• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PES:
    Diky. Vyzkousim a poreferuji.
    PES
    PES --- ---
    KOC256: V zástupci aplikace zvolit řešení kompatibility (Program Compatibility Troubleshooter) a zvolit "Program funguje správně, ale nezobrazuje správně" a pak další volba "Program se nezobrazuje správně, když je zvoleno škálování velkých fontů" (nebo jak to tam je česky) a pak Test program...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ARIAEL:
    W10 jsem mel i na minulem PC. Proste mi jen dosel cas a tak mi vymenili masinu.

    Ale mas nejaky konkretni navod co zkusit?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Ruzny typy antialiasingu. W7 a W10 maji ruzne, u W10 je mozne rezim prepnout pokud cilove zarizeni (nebo aplikace) nezvlada korektne W10 rezim
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PES:
    O RDP nejde. to jsem udělal jen screen pro porovnání.
    Klidně restart, žádná RDP a prostě (nejen) SSMS to má na pikaču. Asi to budou nějaké starší APP, které nejsou upravené, ale prostě co zapnout/vypnout, aby to nedělalo?
    PES
    PES --- ---
    KOC256: Jinak podobná chyba je u Citrix Receiveru, ale tam se to řeší migrací na nový Citrix klient, protože Receiver už je v linii "jen na dožití"...
    PES
    PES --- ---
    KOC256: A druhá strana toho RDP náhodou to "Zaostřování" a "ClearType" aktivní nemá? Že by se hádaly dvě tyhle funkce proti sobě?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    RATTKIN:
    - chyba není u RDP, ale na lokále (právě)
    - změna na 100% byla před X týdny a restartů již několik...
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KOC256: zajímavé, to zhutnění jsem už viděl u sebe, ale vždycky se to překresilo při scrollování, měl jsem to za nějakou chybu RDP
    můžeš zkusit vypnout u RDP ty grafický akcelerace.
    restart si po změně na 100% dělal?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PES:
    EE. To zhusní komplet všechny texty.
    PES
    PES --- ---
    KOC256: Takové to vypnout (či vytunit ClearaType) a zakázat Win10 tu snahu opravovat rozmazané aplikace se na tom neprojeví?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Spodní je jasně deformovaný výpis. Obě spuštěny na FullHD. Jen jedno v RDP a druhé na lokále.



    KOC256
    KOC256 --- ---
    PES:
    No jak jsem psal. Ono to není všude, ale třeba u SSMS jen v tabulkovém resultsetu. Jinde ne. Takže z toho dedukuji, že to je něco mezi OS a SW, kde ti nepředají nějaké informace o DPI - což mi zase evokuje to, že Ouloook něco takového detekuje a chce restart...
    PES
    PES --- ---
    JIMX: Ja teď u jednoho člověka narazil, že měl externí monitor mázlý, ale "chyba" byla poetická - přímo v nastavení monitoru bylo kromě V-Sync a H-Sync ještě nějaké nastavení jako Ostrost či tak, které normálně má být 50% (a netřeba sahat, hodí se spíše do nouzových situací, kdy dlouhý VGA kabel pokazí signál) a ono to bylo vytažené na nějakých 90% a způsobovalo to ošklivé mazance zvláště na kontrastních hranách (bohužel to ten signál kazilo i z HDMI a DP).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JIMX:
    No já taky. Ale mám nový NTB a takto mi to blbne...
    A myslím si, že prostě jen něco někde nemám nastavené...
    JIMX
    JIMX --- ---
    Používám už několik let notebook s externím monitorem ... různý notebooky, různý monitory, různý wokna od verze 7 vejš ... a nikdy mi nepřišlo, že by na monitoru a na vnitřním displeji bylo něco rozmazanýho ... vždycky na všech displejích mám nativní rozlišení a 100% zvětšení.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LOPIK:
    rozlišení mám právě stejné. A to rozmazání je jen v určitých aplikacích a někdy jen na určitých částech :(
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    KOC256: Rozmazanej text v MS aplikacích při více monitorech s různým rozlišením je bohužel vlatnost resp. známá chyba - viz. https://support.office.com/...ze-or-blurry-on-external-monitors-bc9f7279-4e42-4b15-a949-46ab8bcfe44f - nevím kam se s tím za rok posunuli, ale myslím že o moc ne..
    Můžeš s tím zkusit všelijak laborovat - viz ten odkaz, ale naděje si moc nedávej. Chová se to divně, u nás to někdy dělá, někdy ne - občas i na stejným stroji, těžko něco poradit..
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256:
    Jen doplním, že po kliku na "Další informace" se jen dopzvím, že někdy ve verzi 16xx tam byla dána podpora pro přepínání mezi monitory s vysokým a nízkým rozlišením. Mám verzi 19xx PRO, tak snad to tam mám, nevím kde to ověřit, nějaké nastavení jsem nenašel.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Mám nový notebook 13" s nativním rozlišením FullHD. Při prvním startu bylo nastaveno zvětšení na 150%. Aby se mi neměnilo rozložení prvků proti připojenému monitoru (taky FullHD), tak jsem to dal na 100%.

    Stejně vidím, že na tom monitoru je ten text jak kdyby nějak deformovaný (třeba v SSMS, RDP - což jsou aplikace od MS, tak bych nečekal, že to podělala nějaká garážová firma).

    Krom toho, že to jde vizuálně vidět, tak například Outlook při připojení hlásí něco o display s vysokým rozlišením (viz příloha), což potvrzuje, že něco je jinak, ale moc nevím čeho se chytit.

    Chtěl bych to dostat do stavu, kdy na externím monitoru i na NTB to bude vypadat normálně (často odpojuji a připojuji)...

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam