• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    URZA
    URZA --- ---
    Windows 10 mi poslednich par mesicu na jednom pocitaci ukazuji spatky cas, vzdycky o dve hodiny dozadu. Opravim to a pri dalsim rebootu znovu. Casovou zonu mam manuanle nastavenou na +1 Praha, a cas zapnuty at se nastavuje automaticky..

    nejaky napady co s tim dal?

    tohle je treba ted v 9:37 (image)

    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KEVIN00: ja nic jinyho nechci, starej dobrej winamp dela vse, co potrebuji a dela to skvele. Ale dekuju ;)
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    DRAGON: Zkoušel jsi MusicBee?
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    klub o vypalování CD je IMHO jinde
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    PES: jen zoxiduje zrcadlo. kdyby bylo dost zajemcu sla by udelat masina ktera by udelala recovery.
    PES
    PES --- ---
    MADCAT: Bývaly i média se "zlatou vrstvou" (obvykle japonská - s přídomkem Archival) jako CD i DVD a ty mám čitelná dodnes (pálení mezi 1995-2005 co jsem tuhle prohledával a při tom i cvičně četl - uložení v Slim krabičkách a ty v plastovém CD/DVD stojanu se zavíracím předkem normálně v místnosti bez klíny, kde se normálně denně větrá oknem...

    Ty jen s organickou AZO vrstvou a stříbrnou resp. hliníkovou vrstvou nic moc, ty se začnou od okrajů jakoby separovat (povolí slepení? dostane se vzduch z boku mezi vrstvy?) a kraje se stávají postupně nečitelné...

    Posléze se objevily "TresorDisc" nebo jak se to jmenuje, ale na to musí být alespoň na vypálení lepší mechanika (silnější laser), kde se pálí pity více fyzicky (+ někde se ještě využije redundance a na medium se to vypálí v kopiích tolikrát, kolikrát se vejde).
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DRAGON: mam usb nec. obecne ale cim novejsi tim lepe cte laser sam od sebe degraduje v case
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ja kupovala z brigady to nejlevnejsi co bylo vetsinou a nedavno sem davala dohromady veci paleny tak 2000-2004 a v poho to bylo zatim citelny, ale jeste to nemam dokompletovany tak snad i ty ostatni budou v poho citelny... je fakt, ze citelnost me ukolibala k tomu, ze neni nutny s tim davanim dohromady spechat... asi bych to mela prehodnotit.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    RAINBOF: ted me jeste napadlo ze to muze byt mechanikou, zkusim sehnat nejakou kvalitni a dam to do nich. Nejaky tip na dobrej typ dvd readeru?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    V dostatečně paranoidních organizacích flashku nepřipojíš.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    hmm napadlo mne ze by pro nektere lidi melo cenu nabidnout zachranu dat :)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Já pálíval na ty modrý metal azo, a teď nedávno, po 15+ letech od vypálení, hlavně na okrajích taky některý nečitelný. Kupodivu víc problémů jsem ale měl s podstatně mladšíma DVDR, kde na okraji selhalo snad každý druhý médium...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DRAGON: no clovece mas pech. ja media vzdycky kupoval podle toho jak byly ohebny a podle toho zda nemely ten flicek. verbatim popsany verbatim europe jsem ignoroval byl to prodanej brand.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    a pred teacem sem mel plextor, ktera me stala cely prazdniny na brigade :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    RAINBOF: ja mel TEAC a palil sem zalohy max 2x, nekdy 4x, kdyz slo o blbosti. A fakt, 80% je pryc. Asi blby media, no. A to je presne to, co mi na tom vadi. Protoze ty roky zpatky se tvrdilo, ze ty "drahy" bily verbatimy jsou to nejlepsi. Takze je videt, ze ta jistota proste neni ani kdyz si priplatis.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DRAGON: ty co jsem palil pomalu vydrzely vsechny. posledni scitani asi rok zpet :) nektery jsem palil jeste 1x
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    PES: tak kdo by taky zalohoval na flashdisky dlouhodobe zalohy prosimte? To je uplnej nesmysl. Mimochodem, pouzivam flashdisky uz asi tak 15 let, mozna dyl. To, co popisujes, se mi nikdy nestalo. A to sem je vytahoval bez odpojeni uz i v XPckach.

    Kvalitni ci specialni CD a DVD... mno ja pouzival ty drahy Verbatimy s nejakou specialni vrstvou (v dobe, kdy multidisky staly 50/kus, tohle stalo 200) a jak sem psal rainbof v poste: nedavno sem zjistil, ze jich tak 80% nefunguje.

    Na dlouhodou zalohu proste pasky nebo plotnovy disky. Resp Cloud, ale to je sporne a nemusi vyhovovat vsem, duvody jsou zrejme.
    PES
    PES --- ---
    DRAGON: To spíš pak "čumí' ti, kterým flash pak napíše poškození při připojení/rychlém odebrání (anebo to zničí aktualizace Win10 :-) než to zablokovali dokud je nějaké externí medium připojeno)...
    A na dlouhodobé uložení flash také není oproti kvalitním či speciálním CD a DVD médiím...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    DRAGON: Zdaleka není - i při předávání dat třeba se státní správou, je to celkem nenahraditelný. 500 MB mailem nepošleš, jen tak někam na internety to zas kvůli GDPR/security atd. dát lehce nemůžeš..
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    PISTA1: to fakt čumím, zajímavé, já měl za to, že je to médium dead.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam