• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    KOC256: No jelikož těch virtuálů používám třeba 10 tak to není 5GB na disku a rad bych měl ten virtual co nejrychlejší což po zbavení se balastu a nevyužívaných služeb bude .
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MILAZAJICEK:
    A co chceš ušetřit? 5GB na disku? 1GB RAM?
    Není to sraní s tím rizikovější a nákladnější?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MILAZAJICEK: ztracený čas, cokoli chybí a reinstalace. třeba za půl roku až nejde win update. radši jít na brigádu a koupit silnější železo
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    RATTKIN: No právě a navíc nevím co. A do virtuálu by se mi hodila na kost ořezaná instalačka ;)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MILAZAJICEK: ověřenou ntlite nemám, vždycky něco chybí
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MILAZAJICEK: ve VMware rutinně.
    zábavná je server core, dá se to graficky spravovat z jiného serveru a nebo PowerShell
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Ahoj, používáte někdo windows ve virtuálech? Potřeboval bych nějakou ověřenou konfiguraci pro NTLite abych si vyrobil co nejmenší balastu zbavenou edici windows.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GEGI:
    wifi signál
    wifi karta
    anténa
    "ovladač"
    GEGI
    GEGI --- ---
    ahoj, prosím o radu - Co může způsobit, že jeden konkrétní počítač chytá mnohem hůř wifi (chytne, ale je slabší signál (míň čárek) a pomalejší internet, než počítač v té samé místnosti jiný? Díky za info!
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    PETER_PAN: p.s. - klavesnice - budes potrebovat specialni ovladac. Je to resitelny i v powershellu, ale vubec to neni sranda. V praxi si musis pamatovat a rozlisovat HW kody USB zarizeni a teprve po modifikaci je posilat dal. Nejaky komplexnejsi remapovaci nastroju na klavesnice by to mohl zvladnout
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    PETER_PAN: ad klavesnice - mas tam pusteny FAST BOOT nebo nejakou jinou obdobu tehle veci - zrychleny boot preskakuje detekce HW a iniciaci USB
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    PETER_PAN:
    standardne to nepujde, Ale vetsina techto zarizeni miva stejnej cip jako velky klavesnice je moznost ze kdyz to kuchnes tak prijdes na to jak to flashnout na jiny vystupy aby to nekolidovalo se sys klavesnici.
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    PETER_PAN: 2) napada mne jestli to neni zapnuta funkce viz:
    Control Panel > Clock Language, and Regions > Language > Advanced settings: Change language bar hot keys
    nebo zmenit v registru - HKCU/keyboard layout klíč attributes hodnota 00000000

    3) teoreticky ano protoze dalsi usb klavesnice bude dalsi usb zarizeni. Prakticky to ale spis bude problem, protoze aplikace ktera nastavuje ty shortucuty bude mapovat systemovou klavesnici a ne konkretni usb zarizeni. Ale nemam s tim vubec zadnou zkusenost jen usuzuji
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    PETER_PAN:
    1) povol si v BIOSu USB legacy
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Dobry den vespolek. Mam 3 dotazy ohledne klavesnic, souvislost s WIN7/10 nekde nemusi byt primarni. Jo, nesmejte se mi pls :-)

    1] Nekdy/nekde se mi stavalo ze USB klavesnice nefunguje pri startu PC a nelze se tak dostat do BIOSu, ale zacne fungovat az po startu WIN7/10. Pri pripojeni PS klavesnice vsechno v poradku. Ma nekdo predstavu cim by to mohlo byt? Asi je to lama dotaz, ale zajima me to.

    2] Ted jsem kupoval mame uplne zakladni klavesnici od Genius. Ma specificke fungovani. Tlacitko CAPS LOCK funguje pro zapnuti rezimu CAPS LOCK, ale pro vypnuti se musi pouzit levy SHIFT. Ma nekdo predstavu jestli je to HW specificke, nebo neco s driverama? Da se to pripadne nejake premapovat?

    3] S mapovanim klavesnice souvisi dalsi dotaz. Uvazuji o prikoupeni druhe, jen numericke klavesnice na kterou bych si chtel namapovat urcite klavesove zkratky. Lze nejak odlisti hlavni (WIN10) klavesnici a sekundarni ktera bude premapovana? Nechci si kupovat specialni pridavnou programovatelnou klavesnici za 2k CZK, kdyz by tu sluzbu mohla splnit i mala numericka klavesnice za 200 CZK.

    Dopredu dik za reakce ...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    THEODORT:
    Ja mam hotovy program. Nemohu do toho sahat.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    KOC256: jo, to jsem si presne myslel, nemas nahodou instalacku jeste ze skoly? ja na nejaky skole potkal vyuku navrhu databazi pomoci powerbuilderu.. mno, muj nazor o vyuce navrhu databazi vzal tehdy dost za sve..
    jinak tvuj problem souvisi presne s mym dotazem - ty softwary byly tehdy psany dost jinak nez dneska, a novy OS s tim leckdy bojujou - rezim kompatibility jsi pocitam zkousel? doporucil bych tuhle extra old verzi stejnak opustit, kdovi co tam muze byt zle v ramci generatoru tech struktur db
    KOC256
    KOC256 --- ---
    THEODORT:
    nejaky prehistorik... Snad 6.5. - nemohu si vybirat.

    ARIAEL:
    Pokud chces poradit, tak budu vdecny, ale nepresvedcuj me o vecech, ktere jsou jinak.
    Pokud mi reknes, ze to nekdo skopal, tak mozna OK, ale ten program neni v anglictine a i databazi ma na cp1250. Takze mozna jsi chtel rict, ze se to nejak nastavuje v nem, aby to vynucoval a to, pokud zmenit nemohu a nemohu tomu ani zamezit, tak to je TA odpoved.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    PES: Ono i v DOSu to slo udelat s klikacima tlacitkama a s patricnym motitorem i dotykove :)

    LGR Oddware - IBM 8516 Touchscreen CRT Monitor
    https://www.youtube.com/watch?v=QEZEVy6aIww
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    JIMX: trochu jsi mi pripomnel problematiku formatovani textu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam