zmenil identifikator graficke karty tak aby to nefungovalo a sel tam dat pouze jejich stary driver.
    Staci se podivat na identifikacni string ve win a podle toho upravit INF v driveru. Potom se to "najednou pozna" a zacne to chodit
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    SKY_MAX: jj, JellyBeans. Někdo tam dal nějaké jiné windows než byly, naštěstí jsou originální. Ani po updatech ta grafika a čtyři další "base devices" nic. Grafika je nějaká divná forma 8400GS nVidie. Nějaká NG8M-GS nebo tak něco. Drivery nemůžu nikde najít, nVidiácký nefungujou. Ale tak 1280x800, což je stejně maximum displeje, a funkční Youtube to zvládne, tak asi ok.
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    VESPER_INDIGO: ovladače a updaty vždycky chvilku blbnou, než se to všechno zaktualizuje a 20x restartuje a uvědomí si, že to bylo znova instalovaný. Ale co win jako samotný? Klíč v cajku? Vytáhl si ho pomocí free verze jelly beans?
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    GURBON: aktivace aktivovány drivery zdriverovány, ale pořád tyhle věci tam a tak :( No, aspoň to funguje. Ještě s tím budu chvíli bojovat.
    GURBON
    GURBON --- ---
    VESPER_INDIGO: to je normalni stav, vsechny tyhle autoupdatovace driveru umeji updatovat jen zarizeni ktere pozna. Jedinou vyjimkou je snad Lenovo Thinkpad kde ti to vsechny ovladace nainstaluje i na neznamy zarizeni. U Dellu to mas ale jednoduchy, najdes podle service tagu ( pokud je necitelnej, je v biosu, nebo prikazem do radky "wmic bios get serialnumber") a doporucuju nainstalovat vse krom aplikaci. Nektery zarizeni ti win najdou/nainstalujou divne/spatne.
    V prvni rade bych ale na tvym miste resil aktivaci. Ta muze bejt i pricinou WU erroru.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    SKY_MAX: no hele, instalace proběhnula v pořádku a počítač nabíhá se zvukem :D Ale driver na grafiku hlásí VGA standard driver, dále v DevMngr svítí čtyři nenainstalovaný zařízení, monitor je VGA PnP a přitom Dell automatic driver update hlásí, že systém nepotřebuju žádné další ovladače :( Pár ovladačů z Dellu jsem tam nacpal natvrdo a pak se objevily. Windows update hlásí nějakou chybu, dneska už nemám na to to všechno po několikáté googlit. Uvidím, jak to dopadne dál.

Takže Office, možná i flash věci typu youtube snad ano. Hraní a složitější software, bůhví.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    SKY_MAX: jdu na reinstalaci. Mam dvojmo zazalohovano, JellyBeans jsem vytahl cisla na obe dve Win 7 instalace, ktere tam jsou z nichž ani jedna není původní ani podporovaná. Již brzo dám vědět z předních linií. Vzpomínej na mě v dobrém.
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    VESPER_INDIGO: dej vědět pak pls jak si to vyřešil, už půl roku odkládám reinstalaci právě kvuli tomu.. naštěstí ten stroj moc nepotřebuju, ale přecejen
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    pokud tam ma dell predinstalaci klic neziska protoze tam bude ten slic key. tzn ty navody budou k nicemu.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    TOOMIX: Oooo ty byt Mocny Hacker Master:)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ProduKey mi vždycky fungoval
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    Ok, díky, prozkouším to všechno nějak.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    ProduKey - Recover lost product key (CD-Key) of Windows/MS-Office/SQL Server
    http://www.nirsoft.net/utils/product_cd_key_viewer.html

mozna to zvladne i vhdx soubor. Jinak samozrejme vsechny postupy o zalohovani licence jsou na bezicim systemu.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    Ale já nemám přístup do těch pokažených Windows, abych exportoval certifikát nebo abych nějak propojoval Windows s MS accountem (vytvořit samotný MS account asi problém není). Teda, k souborům jako takovým snad budu mít přístup, až doclonuju. I tak to jde?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Spis rovnou rekni ze cislo neziska, protoze nikdo nema zajem aby jsi ho znovu ziskal a nekoupil si nove.
    Ale z Win jde vypreparovat samotna licence a naimportovat do nove instalace.
    Samozrejme zcela nejjednodussi zpusob jak to udelat je propojit si Windows se svym MS accountem. Licence se ulozi a znovu aplikuje automaticky
    KRYSPIN
    KRYSPIN --- ---
    VESPER_INDIGO: použij SLIC metodu. Nepotřebuješ licenční číslo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam