• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    JIMX
    JIMX --- ---
    ARIAEL: no a právě proto vůbec nechápu, k čemu by jim LR byl ... proč na mojí reakci na potřebu zpracování fotek reaguje nějaký blenderem ... to už rovnou může napsat, že účetní mi LR taky hodí na hlavu, protože v tom neudělá tabulky ...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    JIMX: No mozna se budes divit, ale rozliseni potrebne pro profi 3D je daleko za potrebami pro tisk... A RAW z fotaku nemaji - maji jeste komplexnejsi datovou strukturu popisujici scenu vcetne pruhlednosti a prostoroveho popisu - co by za to RAW dal kdyby to mel :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    KOC256: Ja treba spoustu let uz na fotky v RAW pouzivam jenom Aftershot. LR - no neni to spatny, ale co s tim - vic veci/lepe to neumi, cena a rychlost asi tezko porovnatelna.
    A fotoretusi na kterou bych potreboval funkce z photoshopu - nejsem malir aby musel premalovavat fotky. A kdyz me to kdysi zivilo a musel jsem to delat, tak i od te doby tu mame Zonera, Corel a dalsi. A pokud budu chtit SKUTECNE nejaky advanced masking a podobny funkce, tak to nepujdu do zoufale zastaralyho photoshopu, ktery stale pouziva postupy stary spoustu let. Sahnu po vecech s AI.
    Ale jak rikam - lidi nejsou schopny ani ochotny se s necim ucit.
    JIMX
    JIMX --- ---
    RAINBOF: a ti 3d grafici fotí a vyvolávají rawy a tisknou fotky?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    JIMX:
    OT:

    Ma s tim spolecnyho to, ze lidi kolem blenderu (3D grafika) s ruznyma gimpama pracujou taky.

    Nechtel jsem rovnou vypalit storku "mam znamyho co dela profi grafiku a pouziva pouze opensource a linux, adobe fakt nepotrebujes kdyz nechces/nemusis (klient te nenuti)"

    Co se barvicek tyka tak na tohle se prave blender pouziva taky on se trosku rozrozstl z 3D malovatka.

    /OT
    JIMX
    JIMX --- ---
    DNF: tak taky zalezi, co přesně v korporatu děláš, ze jo ... :-)
    DNF
    DNF --- ---
    NAVARA: PS, LR, cely adobe shit jsem prestal pouzivat jak jsem prestal piratit software. Jestli nekdo pracuje ve firme, ktera ma na techhle softech cele workflow, tak asi nic jinyho se pouzivat nebude, ze ...

    Taky lidi co sjizdej tutorialky o PS asi nebudou pouzivat nic jinyho, protoze na to nebudou mit (cas, chut ...), nauci se jeden soft. Bez shazovani a urazky, to je docela normalni ze se naucis s jednim strojem, a dalsi uz te nezajimaj. Tak takhle me treba nezajima Adobe :P

    Vyjimka je offic. To je peklo na 365. I ten kdo byl excel king si trikrat zvykal na zmenu rozhrani. I v korporatu mam libre, a nejak se s tim vsichni popasovali. Mit pracovni napln prehrabavat tabulky v excelu, uprimna soustrast... Nekteri sudoku magove tu maji jeste excel 2003 nebo takovy vykopavky, protoze v tom to, cit: "jeste jde rychle".

    Co v takovymhle forku vlastne delam? Jo, vlastne jeste jeden pocitac s widblows mam, v praci ... a uz se i tam chysta Linux.. jo, normalne pro praci v korporatu. ;)
    JIMX
    JIMX --- ---
    RAINBOF: co má blender společnýho s LR? ... a co je tedy lepší než LR na úpravu fotek? co sleduju různý světový fotografy na youtube, tak jsem nikoho nikdy neviděl fungovat na ničem jiném než LR a PS ... navíc píšu imho, tak co na to říkají nějací další lidé v nějakém blender audítku je mi vlastně úplně jedno :-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    JIMX: tohle bez vypravet do blender auditka. tam mas lidi co to zivi a rozhodne s tebou souhlasit nebudou.
    JIMX
    JIMX --- ---
    KOC256: když to budeš dělat jednou za uherak, tak je to jedno ... když tě focení živí, tak nic lepšího nebo srovnatelnyho nez LR imho nenajdeš ...
    OTZ
    OTZ --- ---
    me irfan, nebo mspaint ;)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KOC256: Mne třeba na většinu fotek stačí Zoner Studio :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ARIAEL: Ted nerypu, ale zajima me to.
    V cem je lepsi delat orez a barevne vyvazeni?

    Lightroom? XnView?
    ROBERT_MOST
    ROBERT_MOST --- ---
    LOVE_DALI:
    Tady jsem jich několik desítek smazal a 4 prostě nejdou. Je mezi nima jedna, která pokazila komunikaci s controlerem.

    https://proxy.duckduckgo.com/...ktualizace_windows_8%2Fjak_spravovat_aktualizace_windows_8_8.png&f=1
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ARIAEL: v ms oprasili calderu ?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    THEODORT: jen insider info - MS mel v supliku nejen plnou podporu linuxu, ale i cely vlastni linux atd. Cele to bylo managorskke rozhodnuti Balmera tad, ze nic z toho proste nebude. Nemusel nic rabovat, jen doplnil nove standardy.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    NAVARA: Celozivotne ne, ale par let jsem s tim stravil. A po pravde - photoshop jsem na nic nemusel otevrit fakt hooooodne dlouho. A co se tyka jeho funkci - jeho konkurenci fakt neni nejaky gimp :) Rozdil je skutecne hlavne v lenosti operatoru a v tom, ze lidi co to vedou nechteji mit problemy s operatory pripadne schanet lidi ne nejaky mene znamy produkt.
    A to tedy vynechame fakt, ze photoshop je program na retusi - to fakt zase moc lidi nedela. Ale milion noumu bude na orez fotky ci barevny vyvazeni pozadovat photoshop.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ARIAEL: Vynechal jsi jednu zakladni myslenku a to tu, ze PS nema komkurenci, tak proto maji penize jiste. Pokud bys byl jediny hotel siroko-daleko, tak taky moc neresis...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Mne se v tomhle subscription businessu líbí jak to má pojaté JetBrains - pokud máš licenci aspoň rok, tak pokud se rozhodneš nepokračovat, máš k dispozici tu rok starou verzi (klouže to, tj. verzi před 12 měsíci) + samozřejmě slevy na předplatném dle délky předplatného.

    Takže nejenže mají tu zmiňovanou motivaci vylepšovat, protože pokud nebudou mít zákazníci pocit, že se SW zlepšuje, tak prostě zůstanou u té loňské verze. Ale i to řeší "rainy days", kdy se firmě nedaří a potřebuje nějak přežít.
    Tak stopne předplatné, jede na staré verzi (a možná méně efektivně), ale ve chvíli kdy se vzpamatuje, tak obnoví a zaktualizuje. U firem typu Adobe je to "shine or die".
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    anebo treba to Adobe viz navara, to je priklad brzdeni vyvoje par excellence, u OS to tak videt neni ale od doby kdy MS provedl "dar" opensourcu tak na oplatku "vyraboval" nativni support pro linux do win.. (a dikybohu za to)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam