• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    za me teda taky tak. MS Defender staci. V praci jedeme na McAffee (za me radsi nee). Z nostalgie bych zustal na NOD32. AVG nechyti nic (nikdy pro me nechytilo). Avast zere (za me, zral vzdycky). Kasperski, nevim. Primarne jedu Linux na desktopu, takze to neresim :)
    MVEK
    MVEK --- ---
    FRK_R23: Jak píše Schuna, radši bych hledal jednorázové řešení. Je tu totiž stejně riziko, že pokud bys měl v počítači sofistikovanější malware, tak detekuje instalaci nového antiviru a dovede se před ním maskovat. A i kdyby ne, tak se dozvíš akorát, že máš problém, ale bude nejistý výsledek čištění.
    Ale víc by ti poradili asi fakt vedle v tom fóru o virech. Tam ti asi i poradí použít nástroj HijackThis pro detailní výpis procesů, jestli je tam fakt něco podezřelého. Ale taky by ti mohli poradit vzít vygenerované jednorázové DVD/USB od někoho, kdo má funkční antivir, a tím to projet. Jen pokud je to bootovací médium, tak to je zase komplikovanější proces, pokud máš BitLockerem zašifrovaný disk,a i kdyby ne, asi se bude muset vypnout SecureBoot v UEFI, jinak z toho nenabootuješ.

    Ale já se přiznám, že já jsem z neustálého čištění a tweakování W9x postupně přešel na minimální ztráty času konfiguracemi systému, Win účet pro sdílení některého nastavení a radši přeinstalovat systém podle potřeby jednou za 1+x let. To x se s W10 zvýšilo (ale W10 jsem instaloval načisto, nedělal jsem upgrade).
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    SCHUNA: Dik
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    VYHULENY_UFO: Dik za tip. Jasne pisu, ze zadnej warez doma nemam a jedina porno sajta kam obcas zavitam je porhnub. Jak se crackujou ukradeny hry uz ani nevim, drahne let pouzivam steam, uplay atp. Dokonce si platim i zasrany AdobeCC... takze moznost zavirovani myho stroje mi prisla pomerne mala, ale tenhle dementni proces resim xkrat za vecer
    SCHUNA
    SCHUNA --- ---
    FRK_R23: Ked si chces len ocheckovat masinu, tak skus eset online scanner, popripade maju aj trial verziu na 30 dni
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FRK_R23: nod32, ale popravde receno, asi at pouzijes co pouzijes, vyjde to na stejno.

    ja jinak ve svych pracovnich virtualizovanych widlich pouzivam ten microsofti defender, ale faktem je, ze warez neinstaluju a ty widle nepouzivem pro surfovani po pornu nebo crackz sajtnach.
    JIMX
    JIMX --- ---
    FRK_R23: ms defender
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    MVEK: No jde mi o to, ze doma neustale vidim process "Microsoft Software Protection blablabla", kterej si bere opravdu hodne CPU. Chvilku jsem guglil a nasel nejaky povidani o tom, ze je to mrdka a tak. No a ze kdyz vlezu do registru, prepisu hodnotu ze 2 na 4, melo by se to prestat poustet samo od sebe. A pokud to porad dela, asi mam zavirovanej komp. Jako ja nic nestahuju, nelezu na zadny zavadny stranky (maximalne tak porhnub) a software mam veskre legalni. Pustil jsem Defendera a ten mi rek, ze mam stroj cistej. Ale ten kundi proces tam otravuje porad. Ono kdyz mi doma huci poc v idlu, tak me to trochu sere, chapes :)))

    Chtel jsem tedy zkusit nejakej pokrocilejsi soft, nez je Defender.

    I tak dik
    MVEK
    MVEK --- ---
    FRK_R23: Aniž bych byl nějaký expert, tak záleží na tom, co od něj očekáváš. Protože ve Win10 je Windows Defender slušným antivirem. V některých testech nedopadá tak strašně. Nemá některé funkce, které dneska antiviry mívají, i když to do základní definice nespad. Ale otevírané a stahované soubory kontroluje, počítač kontroluje na škodlivý sw...
    A k tomu máš i Windows Firewall, který běžnému uživateli stačí už několik generací Win.
    Pokud bys usoudil, že ti to nestačí, tak za sebe už nedoporučím Avast. I ten placený se furt vnucuje s nabídkami na další placené doplňky a zažil jsem v něm dost sice neškodných, ale otravných chyb (třeba, když mi nabídka na něco jako CCleaner, který už jim ale taky patří, psala, že můj počítač zpomalují různé aplikace, které doporučují odstranit, a jedna z nich byla "Microsoft Windows").

    Ale jinak na tvůj dotaz je asi vhodnější tohle fórum: [ VIRY | bavíme se o virech antivirech a problemech okolo (no obcas nekdo zavita :) ]
    MVEK
    MVEK --- ---
    ARIAEL: Tak horečka páteční noci je za námi, takže teď vážně. Myslel jsem si, že to, že jsem napsal "skandální", byl dostatečný příznak nadsázky celého toho příspěvku, ale co. Jinak se obávám, že si to pleteš. Vegas sice není pro profi studio, ale pro samotnou práci s videem býval na úrovni Adobe Premiere. Ani jedno teda nebude pro mobily, ale pro amatéry, kteří už trochu myslí páci vážně a nestříhají jen domácí video.

    Ale jinak jsi stejně jen odvedl pozornost od tématu. Nestěžoval jsem si. Vlastně jsem Vegas v nabídce ani nečekal, přece jen jsem otevíral video soubor v editoru, obvyklejší je ho přidat do projektu později.
    Holt jsem narušil zvyklosti, kdy se tu buď jen někdo ptá na řešení problému, nebo si stěžuje.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Panove muzete mi doporucit nejakej kvalitni antivirus? Klidne muze bejt placenej.
    Diky
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    MVEK: No ale ja te chapu - u tebe je Vegas profesionalni, protoze to pisou na jeho krabici velkyma cervenyma pismenama. Krasne tim ty sam popisujes svuj svet.
    Pro me je to malej srac pro lidi, co si toci videa na svy fotaky za par kacek a z profesionalniho sveta nevidel ani titulky. Vyhozene penize.
    Nic vic, nic min.
    MVEK
    MVEK --- ---
    ARIAEL: Jsem rád, že pokračuješ v nepochopení, jak bylo sdělení myšleno. A také je skvělé, že mě uznáváš alespoň jako baviče, když prý lžu, říkám-li, že jsem tester.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    MVEK: ehm - profesionalni?:) Ty vazne nemuzes byt nikdy z neceho narcen, kdyz povazujes Vegas za "profesionalni software" :DDDD Ty jsi ale sasek :DDD
    MVEK
    MVEK --- ---
    KOC256: To byl postřeh/kuriozita, ne stížnost. Pro mě první předvídavé a asi smysluplné chování ve Win.

    ARIAEL: Njn, byla to skandální profesionální videostřižna VEGAS. Proč tam nebyla, nevím, ale vůbec mi to nevadí. Ale nechtěl jsem být nařčen lidmi jako ty, kdyby to zkusili reprodukovat a nefungovalo jim to, protože to záviselo právě na přidání aplikace, která nebyla v seznamu.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    Uživatel s tou divnější grafikou reportuje, že se mu pracuje normálně, takže jsem to přestal řešit. Dobrá zpráva je, že tedy alespoň na kancelářskou práci a seriály Win 7 na tom Dell from Hell fungují.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    KOC256: Ze s edivis, tenhle pan casto a rad "vynechava" par detailu ze svych veselych vypraveni... Clovek si zvykne. Stejne jako to, ze tvrdi, ze se "musel proklikat k exaci" - je to proste chudacek. Jen zase zapomel, ze nainstalovane aplikace s danou schopnosti se do menu "Open with" pridavaji automaticky.
    Coz znamena za zase neco vynechal - treba to ze k tomu chtel pouzit nenainstalovanou aplikaci ci nejakou, co neni pro Win 10?:)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MVEK:
    A co se ti nelíbí?
    Kdyby ho otevřal rovnou bez ptaní, tak OK. Ale takto snad fajn ne?

    nebo jsi vynechal tu část, že jsi již dříve měl k AVI asociovanou jinou APP?
    MVEK
    MVEK --- ---
    To je nedokumentovaná feature, že když si jednou pustím mp4 soubor jinou aplikací (přes Otevřít v programu a musel jsem se tedy proklikat k exáči aplikace), ačkoliv to nedám zapamatovat, tak poté při dvojkliku na avi se mě to zeptá, čím to chci spustit a první v tom dialogu je "Používat nadále..." a pod tím tedy asociovaný přehrávač?

    Nějaké příliš nativní chování, ne?:-)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RATTKIN: řešení: updatovat driver. Místo "intel processor" dát jenom "processor". pro zvukovku a management engine jen potvrdit driver, který to nabídne jako jediný kompatibilní
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam