• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    SAMMAEL: Ta hlaska by byla lepsi v anglictine :)
    Jinak takhle to vypada na revokacni list...
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Některé Win10 (1803 a výše) začaly při pokusu o spojení VPN (SSTP) hlásit, že "Certifikát byl zrušen". Ani se nepokusí připojit (na serveru o tom není záznam). Tentýž uživ. na jiném stroji funguje. Vystavení nového cert. nepomůže. Nezáleží na tom, zda je stroj v doméně.
    Nesetkali jste se s tím?
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    GURBON: asi 300 bodiku ve 3Dmarku to udelalo ;)
    GURBON
    GURBON --- ---
    THEODORT: Windows nejsou vino, bud rad ze si to preinstaloval :DD
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    GURBON: no, pozde, me to nedalo po letosni vymene desky a nakonec jsem to mel asi za pul hodiny preinstalovany, skoda.. byly to windows instalovany v roce 2011 :))
    GURBON
    GURBON --- ---
    THEODORT: k tomu uefi/gpt - vis ze si to muzes z legacy/mbr snadno prevest jednim prikazem?
    mbr2gpt /convert /disk:0 /allowfullOS
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    ZUZU: Chapu ze se ti to nelibi - me to stalo 10 minut prace, 30$ za HW a funguje to bez cachrovani s driverama ci blbostma s virtualboxem a linuxama. Ale je fakt ze zatim mam maximum jenom aptx HD, AVRCP 1.6, 96 kHz, 32 bitu. LDAC nejde, protoze to neumi muj levny receiver z aliexpresu.
    Cely je to samozrejme na optice.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    ZUZU:
    THEODORT:
    a WIDCOMM byl aktualizovanej nekdy vloni v breznu a mel by A2DP sink umet taky.. je to freeware a mel by to byt snad jen ten sink bez balast SW jako Bluesoleil
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    (nahradi Win BT driver a obsahuje mimo spousty jineho i A2DP sink)
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    ZUZU: napr BlueSoleil SW
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    ZUZU: ehm - windows nejsou receiver. Receiver je snad vzdycky HW. Nejaky si kup a zapoj.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    MEJLA77: Tohle by se mozna taky mohlo hodit - funkcni klavesnice T602. Funguje i ve W10



    ZUZU
    ZUZU --- ---
    ahoj nejake novinky stran a2dp ve windows 10 zkratka aby pc s windows 10 se umelo tvarit jako bluetooth receiver? uz to umi? :)
    (umim si predstavit i nejakou hc variantu "kanon na vrabce", ze ve win10 je spusten pres virtualbox nejaky linux, ktery to nejak umi a ma pristup k bt v pocitaci...)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    MEJLA77: Ono po prechodu ze staryho OS je to dost matouci. Taky tim, ze se to jeste furt posouva. Jako co bych mel rikat ja, kdyz me se tu meni verze Windows za novejsi 2-3x tydne :)
    Jestli muzu radit - zvykni si jenom kliknout na ikonu okna a zbytek psat na klavesnici - system umi velmi dobre hledat podle dotazu.
    Nebo pokud umis commandt starych dialogu pro nastaveni - to vse funguje a dokonce tam vsechny jsou, jen nejsou dostupne z bezneho menu
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    ALCATOR: hele vystrelim jen tak od boku, ale..

    Windows 10 behem updatu tusim 1809 jsou pomerne citlivy z ceho bootojou a nejspis touzi po jiny diskovy strukture, uefi,mbr,gpt,secure b00ty a tak. TLDR, ja to nakonec preinstaloval na ciste inicializovany GPT ssdecko.

    Druha vec, jak snadno naportovat licenci- pres MS ucet.(Windows Settings\Activation\Add Microsoft Account) Transfer licence mi fungoval i po vymene vetsiny komponent.. Po instalaci a aktivaci novych Windows ten MS ucet zas odeberes pokud ho na nic jinyho nepouzivas..
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    ARIAEL: každopádně je to profesionálně zpracované jednoduché uživatelské rozhraní pro nastavení základních funkcí systému... každopádně díky za tip, zkusím.)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    JIMX: Doplni se ti to proto, ze jsi do anglickych win doplnil nejakou feature v jinym jazyce a pritom nemas prislusny lang poradne nainstalovany. On to potom tak podivne nekdy zkousi docasne korigovat a je z toho bordel.
    Staci tam mit normalne anglictinu (ne britskou - to dela jeste dalsi bordel mezi US a british klavesnicemi), mit plnou instalaci US english s jednou qwerty a doplneny lang pack s qwerty only.
    Potom to prestalo blbnout a doplnovat si to tam ruzny dalsi klavesnice podle toho, co jsi zrovna zapnul
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    JIMX
    JIMX --- ---
    MEJLA77: ty klávesnice ve win10 jsou nějaký pojebaný ... já třeba nemám qwertz vůbec nainstalovanou a přesto se mi občas najednou z ničeho nic wokna na ní přepnou ... i když vůbec není v seznamu klávesnic ... a musím přepnout na jinou a zpátky na qwerty, aby to zase fungovalo správně ...
    ... měl jsem i období, kdy se tam dokonce reálně sem tam přidala, ale po restartu zase nebyla ...

    ... nicméně nepomohlo by pro dceru mít aspoň separátní účet, aby se ti ta qwertz vůbec nepletla do tvýho? aspoň trochu by to imho mohlo pomoct
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    Prosím poradíte mi? Mám w10 a ačkoliv mám nastavenou všude stejnou klávesnici (ne pro každé okno), tak se mi vytrvale přepíná do české qwertz - tu mám v počítači kvůli dcery a jejím úkolům do školy, ale já bych chtěl mít všude qwerty, jde to nějak nastavit jako výchozí? Jako výchozí je "na tvrdo" česká qwertz. Nenašel jsem nastavení výchozí klávesnice, ani google mi nepomohl.

    Jsem zvyklý na jiný systém, kde si nastavím, jaké klávesnice chci mít v systému, která je výchozí a můžu si určit i zkratku, kterou si to přepínám (oba shifty), to co jsem našel ve w10 mě jen rozčílilo, nemá to podle mě logiku vhodnou pro uživatele :(

    Když jdu do nastavení, vyberu češtinu a v sekci klávesnice mám jako první tu qwerty, ale stejně se po startu počítače nastaví jako výchozí česká qwertz - WTF?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam