• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    nevim, kde se zeptat, tak to zkusim tady: prosim, pouzivate porad jeste nekdo winamp? ja si nemuzu vzpomenout, kde se nastavuje, aby kdyz kliknu na playlist, ten se prida, tak aby se smazaly stary veci v playlistu a zustaly jenom ty mp3 z toho noveho. netusite? ja uz si zaboha nemuzu vzpomenout, co tohle nastavuje.
    A nepouzivam Media Library, proste pouze otevreny playlist.
    diky moc
    JINX
    JINX --- ---
    PES: Tak support HP mi na telefonu rek ze k tak staremu ntb nemaji instalator a doporucil jedte zalozit ticket pres web. Takze se nejak smiruji s tim ze ten notebook poleti do kose. Zlate Lenovo. Tam funguje vsechno (u T a X rady)
    PES
    PES --- ---
    TAJSO: Win7 jde snad nainstalovat bez P/K do trial režimu a tam to pak dořešit včetně ovladačů... (tj.doplnit ten XRM-MS k danému SLIC konkrétního výrobce a zadat P/K a nechat aktivovat)
    JINX
    JINX --- ---
    TAJSO: Tyhle toshiby,hp a podobne znacky tohle dost casto delaji. Uz jsem videl neco podobneho u wifi/ethernetu a dalsich komponent. Proste zrejme potrebuju ten instalator k danemu notebooku. Zkusim jeste HP support jakmile budou mit otevreno :-)
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    JINX: Chm.. ze by v sobe w10 nemely driver pro radic ktery maji w7 se mi nejak nepozdava. Updatoval bych BIOS na posledni verzi. Zkontroloval bych nastaveni v tom BIOSu jestli tam nemaji nejakou "vychytavku".
    S instalatorem pro w7 budes mit potiz, protoze to jejich cislo nepozere zadnej klasickej instalator a ty vendorovy se hodne spatne shanej. Muzes zkusit nahodit stejnou edici s nejakym cislem a to potom zmenit na cislo z nalepky.
    Skromne si ale tipnu, ze zkoncis na tom driveru pro radic.

    Mimochodem tuhle chybu mi delala instalace w10 kdyz jsem nemel dostatecny napajeni.
    PES
    PES --- ---
    JINX: Co se řadiče disku týče, tak obvykle v BIOSu bývá možnost přepnout režimy a v AHCI a vypnout cokoliv jako RAID a pak se to obvykle chová jako "normální" řadič (je s tím obvykle trochu laborování a většinou to jde - anebo vykuchat ovladače ze souborů driverů pro Win7, také občas cesta)...

    Instalačky Win7 stačí prakticky jakékoliv, lze nainstalovat i bez klíče v "trial" režimu, aby doběhla instalace, a potom jen "najít" a správně nahrát příslušný XRM-MS soubor odpovídající HP a zadat SLIC P/K klíč a nechat proběhnout aktivaci (což není nic, co by se nedalo najít a stáhnout prakticky hned)...
    JINX
    JINX --- ---
    PES: Prave ze je proto se ptam. Zadal jsem ten licencni klic do formulare pro stazeni na MS webu a vyfuckovslo me to ze to je oem a mam se obratit na vyrobce ntb. Mam stazeno Win 10 a ten nelze instalovat pac ten ntb ma nejaky divny nepodporivany radic disku na ktery neumim pro win 10 najit driver. Tedy porad potrebuji ten instalator win 7.
    PES
    PES --- ---
    JINX: Nalepka s P/K Win na tom HP určitě bude. Sehnat si instalační Win7 zase takový problém není (nejspíš by prošlo i legální aktivaci Win7Pro, při použití SLIC OEM aktivace s generickým HP P/K ;-))
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Z nějakýho důvodu mi přestala fungovat čtečka SD karet, ntb je HP ProBook G2, win 10 home. Nevím kdo/co za to může, jestli nějaká aktualizace nebo prostě klekla, nějakou dobu jsem ji nepotřeboval, a teď jo a nic :-/. Nepotkal jste se s tím někdo? Kde ve správci zařízení by měla být, abych třeba aspoň zkontroloval, jestli ji tam vůbec mám..?
    JINX
    JINX --- ---
    Dostal se mi do rukou HP Pavilion dv7-3190ec s vadnym diskem (ktery mam v planu nahradit SSD). Jak je to prosim v roce 2019 se ziskavanim instatoru na OEM verze Windows 7 Home Premium? (samozrejme ze na supportu HP a MS nikdo o vikendu neni). Pocitam ze to stejne budu muset zupgradovat na Win 10 - je to tak? Jak to u OEM probiha aby to bylo legalni?
    LABORANTKA
    LABORANTKA --- ---
    ARIAEL:
    ZBYNEK:
    THEODORT:
    Moc vám děkuju, povedlo se :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    NAVARA: nenasel jsem to... Tedy nenasel jsem to v user interface, v DB to samozrejme je. Vidis tam jenom pripojene PC danym uctem - coz neni uplne presne totez (asi). Muzes tam zrusit pripojeni PC k uctu, ale imho se tim nezrusi nastavena licence - nebo urcite ne hned.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ARIAEL: když jsem pod svým MS účtem instaloval několik FPP, mohu se někde podívat, jak na tom s licencema jsem (kolik jich je používáno, kolik jich mám,...)?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    LABORANTKA: Ano, melo by se to propojit samo. Ona ta licence na webu MS neni videt (pokud jsi ji nekupovala skutecne primo pres ten web, coz asi ne).
    Ale po pripojeni noveho PC se objevi na novem PC.

    Mozna bude chtit overeni po telefonu - preci jen menis hodne hardware. Je to automat. Zobrazi ti nejaky kod, ten napises na telefonu tomu automatu a on ti rekne jiny kod, ktery zapises do noveho PC.
    Tim se licence uz nastalo prepise na novy PC. Ale po pravde nikdy jsem nevidel, ze by chtel overeni pri prenosu licence pomoci MS uctu, jen pri zapsani primo licencniho cisla.
    Navic MS ucet prenasi i dalsi nastaveni ze stareho PC.

    p.s. jen si dej bacha na pripadne zapinani obo unajednou. Kdyz to preneses na nove PC a zapnes stare PC pripojene k internetu, tak se to zaznamenava. Pri par udalostech se nic nedeje, ale kdyz to prekroci nejaky pocet, tak by ti mohli celou licenci zablokovat.
    Takze po uspesnem prenosu je lepsi stare PC smazat :)
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    LABORANTKA: Můžeš použít tenhle prográmek:
    ProduKey - Recover lost product key (CD-Key) of Windows/MS-Office/SQL Server
    http://www.nirsoft.net/utils/product_cd_key_viewer.html

    nebo v powershellu:
    (Get-WmiObject -query 'select * from SoftwareLicensingService').OA3xOriginalProductKey
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    LABORANTKA: v nastaveni windows / about / licence


    LABORANTKA
    LABORANTKA --- ---
    ARIAEL: Aha, děkuji. Já MS účet neměla. Když jsem si ho teď založila a přihlásila, tak se to nějak automaticky propojí se současnou licencí? (Protože to nic nenachází viz příloha). A až se teda přihlásím v MS účtu na novým počítači, tak by se licence měla přenýst a WIN 10 se zaktivujou?

    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    LABORANTKA: zapni si MS ucet a prihlas se s nim. Licence se prenese do nej. Potom PC vypni a do noveho se prihlas take MS uctem. Licence se prenese.
    LABORANTKA
    LABORANTKA --- ---
    Ahoj, mohla bych poprosit o radu. Mám WIN 10 a aktivovala jsem je před rokem pomocí zakoupené digitální licence. Budu mít nový počítač a ráda bych v něm WIN 10 aktivovala stejnou digitální licencí (starý počítač se už používat nebude, takže k duplikaci licence docházet nebude). Blbý je, že jsem ale Product key (?) ztratila, tak jsem se chtěla zeptat, jestli jde vytáhnout ze současných WIN 10, které jsem digitální licencí před rokem aktivovala.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    RAINBOF: ano, snapshot před smazáním je praktický si občas zálohovat, nicméně ne vždy. kombinace obojího je btw nejefektivnější..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam