• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KOC256: zajímavé, to zhutnění jsem už viděl u sebe, ale vždycky se to překresilo při scrollování, měl jsem to za nějakou chybu RDP
    můžeš zkusit vypnout u RDP ty grafický akcelerace.
    restart si po změně na 100% dělal?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PES:
    EE. To zhusní komplet všechny texty.
    PES
    PES --- ---
    KOC256: Takové to vypnout (či vytunit ClearaType) a zakázat Win10 tu snahu opravovat rozmazané aplikace se na tom neprojeví?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Spodní je jasně deformovaný výpis. Obě spuštěny na FullHD. Jen jedno v RDP a druhé na lokále.



    KOC256
    KOC256 --- ---
    PES:
    No jak jsem psal. Ono to není všude, ale třeba u SSMS jen v tabulkovém resultsetu. Jinde ne. Takže z toho dedukuji, že to je něco mezi OS a SW, kde ti nepředají nějaké informace o DPI - což mi zase evokuje to, že Ouloook něco takového detekuje a chce restart...
    PES
    PES --- ---
    JIMX: Ja teď u jednoho člověka narazil, že měl externí monitor mázlý, ale "chyba" byla poetická - přímo v nastavení monitoru bylo kromě V-Sync a H-Sync ještě nějaké nastavení jako Ostrost či tak, které normálně má být 50% (a netřeba sahat, hodí se spíše do nouzových situací, kdy dlouhý VGA kabel pokazí signál) a ono to bylo vytažené na nějakých 90% a způsobovalo to ošklivé mazance zvláště na kontrastních hranách (bohužel to ten signál kazilo i z HDMI a DP).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JIMX:
    No já taky. Ale mám nový NTB a takto mi to blbne...
    A myslím si, že prostě jen něco někde nemám nastavené...
    JIMX
    JIMX --- ---
    Používám už několik let notebook s externím monitorem ... různý notebooky, různý monitory, různý wokna od verze 7 vejš ... a nikdy mi nepřišlo, že by na monitoru a na vnitřním displeji bylo něco rozmazanýho ... vždycky na všech displejích mám nativní rozlišení a 100% zvětšení.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LOPIK:
    rozlišení mám právě stejné. A to rozmazání je jen v určitých aplikacích a někdy jen na určitých částech :(
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    KOC256: Rozmazanej text v MS aplikacích při více monitorech s různým rozlišením je bohužel vlatnost resp. známá chyba - viz. https://support.office.com/...ze-or-blurry-on-external-monitors-bc9f7279-4e42-4b15-a949-46ab8bcfe44f - nevím kam se s tím za rok posunuli, ale myslím že o moc ne..
    Můžeš s tím zkusit všelijak laborovat - viz ten odkaz, ale naděje si moc nedávej. Chová se to divně, u nás to někdy dělá, někdy ne - občas i na stejným stroji, těžko něco poradit..
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256:
    Jen doplním, že po kliku na "Další informace" se jen dopzvím, že někdy ve verzi 16xx tam byla dána podpora pro přepínání mezi monitory s vysokým a nízkým rozlišením. Mám verzi 19xx PRO, tak snad to tam mám, nevím kde to ověřit, nějaké nastavení jsem nenašel.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Mám nový notebook 13" s nativním rozlišením FullHD. Při prvním startu bylo nastaveno zvětšení na 150%. Aby se mi neměnilo rozložení prvků proti připojenému monitoru (taky FullHD), tak jsem to dal na 100%.

    Stejně vidím, že na tom monitoru je ten text jak kdyby nějak deformovaný (třeba v SSMS, RDP - což jsou aplikace od MS, tak bych nečekal, že to podělala nějaká garážová firma).

    Krom toho, že to jde vizuálně vidět, tak například Outlook při připojení hlásí něco o display s vysokým rozlišením (viz příloha), což potvrzuje, že něco je jinak, ale moc nevím čeho se chytit.

    Chtěl bych to dostat do stavu, kdy na externím monitoru i na NTB to bude vypadat normálně (často odpojuji a připojuji)...

    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    NAVARA: Jako ze proc tam kopiruje instalacky Windows? No to bude zapeklita otazka za stokorunacku:))) Co by to jen mohlo asi tak byt.... To bude chtit nejakyho Sherlocka, zvlaste podle jmena adresare...
    Nejsi firma takze si kup licenci z obchodu a ne ze store. Jsou tam ty prepouzity. MS je nema rad ale nedokazal s ti nic udelat - tedy nic u domacich useru. A samozrejme jak dobre vis staci jednou kliknout na prepnuti Win do Insider modu ve slow modu a mas to cele zadarmo a plne legalne...
    Ja fakt nevim proc se ptas na veci ktere vis.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ARIAEL: Víš, že můžeš říct "nevím jak funguje windows update a proč tam takhle vytváří ty soubory"?
    ARIAEL: Legální upgrade FPP Home na FPP Pro za 120Kč - kde? Ve store mi nabízí za čtyřku přesun na OEM Pro…
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    NAVARA: A tvuj "otaznik" je evidentne jen provokace a recnicka otazka... - jak by mohl nekdo vedet co mas ty ocekavat za problem;)
    Abych to upresnil a zase jsi nedosel k nejake blbosti jako doted :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    NAVARA: Si kup tu verzi za 120 korun ;) To das.
    A nemusis tu placat neco o uzasnosti, zaradis se mezi ne taky :DDD
    PES
    PES --- ---
    NAVARA: Ten sen se splní, až WSL zevnitř pohltí ty Win a všechna volání/knihovny/API Win budou jen "mezixicht" od WSL :-)))
    PES
    PES --- ---
    NAVARA: Vždyť ty "kompletní reinstalace s re-importem nainstalovaných aplikací*) je jen (další nepovedený) pokus vyřešit od základu špatný mechanismus aktualizací... bylo to vidět už od XP (přes Visty až minimálně po 8.1), po instalaci se stáhla obří várka aktualizací, ale potom se stáhla další várka aktualizací na aktualizace atd., kde zjevně každá várka polepila v systému kde co a nikdo z autorů snad ani neví co a kde, takže neudělají jeden finální balíček aktualizace, který by to vyřešil v jednom kroku (pak se dělaly Service Packy, ale i ty - zvláště ty vyšší SP2 či SP3 - potřebovaly stejně několik extra aktualizací předem, než se samy dokázaly korektně nainstalovat)...

    No a teď je to ve Win10 ve stavu komplet nové instalace co půl roku (resp. podle počtu chyb v aktualizaci nasekaných se to odkládá a odkládá, až je z toho aktualizace tak možná jednou za rok, když se počet chyb podaří srazit pod velkoprůserovou hranici), ale zase s vedlejším negativním efektem toho reimportu (protože to není ani reinstalace) těch aplikací...

    *) (což se ne u všech aplikací vždy povede) a uživatelských profilů (také rozbité, navíc pokud je menší rychlé C: a po instalaci se nechá na C:\Users jen Default, Admin a Public a ostatní se v registrech před vytvořením nového uživatelského nasměruje na větší byť třeba pomalejší D:\Users , tak )"
    JIMX
    JIMX --- ---
    NAVARA: tak používej linux ... nebo co měl tenhle post znamenat? :-)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ha! ted na mne ze zalohy vypadlo tohle, vzpominate? :)



    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam