• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    PES: vsechno ukladat snad ani nejde, to by bylo pekelny :) navic v dnesni dobe, kdy se ti bluray film stahne za minutu... ;)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JIMX: to byla slusne trapna poznamka :) mne taky zajima v jakym (mimochodem ne kvalite, ale rozliseni) serial nebo film je, mam velkou obrazovku a budes se divit, jeste porad se na net uploadujou fakt shity, proc koukat na nekvalitni verzi, kdyz je vedle bluray nebo alespon fullHD verze?
    A jarmilos nic o spravnym pouzivani pocitace nepise, pise normalne o svym problemu a jak ho resi.
    Patecek? :)
    PES
    PES --- ---
    JIMX: Tak každý "sběratel" čehokoliv je svým způsobem trochu blázen ;-)
    Zajímavé by bylo také zda ty stažené skvosty mají kde ukládat a kdy je stejně smažou, až nebude místo (anebo až bude to médium nečitelné)...
    JIMX
    JIMX --- ---
    LOL tyhle pohledy geeku na to, jak mají ostatní spravne používat počítač me fakt baví ... a hláška "hned jak stáhnu díl seriálu tak me hlavně zajímá v jaký je kvalitě" je taky perla no ... ale tak chápu, ze každej stahuje kvůli něčemu jinému ... :-))(
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ja mam totacmd zazipovany na svym webu jako t.zip a kdyz nekam jdu servisovat pc (coz uz sem sakra dlouho nedelal), tak jen stahnu z webu, v exploreru rozbalim a zbytek resim v totalu, pracovat v exploreru full time je total hell... pripadne kdyz chybi internet, tak ho nosim na miniflash na klicich, bez tcm ani ranu :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JAMILLOS:
    ja si jen dovolil "usmat se". V dobe kdy jsem si stahoval filmy, tak uz to stahovani bylo podle TTD (Technicko Takticka data) - no proste jsem si uz stahoval vhodnou kvalitu.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    JAMILLOS:

    kodek je externi komponenta windows. proto se tam musi dohravat a je fuk zda si ji za dolac koupis ci si stahnes jako klite. vzdycky je to program napsany nekym jinym pro windows. Zde velmi zalezi na tom zda vyvojar dotycnych kodeku kodeky podepsal, spravne je zaregistroval ci zda pouzil nejaky hacky by to nejak fungovalo.

    pozice kodeku v systemu je pomerne zajimava, protoze nejen ze muzes mit kodek na video, ale stejne tak ti i kodek muze filtrovat audio ci temer jakykoliv stream dat v systemu se vyskytujici. Z toho duvodu musi psani kodeku splnovat nejaka pravidla a stejne tak instalace neni uplne trivialni.

    tahle valka kdy se kodeky rozbijou zlyma windows je stara jako baliky kodeku. Je to uplne normalni a je to hlavne tim ze kodek packy obsahuji celou radu hacku na prepinani a nastavovani konkurencnich kodeku. (napr ty co umej nahravat jsou na prehravani mene vyhodne takze se v systemu ruzne prepinaji cemuz se ale muze vyrobce toho komercniho kodeku branit apod.)

    hele kafe dopity, diky za retro okenko.
    (a ne ze to zase smazes)
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    KOC256:
    ARIAEL:
    Nevim no, já odjakživa používám složku Dokumenty, proč taky ne? Ohledně těch rozměrů – mluvím tu o videu, ne o fotkách. Když si stáhnu novej díl seriálu, tak první, na co se v tý složce (v podokně náhledu) podívám, je, jaký to má rozlišení, že jo. Nejvíc mě zajímá formát a rozlišení. No a právě to po updatu zmizelo.
    Jinak pakliže by měl frame height + width zobrazovat sám systém (bez ohledu na nějakej externí balík kodeků), tak nechápu, proč to potom po updatu při kliknutí na danej thumbnail videa nezobrazuje. To je pak chyba W10.
    Ona rada, kterou jsem k tomu našel (starší verze identickýho problému) a pomohla mi, zní doslova:
    Got this figured out. The 1809 update causes damage to some of the stuff the K-Lite Codec Pack installs. Downloaded the latest version from www.codecguide.com and the details info is back.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    OTZ: Tak uz tu mas odpoved co je mysleno tim "rozjebavanim" - nic s funkcnosti, ale prijde o zcela zasadni funkci integrace zobrazeni rozmeru videa v exploreru...Ehm... No co na tom rict:)
    A to ze tvurci o tom vedi ale zvysoka na to serou protoze staci udelat preregistraci reg zaznamu - no evidentne maji asi o dulezitosti funkce take sve mirne pochybnosti :D
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    A to ze se "rozjebe nejake zobrazovani" - no to je evidentne priznak toho, ze tu integraci do systemu neudelali zrovna korektne - a proto ji system vykopne... Jednoduchy dukaz - u korektne napsanych kodeku to nikdy nedela.
    A jinak - nevim, siroko daleko neznam nikoho, kdo by si zapnul neco jkako vlc ci neco podobnyho, kdyz existuje kodi...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    KOC256: heic kodek je zdarma na MS store
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LOVE_DALI: Tak u nas je FAR zakladni vybavou kazdeho PC. A TC jen pro nas zmekcilce :). Jinak 7zip uz jen jako plugin do TC, misto VLC MPC a misto Chromeho samozrejme Operu i kdyz dneska to uz je jedno. Ale jsem u ni od doby co se za ni jeste platilo :-D.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    KOC256: tak abych shrnul :). vlc, tc, 7zip, chrome. tc teda kdyz potrebuju do hloubky. jinak klasickej windows explorer, protoze 8h spravuju lidem nase aplikace a tezko cekat tc u ucetni :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JAMILLOS: Tak ono to je asi proto ze pruzkumnika uz 20 let nikdo nepouziva. Od doby co vznikl Total Commander...
    A teda nekde videt rozmery je silne specificky navyk no. To kdyztak vidim v XnView, ktery pouzivam na prohlizeni fotek.

    Ale spise me zaujalo ze kdyz pouzivas VLC, ktery kodeky resi jak tu nekdo psal, ze ti to nefunguje.

    A tak hlavne, ze vis jak na to a ze ti to pak funguje. Treba ty fotky mas v nejakem nestandardnim formatu (heic treba) ci co.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Googlil jsem to a dočetl se, že update zkrátka nějakým způsobem ty kodeky rozjebe. V podokně složky vpravo mi pak chybí informace, zejména výška a šířka frame, což je to první, na co koukám. Dál jsem to nezkoumal, protože tam bylo dál uvedeno, že stačí reinstall/update kodeků.
    Je možný, že přehrávače si to dneska řešej samy, ovšem já používám vlastně jenom dva nebo tři (VLC plus starej a novej Media Player), nechci nic riskovat (vždycky v okamžiku, kdy to člověk nejmíň potřebuje, najednou musí něco někde hledat a stahovat... na to už nervy nemám) a na tenhle výbornej balík kodeků jsem zvyklej. Takže není co řešit a systému to určitě neškodí, naopak.
    JIMX
    JIMX --- ---
    DRAGON: když ti napíšu, odkud ten kodek zadarmo stáhnout, pošleš mi dolar? :-D
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    btw kvuli dolaru koukat na trinactiminutove video na youtubu, to je hardkor jak hovado :)))
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JIMX: nezaplatil :) mam k lite codec, ehm :D
    JIMX
    JIMX --- ---
    DRAGON: Tak to jsi zaplatil ten dolar zbytečně ... https://www.youtube.com/watch?v=V5Cqxz69EcE :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DRAGON:
    Pak je vše v nejlepším pořádku.
    Jde přece hlavně o ty zážitky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam