• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ROBIN_SNNS: Ne.
    Ale od doby kdy sou na aukru 10 za 110kč to je stejně jedno :)
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Věděl by prosím někdo, jestli ještě v praxi funguje aktivace windows 10 licencí ze sedmiček? Děkuji.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ARIAEL: dík všem, konečně jsem se posunul, zde uvedená chyba ukazuje na vadné heslo uživatele, které se sice neměnilo, ale začal jsem ho znova a uvidím
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    THEODORT: uptime 3 týdny
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    teoreticky, kdyz je eventlog v tu dobu prazdny.. nemohlo to bejt vypnuty?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RATTKIN: A mas zapnuty logovani tasku?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    TOOMIX: event log taskscheduler operational i údržba je v tom intervalu prázdný hm hm asi proto že se nic nespustilo.. paradoxně je to úloha na restart, která je tam z důvodu windows, aby se podobné blbosti nestávaly.

    to je jak červený trpaslík, Krytene, narazil do nás meteorit, co se poškodilo? nevím, zasáhlo to jednotku na detekci poškození.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    RATTKIN: v eventlogu
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    co je zas tohle za sračkodrom v redmondu?
    Proč se ta úloha ani nepokusila spustit v 10.3. a 17.3.? dá se to někde hledat?

    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    MELOP: Tak z resetu BIOSu se stalo "laboratorní cvičení". PC nenabootovalo a pouze po POST obrazovce blikal kurzor. Takže jsem to musel stejně "celé rozhodit" a nakonec to skončilo tím, že jsem musel snížit frekvenci modulů RAM. Mám dva moduly RAM 1066 MHz a jeden 800 MHz, přičemž běžely na frekvenci 1066 MHz. Všechny tři Kingston HyperX. Nepomohlo ani zvýšení napětí pro "slabší" modul z 1,85 V na 2,1 V. Víc už jsem nebyl ochotný přidat. Asi "už to nedává", ale přiznám se, že se mi nyní nechce modul testovat 8 hodin v MemTestu. Tak běží s frekvencí 800 MHz. Reálný rozdíl ve výkonu je stejně malý. Od té doby je, musím zaklepat, klid. Tak snad to vydrží a díky za "nakopnutí" :)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    KOC256: diky. zkousel jsem pres explorer i salamander, a uz funguje. skutecne asi nejaky cachovani. zkousel jsem vzdy safely eject, ale nepovolilo. funguje az postup: provest zmeny na mountovanem disku, pockat cca minutu dve, potom safely eject (tehdy uz vyjmuti zarizeni funguje).. zajimavy. :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JUANITA:
    odpojujes korektne pak ten dongle? nebo ho vytrhnes?
    Zkus to pres Explorer... ...vim ze TC ma nejake cachovani...
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    JUANITA: No koukám a nevidím že by to mělo mít cahce, takže jsem možná mystifikoval. Jaký konkrétně máš ten linuxový fs? EXT4 to neumí write, respektive.. s chybama. Zkusil bych to vypnout/zapnout a znovu :D
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    TAJSO: kde/jak? :) delam to pres explorer, resp. file commander (servant salamander). (jeste dodam, ze v minulosti uz mi to timhle zpusobem jednou fungovalo. :/)
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    JUANITA: zapsat změny ;)
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    ARIAEL: slovíčkaření o stylistice, nesnažím se hodnotit ten protokol jako takový, jenom jsem uvedl na pravou míru tvrzení o tom, že to nelze. To že to je nezabezpečené tam zmiňuju. V čem je SMB2 lepší než SMB1 mimo otázky zabezpečení (a počtu shares/users) netuším, ale v praxi jsem se nesetkal s jiným rozdílem.

    A byť se v IT komunitě hlásí smrt SMB1 tak v praxi, právě kvůli absenci zabezpečení a z toho plynoucích komplikací (a samozřejmě také zvyšování nákladů na konfiguraci, HW a SW) je hodně výrobců, kteří tento protokol neopouští. Mimo různých věcí které slouží k určitému konkrétnímu úkonu, jsem tohle řešil v listopadu se Stormware, kde si vymínili na serveru zapnuté SMB1 (a oprávnění everyone). Takže dokud od používání toho protokolu neodstoupí výrobci SW (případně HW) stejně se bude v prostředí small businessu a domáctností používat nadále. (tak jako k mému vlastnímu úžasu ještě hodně lidí a firem používá WinXP, Win2000 a podobný prehistorie)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    snazim se pres ext2fsd ve win7 interfacovat s USBckovou flashkou s linuxovym souborovym systemem. jednotka mountuje vporadku, snazim se z ni nektere soubory smazat, jine tam nahrat, vytvorit par adresaru. vse probiha standardne, ale... kdyz USB vyjmu a pote znovu nactu, nic ze zmen tam neni: vsechen obsah je puvodni, jako bych nic nezmenil. meli byste nejaky napad, navod, reseni..? :) dekuji.
    MELOP
    MELOP --- ---
    KEVIN00: Podívej se přes "správce zařízení" na jakých IRQ ti sedí grafika/zvukovka/wifi. Chce to opravdu zkontrolovat - Windows sice vyložený tvrdý konflikt hlásí, ale jelikož specifikace připouštějí sdílení IRQ, nedělají to vždycky.
    Ideální je přepnoup pohled na "prostředky podle připojení" a otevřít si IRQ větev.

    Další řešení je vyházet/vypnout non-essential periferie a pak se uvidí, jestli problém přetrvává.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    KEVIN00: No se resi blbe, protoze to se musi dohodnout spravne drivery zarizeni. IRQ management si pod sebe pretahnou Win a prave drivery.
    Mozna by jsi uspel s vyzkousenim nejakeho manualniho prirazeni IRQ v biosu, ale myslim ze to potom bude chtit cistou instalaci Win - protoze jinak si to pojedou podle toho jak to meli nastavene predtim.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    MELOP: Nic není nové, to je jasné. Naprosto souhlasím, že sestava je "na hraně". O víkendu kouknu do zdroje, reset BIOSu provedu. Když kouknu na schéma čipsetu, tak živím z PCIe sběrnice grafiku a celý NB, tj. PCI, USB, SATA (mám 4 disky = max.). Tak bych se ani nedivil, kdyby byl problém tady. Síťovou kartu jsem vyndal a PC připojil kabelem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam