Ahoj,
resim pripojeni na Exchange server jednoho zakaznika, pripojoval jsem se na nej z 5 kompu, plus Android mobilu (funguje) a jen na 3 z 5 to funguje na zbytku to nejsem schopen rozchodit.
Nefunguje mi to jak na Win 7 / 10 64bit Pro / Ultimate a i opacne, takze samotnym OS to nebude. Google obcas tvrdi, ze by to mohlo byt Officem, pres ktery jsme to puvodne zkouseli, ze v 2016 je neco jinak. Nicmene nasel jsem lepsi zpusob pro testovani, kde to presne spadne Thunderbird Exchange -Exquilla plugin, kde to na nekterych kompech projde bez problemu a na nekde ne a tam kde to potrebuju nejvic to napotvoru nefunguje. Vsechny ty endpointy jsou dostapny normalne z internetu.
Pada mi to na volani autodiscover serveru, nasel jsem nejaky navody, jak ten podhodit Outlooku fakekove tim, ze tohle volani presmeruje na lokalhost a do registru se pridaj nejaky klice, ale nepovedlo se mi to rozchodit stejne.
Step by step v tom Exquilla pluginu zadam:
1) emailovou adresu a heslo
2) Domenu a username
- pak probehnout detecte exchange serveru pres Microsoft Exchange EWS URL.
Pak kliknu na autodiscover kde se provola -
https://autodiscover.zakaznik.cz/autodiscover/autodiscover.xml
pri cemz vyskoci dialog prihlaseni do domeny, kde zadam heslo a na nekterych kompech to projde v pohode a kde to funguje dostavam:
We could not find an auto discover site for email adress.. protoze bud neexistuje, nebo je spatny heslo. ale v chybovym dialogu je proste 404 failure.
Je moznost jeste zadat cestu EWS url, dival jsem se na netu jaky ma byt format vyplnil ho, ale dostavam stejnou chybu.
Nemate napad co s tim? Neco v registrech nejaky prava (mam normalne Win Pro lokalniho admina, zadny domeny veci..), je nutno neco doinstalovat?