• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    ARIAEL: No jo hosi sice se vam to muze tisickrat nelibit ale je to proste fakt... Kdyz si nejaky trouba nainstaluje aplikaci a rekne ze chce English GB v OS nastavenem na English US tak se tezko muze divit, ze si ji system snazi doplnit.
    A chyba fakt neni v systemu, ale ve vas.
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    Nějak mi zlobí onedrive, přeinstalovával jsem už nedávno kvůli stejné chybě a teď zase, nevíte čím to může být?

    A ještě jeden povzdech, proč z těhle dialogů s chybou ve windows nikdy nelze kopírovat text? Člověk když chce tu chybu googlit, tak to musí vždy přepisovat...??? :)

    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    KOC256: No jasne ze jo - neinstaluj si zadny aplikace, co chteji jine jazyky
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ARIAEL:
    No uplne te nechapu... Ale ja nechci zadny panel s klavesnicemi. Toho se dosahnout da?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    KOC256: Kdyz doplnis potrebne verze lang, tak prestane to ze se podivne meneni konfigurace. A kdyz tam potom nastavis, ze chces treba na screen tenhle jazyk a na klavesnici tenhle, tak to proste drzi.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ARIAEL:
    Asi jsem to nechytl...
    Co znamena doinstalovat a nastavit?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    KOC256: vsak jsem tu to snad jasne nekde rikal... Je tamapplikace, co si primo nejake nacionalni rozhrani vola. A Win to doplni kdyz to tam neni.
    Zakazat to doplneni imho jen tak nejde, ale jde skutyecne doinstalovat ty jazyky co tam maji byt a potom je nastavit - a prestane to "blbnout" - tedy prelozeno do lidstiny z matlakovstiny menit konfiguraci.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    Kdyby někdo bojoval s ovladači k SB pod W10 1903, tak ZDE vyšli nové.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak "ASI" jsem přišel na to, proč se mi občas "svévolně" přidá nějaká klávesnice do Windows. Dělá mi to aplikace psána v PowerBuilderu (teda toto vím jistě). A dle webu (pokud tomu rozumím) se musí přidat klávesnice, kterým jazykem se připojuje třeba k SQL.
    Takže se tam volá:
    ActivateKeyboardLayout(lang_US_English, KLF_REORDER)

    Detaily:
    Changing keyboard input language - sybase.powerbuilder.general
    http://codeverge.com/sybase.powerbuilder.general/changing-keyboard-input-language/1035179
    PES
    PES --- ---
    HORST_FUCHS: KB2533623 stáhnout extra a nainstalovat jde? Mohlo by pomoci...
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    JIMX: já myslel spíš visual studio code
    JIMX
    JIMX --- ---
    RATTKIN: no jasně no, zarnym příkladem budiž třeba spotify nebo steam, že? :-)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    JIMX: mám v práci 4 roky starý lowend notebook, kde musím na webapps čekat, ale na aktuálním počítači je to hodně dobré. Nevím co ZUZU má za kompl, ale dneska už plno "desktop" programů má vevnitř webové technologie.
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    Je možný, že vznikne report o neočekávaném vypnutí (a po dalším zapnutí poptávka po bodu obnovení), i když vypnutí proběhlo standartně?
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    EXCITE: tak jen pro info. Zpomalil to poslední win update z doby pře tím datumem, byl to nějakej hodně velkej update a hádal se s Toshibackým eco agentem na šetření baterky, na což jsem přišel, když jsem to eco nastavení vypnul.
    JIMX
    JIMX --- ---
    tak to musíš mít fakt něco divnýho někde, prvotní načtení kompletního kalendáře mám tak do 3 sekund a pak při přidávání, editaci, listování vůbec nevidím žádnou prodlevu ... naopak mi přišlo, že třeba ten windows calendar je sem tam pomalejší, protože to nějak občas pomalu dotahuje ze serveru ...
    když jsem teď koukal i na komunikaci, tak si ty data prefetchuje dopředu ... takže třeba koukám na únor 2020 a on si mezitím na pozadí stahoval data z července 2020 (protože jsem listoval do budoucnosti) ... takže až doklikám na červen, tak už je bude mít dávno stažený ...

    jak říkám, jsem zastánce standalone aplikací spíš než online, ale zrovna ten kalendář mi přijde naprosto v pohodě a bleskuhbitě rychlej i v online verzi
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    JIMX: no asi jde o to offline: kvůli tomu že se to neustále tahá z internetu to prostě má prodlevy. s tím offline kalendářem z Windows je práce mnohem rychlejší. stejně i u Applu kalendář v macosx je lepší než webaplikace
    JIMX
    JIMX --- ---
    ZUZU: pomalý? Co máš za browser/počítač proboha??? dyť je to krásně bleskuhbitý ... a to říkám jako odpůrce webových aplikací a na většinu věcí raději používám offline verze :-)
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    RATTKIN: protože to v tom browseru je hrozně pomalý.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ZUZU: soukromě máme v rodině google kalendáře a v práci (požadavek na anticloudové řešení) máme malý jednoduchý caldav server.
    Firefox nechceš kvůli pomalosti, nebo kvůli něčemu jinému?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam