• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    STEPNI_VLK: jop - preci jen ja to nevymyslel.
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    to s tim Kodi? ;)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    A nemyslel to ARIAEL čirou náhodou ironicky? :)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    ARIAEL: nemam :)
    UCKO
    UCKO --- ---
    RAINBOF: Nejlepší rozlišení je Jarda Soukup
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ARIAEL: Tak se stav. nemam ani telku ani netflix ani stream ani a ani. mam veeelkej monitor a obcas si pustime film. Jo a nemam ani 4k a ziji zcela spokojene.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    A kdyz nekdo normalni chce nahodou tahat nejaky serialy atd, tak se o vsechny nudny detaily jako o automaticky vyhledani, vyber rozliseni, kvality a vseho dalsiho snad prece postara automaticky robot, ne?
    Jediny co mu reknu ja je nazev - a za chvli se to objevi v KODI pekne ve spravnych adresarich, otagovany, s nahledama, info textama, story line, fotkama hercu a rezisera, samozrejme i s titulkama - pekne taktne v nabidce novych prirustku front ke sledovani podle obsahu.

    Kdyz uz pouzivat pocitac tak ho pouzivat poradne...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    JAMILLOS: Fakt jako ze existujou lidi co nemaj televizi? Neni mozna, tomu nikdy neuverim!
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    JAMILLOS: A co takhle pravým tlačítkem kliknout na video -> Vlastnosti -> Podrobnosti? O jedno kliknutí navíc a nemusíš kvůli tomu řešit kodeky.

    Jinak já si nedávno nainstaloval W10 na více než 10 let starý notebook, přičemž jsem předtím měl furt obavu, jestli to bude fungovat, protože jsem furt všude četl o problémech se starým železem. Ve skutečnosti mi to šlape mnohem líp než původní Windows Vista, se kterými jsem ho počátkem roku 2009 koupil. Jo, a ačkoli jsem si do něj hned nahrál portable verzi HPC, tak jsem vzápětí zjistil, že na přehrávání videa mi prozatím bohatě stačí zabudovaný přehrávač nazvaný poněkud zvláštně Filmy a TV pořady, který je sice relativně jednoduchý, ale v pohodě zvládá i titulky.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Dobrý den, neni tu nekde jarda soukup? Potreboval bych aby mi rekl jake rozlišení je lepsi
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    OTZ: Přesně jak píše dole ID Dragon. Představ si, že třeba někdo vůbec nemá televizi (!). Nebo chce koukat na starší seriál, kterej snadno dohledatelnej není. Nebo ho chce v určitý video kvalitě, případně bez dabingu a bez titulků. Chce si to třeba pustit na něčem větším, takže ta kvalita je tam fakt důležitá, zejména proto, že na něčem lepším si člověk nebude pouštět kostičkovanou shit kvalitu (asi jsou lidi, který na všechno čuměj na mobilu, ovšem já mezi ně nepatřím; stejně tak nepatřím mezi lidi, který jsou imrvére online). Nebo třeba že jede někam mimo, kde internet ani není, a tudíž potřebuje ty věci mít stažený. Snad už není potřeba pokračovat.
    A to se furt bavíme o seriálech, o nichž v první řadě řeč nebyla, uvedl jsem to pouze jako příklad pro pomalu chápající, šlo mi o video obecně. Řekněme, že mě v pátek v jedenáct v noci napadne, že si chci pustit film Terminátor 2 nebo třeba koncert nějaký kapely (neřku-li bootleg). Místo toho, abych to začal někde hledat a stahovat, byl závislej na tom, co najdu, musel řešit všemožný píčoviny a čekat, než se to stáhne (každej nemá vysokorychlostní internet, za ty prachy je to zbytečná oblož, když si můžu chvíli počkat a platit třetinu), tak připojím externí hdd, kde to mám přesně v tý kvalitě, kterou chci, vím přesně, jak to bude vypadat, a nemusím řešit vůbec nic.
    Že tohle budu muset v roce 2019 někomu na auditku tohoto typu vysvětlovat, bych nečekal, nicméně jak už bylo řečeno, každej nejede na stejný vlně, a když řeším stahování – a jde mi i o nějakou kvalitu –, tak to určitý důvody asi mít musí... Nebo že by se všichni ty lidi na torrentech, usenetu atd. pletli?
    Tímto končím, příště se asi radši zeptám jinde, protože relevance a přínosnosti ve zdejších komentářích je opravdu jako šafránu. Už jsem si ostatně všiml, že obecně na místech týkajících se počítačů nebo výpočetní techniky vůbec se tenhle nešvar (pseudoodborníků, tahání za slovo, základní nechápání jednoduchýho smyslu sdělení, obecnýho trollingu atd.) množí daleko víc než v jinejch odvětvích.
    Mějte se. Některým z vás bych doporučoval trávit míň času u kompu a víc třeba čtením knih. Mínusy sem. ;)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JIMX: tak rozliseni znas uz oz zacatku, vis co stahujes. a stejne nema smysl stahovat nic s rozlisenim pod 4k.
    OTZ
    OTZ --- ---
    ehm, on jeste nekdo stahuje serialy? :D

    JAMILLOS: na co koukas? topserialy.to ... a rekni ze tam neni (netflix, hbo, amazon, showtime, etc.)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JIMX: chapu, kdyz sem byl mladsi, taky sem u ostatnich lidi nechapal tu divnou vlastnost, ze treba dokazi resit neco, co ja ne. postupem casu mi doslo, ze to je zcela prirozene ;)
    JIMX
    JIMX --- ---
    DRAGON: já jsem vzhůru dost ... jenom mě prostě fascinuje, co někteří lidi dokáží tak zarytě řešit. Vaše starosti s kvalitou stažených seriálů na mojí hlavu fakt :-DDD[/ot]
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    PES: ja myslim ze v tomhle jde internet rozhodne dopredu, at uz shanis stary klasiky nebo country specific tvorbu nebo i popularnejsi veci, internet ma vsechno :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JIMX: dyt ma pravdu a ty meles uplne hovadiny, se fakt prober :))
    PES
    PES --- ---
    DRAGON: Jasně, pokud to není to fanatické "sběratelství" a dokud je ODKUD to vždy v případě potřeby stáhnout...
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Aha, tak koukám, že tady se ty vesmíry úplně míjejí. Díky ostatním za postřehy.
    JIMX
    JIMX --- ---
    A tohle kejhání jenom moje slova potvrdilo :-D

    ... správně používat počítač jsem cílil na vás, co tady píšete, jak od doby existence TC je demence používat cokoliv jiného ...

    ... a to rozlišení ... když vám tolik záleží na kvalitě, co si to třeba koupit? ... taky sem tam něco stáhnu, ale že bych po stažení strašně nutně hned okamžitě bleskuhbitě potřeboval vidět přímo ve složce, jaký to má rozlišení a co to používá za kontejner ... z toho už jsem nějak vyrostl :-D ... ne, moment, nic takového jsem nikdy neřešil; pokud se dá poznat kvalita už při výběru zdroje, tak vyberu nějakou slušnou ... a pak už mi jde hlavně jenom o to, abych si pustil a užil si to, ale jak říkám, vám třeba víc jde o to rozlišení než o to, jakej ten film je :-D

    tl;dr řešíte strašný píčoviny :-DDD
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam