FRK_R23: Jak píše Schuna, radši bych hledal jednorázové řešení. Je tu totiž stejně riziko, že pokud bys měl v počítači sofistikovanější malware, tak detekuje instalaci nového antiviru a dovede se před ním maskovat. A i kdyby ne, tak se dozvíš akorát, že máš problém, ale bude nejistý výsledek čištění.
Ale víc by ti poradili asi fakt vedle v tom fóru o virech. Tam ti asi i poradí použít nástroj HijackThis pro detailní výpis procesů, jestli je tam fakt něco podezřelého. Ale taky by ti mohli poradit vzít vygenerované jednorázové DVD/USB od někoho, kdo má funkční antivir, a tím to projet. Jen pokud je to bootovací médium, tak to je zase komplikovanější proces, pokud máš BitLockerem zašifrovaný disk,a i kdyby ne, asi se bude muset vypnout SecureBoot v UEFI, jinak z toho nenabootuješ.
Ale já se přiznám, že já jsem z neustálého čištění a tweakování W9x postupně přešel na minimální ztráty času konfiguracemi systému, Win účet pro sdílení některého nastavení a radši přeinstalovat systém podle potřeby jednou za 1+x let. To x se s W10 zvýšilo (ale W10 jsem instaloval načisto, nedělal jsem upgrade).