• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    HADIAK: ja tak pouzivam nekolik sluzeb. Samozrejme per mesic je nejaka cena, per 3 mesice mas slevu atd... Mam mesicni sluzby, kde mam zaplaceno na 4 roky dopredu:) Ale tam treba platim jen par dolaru mesicne. VPN to je totez. Hry takhle jedou uz roky.
    Jo a znam efekt kdy jsem linej a proste danou sluzbu nevypnu prestoze ji nepotrebuju, proste proto ze vim ze ji 3 mesice nebudu potrebovat a potom to zase zapinat... Ale to je muj problem.

A kdyz to lidi proste pouzivaji takhle - tak se prijem firmy houpe a neverim tomu, ze se nebudou snazit o to, aby dodali neco, co u nich zakazniky udrzi pokud mozno nastalo a spokojene
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    a teraz jedna z praxe; ked som sa pred par rokmi pytal, preco mame stare PS/ILL/IND tak mi bolo povedane, ze nove cloud adobe riesenie vychadza financne velmi zle/nevyhodne. takze zostavame pri starom rieseni, ktore nas prakticky nestoji nic, lebo uz je kupene. tolko k "fee" vs "krabica".
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    ARIAEL: to by bolo super, keby takto mesacne platby fungovali :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Tedy samozrejme dobehne ti obvykle dany zaplaceny mesic, vetsina plateb byva na kalendarni mesic.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    HADIAK: A proc ne? Stejne jako u google ci office ci cehokoliv jineho vcetne her proste pozastavis platby. Tim se ti pozastavi ucet dokud nezacnes zase platit. Je to na jedno kliknuti.
    Vitej ve svete internetu :D
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    ARIAEL: popravde netusim ake su pravidla pri tychto poplatkoch. ja som len end user a neriesim licencie. ale pochybujem, ze by si nemusel platit podla toho ako mas napr dovolenku / chorobu, alebo proste len nemas chut na dany produkt.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    HADIAK: Treba to ze te nic nenuti to fee platit? Proc ho neplatis jenom kdyz to potrebujes?
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    ARIAEL: no jasne, musia prist s dakou featurou, ktoru klient oceni a novy produkt kupi.

takto ak platis fee, tak cely mesiac nemusis nic z baliku ani len spustit a platis stale. co na tom vyvojarov, resp menezment donuti nieco menit?

ARIAEL: 2 funkcie ma cely gimp na raw?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    HADIAK: vyvazeni a orez fotek
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    HADIAK: A co je tedy motivuje? Jednorazovy nakup?:)
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    pravidelne fee predrazuju SW. nemotivuju firmy zlepsovat ich SW. (imho samozrejme :) )
    KEL
    KEL --- ---
    Připomínám, že řeč byla o tom, že pravidelní fee motivují více k práci na softwaru :))
    JIMX
    JIMX --- ---
    ARIAEL: a o cem konkrétně se se mnou teď jako dohadujes? ja se totiž nejak ztratil :-)))
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    trosku sa zacinam stracat; v BLENDERi otvorim RAW?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    JIMX: https://www.aftershotpro.com/en/products/aftershot/pro/
    Nedavno to koupil Corel. Predtim to bylo levnejsi, kdysi dokonce zadarmo a na ruzny platformy. A dlouhou dobu to umelo o dost vic veci nez LR. Ted nevim, LR nepouzivam a obavam se ze Corel dalsi vyvoj orezal.
    JIMX
    JIMX --- ---
    ARIAEL: ja ale psal o lightroomu ... proto jsem psal, jestli vůbec mluvíme o tomtéž ... protože mam pocit, ze jeden o voze druhej o koze ...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    KEL: ad DaVici - jop, vsak taky o lidi co s tim delaji poradne se neceka, ze by si to nekoupili vcetne tech pultu:)

JIMX: Vsak jsem ti odpovidal - Aftershot je rozhodne moje prvni volba. Zoner, Corel - a dalsi.
    Photoshop neni zrovna nastroj na "vyvazit fotky a oriznout" :) To je presne ten overkill, kdy ti kazdy rekne "photoshop" i na malovani, protoze vhodnejsi nastroje nezna...
    JIMX
    JIMX --- ---
    ARIAEL: bavíme se tu o zpracování fotek nebo o něčem naprosto jiným? já jenom jestli si jako rozumíme aspoň na týhle základní rovině (já reagoval na dotaz "v čem vyvážit barvy fotky a oříznout jí").
    KEL
    KEL --- ---
    Kluci tohle tu asi nevyřešíte. Adobe má velkej balík s kterým si většina lidi a hlavně firem bohatě vystačí. Říká se tomu standard. A uděláte v něm 90% (foto, grafika, zlom, animace, střih, prototyping....) toho, co je potřeba a navíc je to tak nějak funkční ekosystém. Jediný, kdo se tomu v posledních pát letech blíží je Affinity. Fandím jim, ale třeba publisher je zatím beta.

A to je přeně ten důvod, proč nasadili mesíční fee, protože to prostě vydělá víc a ty stejně prakticky nemáš jako firma moc kam jít jinam. Nemá to s vývojem nic společnéhom je to proste čirá cifr špiónština. Ty máš stále aktuálni verzi, adobe má stálej příjem. Win win.

PS: DaVinci je zdarma, ale jen pro rozlišeni do HD.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    JIMX: Tak blender zrovna tohle umi taky. Stal se z nej docela komplexni stroj. Ted mi byl doporucovany i na strih videa a vyvazovani barev.
    I kdyz po pravde nez to plichtit s blenderem (protoze nepotruju ten rendering), tak to rovnou sahnu po necem poradnym jako je DaVinci Resolve a nebudu se parat se softama, co se to v tuhle chvili spise uci. Nehlede na to ze ten Resolve je zdarma a pokud pujdes do profi sfery tak tam zase na nejake Adobe/LR nestekl pes - ale budou bez ptani vyzadovat praxi na softu z tehle tridy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam