• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    ahoj, mám notebook dell xps 13 s windows 10 a děje se v něm nepohodlná věc: když chcí pustit nějaký zvuk, tak to trvá třeba půl vteřiny - podle skoro neslyšitelného lupnutí v audiovýstupu dedukuju, že asi se nějak teprve načte/spustí driver zvukovky, a pak teprve přehraje zvuk a po jeho přehrání se driver zase "vypne". možná z důvodu šetření baterie. potřeboval bych se toho zbavit, ale za boha nemohu přijít na to jak, ani na frázi, kterou zadat do googlu pro pomoc...
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    GURBON: Díkes.
    GURBON
    GURBON --- ---
    PONCIK:
    kdyz mas cislo
    https://www.microsoft.com/cs-cz/software-download/windows7
    kdyz nemas cislo
    Download Windows 7 ISO Files (Full DVD Images) - Softlay
    https://softlay.net/operating-system/windows-7-download.html

    prvni 2 na googlu....
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    Je ještě někde k dohledání instalace WIN 7 ?
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    KOC256: Měl by to někdo oznámit MS :D
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MS rozbil u outlooku ve windows 10 funkci pro ukladani priloh. priloha uz nema datum puvodni prilohy ale datum kdy byla ulozena... Postihuje to i slavne makro SaveAttachment

    bacha na to :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JAVESEU:
    excel je řešitelný pomocí registru...

    Ale jinak chápu...

    Říkám si kolik na tom dělá programátorů a kde se ty hodiny topí...
    Ale vzhledem že u MS dělá kámoš, tak vím, že pořád tam je co dělat i když to moc nejde vidět...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    JAVESEU: a proč M$ doposud neopravil chybu v Excelu, kdy pokud otevíráš CSV a v buňce A1 jsou první 2 znaky "ID", tak Excel vyhodí chybu
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    KOC256: Já ti rozumím. To je stejný dotaz jako proč MS už od XP po aktuální OS neopravil chybu, když používáš lištu v horní části obrazovky (jako já) tak se ti pod ní pravidelně schovává horní okraj aplikací/prohlížečů, takže je nemůžeš minimalizovat nebo zavřít jinak než schováním lišty, nebo proč MS už dávno neopravil problém s otevíráním XLS souboru v novém okně excelu, ale neustále to cpe do jednoho. Odpověď: protože to je metodika MS se od 90tých let nezměnila, a tenhle proces evidentně funguje. Ještě mě napadl druhý důvod a to protože X Windows se aktivují offline, tak tyhle dva druhy aktivace mají oddělené. ps: Ano mělo by to tak fungovat :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JAVESEU:
    Flame jsem to označil, protože mi neodpovídal na dotaz.

    No já jsem zadal kód, to mi řeklo že EE a pak mi vyplivlo nějaký ten číselný, který jsem zadával do telefonu, aby mi telefon na jeho základě zase nadiktovat řadu čísel, kterou jsem zadal a najednou vše bylo v pořádku.

    Tak nějak si říkám, proč to nezvládl to online ověření.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    p.s. neco jineho je jeste pripad, kdy policie prosetruje udani na licencni podvod - to se potom samozrejme vsechno scanuje. Ale policajti tomu fakt moc nerozumi a z vlastni praxe vim, ze lide jsou radeji uplatni nez aby resili podobne slozitou vec....
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    JAVESEU: Presne tak - zazil jsem to uz nekolikrat - proste prijdou, zadne scanovani site atd se nekona. Chteji jen videt pocty stroju a papiry o licencich/faktury.
    Navic si nedovedu v dnesni dobe nejake efektivni scanovani siti predstavit.

    ad zelezna huba - dnes je to full automat jen na preklad jak rikas, kdysi tam byl clovek a kdyz jsi treba pouzil OEM klic na novy HW, tak chtel skutecne vysvetlit "vo co go"...
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    KOC256: Pokud si dobře pamatuju, tak kód na obalu/nálepce není pro online ověření, železná huba ti jen "přeloží" licenční klíč na klíč který zádáváš během/po instalaci. Následně licenční server rozhodně jestli je to ok.

    ARIAEL: Flame to není, je to jen přístup k licenčnímu modelu MS. Vzhledem k tomu, že to (asi oba) řešíme pro firmu, tak máme jakousi deformaci, ale při auditu MS nezajímá kolik nálepek/krabicí s licencí máš, ale poměr instalací vs. fakturace. V podstatě jestli to chápu správně, pokud budu mít nakoupené licence a počet instalací s háknutým klíčem bude korespondovat, je to licenčně v poho i když instalace jsou pirátské.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    KOC256: Pokud si myslis ze je to flame, ok, ja ti to vyvracet nebudu. Leckdo tu potom propaguje podivnosti na tohle tema.

    A nalepka = OEM = vazany HW, neprenosna licence, plati pro to co jsem rikal a co jsi oznacil za flame.
    A znovu - online se kontroluje leaknuti a pocet pouziti, po telefonu ne. Ani jeden zpusob rozhodne ale nerika, ze je licence validni.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ARIAEL: Trochu jsem cekal tento flame. Zkusim jeste jednou dotaz.

    Kdyz jsem LEGALNI cislo opsal do chlivku, tak mi pri online overeni widle rekly ze mam smulu a at to udelam po telefonu. Po telefonu OK. Dotaz: proc to neslo rovnou online? Nejaky zariznuty server pro overovani W7?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    KOC256: telefonicka aktivace to neoveruje... Jedine REALNE co MS zajima je tvoje faktura za licenci, nic jineho. Ani to cislo ani nic jineho. Jen platna faktura.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Dneska jsem aktivoval W7 z nalepky na nejspis stejny pocitac. Reklo mi ze to je asi kradene, ale pres telefonickou aktivaci to ani nezavahalo. Nejaka nova vlastnost aktivace sedmicek?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    prosim jde nejak do hyperv role dedikovat paralelni port ?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RUTHAN: Jo a klidne pouzivej random high port
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam