• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    RAINBOF: jo ták, prostě základní vlastnost woken, ok, chápu :)
    jen tak z hlavy, prvně vypínam indexaci (jo, pro pravniky a archivare to muze bejt uzitecny, ale proste proto) a vsechny vizualni efekty, a mrdky po spusteni, pekne rucne, kdyz uz
    pak vypinam ty vselijaky sluzby pro nevidomy, hluchy a blby, perfmon napovi,
    jasne, ze to nekdy povypinam natolik, ze se to zhroutí, ale tak to už je ta sranda, co k tomu patří,
    a tak, to jsem ale odbornik :D
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    HRAFNAIN: ja to moc neresim ale provozuju jedni i5 2400 a na ty vidim ze vykon jde dolu snad kazdym velkym updatem. Zda se ze se optimalizuje na ssd a s mechanickym diskem to zacina byt naprd. Uz jen smotna nabidka start a jeji hledani je liny start linej start office se zpomalil je to fakt pain cekat na office pres minutu.

    Na svym starym ntb mam totéž jen s ssd (evo pro) a teda zadny extra vykon nevidim. Klasika jako tento pocitac trva nakonec se to rozjede ale mizerie. Treba electron, vb:code se zpomalily a to je neupdatuju.
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    RAINBOF: můžeš mě prosím nasměrovat? o co jako jde s tim snizenim vykonu?
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    RAINBOF: hlavně taky proto, že na aukru koupíš ESD win10 pro licenci za 80-150 Kč.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    LOVE_DALI: ona to byla moda i driv, ovladace z ulozto a windows z torrentu ale tedka je to nejaky castejsi. vidim za tim castecne to nasazovani windows buildu majici za dusledek snizeni vykonu pocitace.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    RAINBOF: ted moda? ;)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    FERRENC:
    Myslel jsem si, ze na pc mas windows 10 home se kteryma jsi to koupil.

    Take jsem se te ptal zda tam mas i ty home nainstalovane. Pokud ne, dej tam Windows 10 home. (Budu predpokladat ze to tahas z MS ne nekde z warezu jak je ted moda :) )

    Ucet MS muze obsahovat obe verze ale jak zjistit ktere tam jsou by ti asi mel rict napr araiel.
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    RAINBOF: Myslíš tedy, že můžu aktivovat HOME přihlášením se na ten PRO účet?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    FERRENC: pokud na tom stroji mas licenci na home tak tam musis dat home.

    to ze jsi nejak prenesl pro verzi evidentne nezapusobilo a ms ti ho u HW nedrzi. nainstaluj home verzi a je to. Pokud jsi si PRO koupil tak ji mas spojenou s nejakym uctem u nich stacivalo se jen prihlasit na ten ucet z ms storu a pak to proslo.
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    RAINBOF: To jsou bohužel Pro. Ty jsem kdysi kupoval. Pak jsem je přenesl s diskem na jiný comp a teď je stejná situace. Kód už ale asi nikde nemám.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    FERRENC: no a kde jsi vzal ty co jsi tam nainstaloval? Jsou tam take home?
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    ROBIN_SNNS: No já jsem je vůbec nekoupil a přesto tam nějaké Home nainstalované byly. Hlásí to, že je potřeba je aktivovat. Na starém disku mám ale ty původní aktivované.
    JIMX
    JIMX --- ---
    ARIAEL: wifinou to imho nebude, dělají to všechny ... doma, v kanclu, veřejný APcka ... všechny se kteryma pred touhle aktualizací nebyl na stejném hw žádný problém ... ještě mi teď nabehla nějaká aktualizace 1909 a po instalaci a restartu se to připojilo rychle ... tak uvidím, jestli to bude i kinde rychlejší nebo to byla náhoda ... někde jsem právě četl, ze v některých.pripadech to ta 1903 trochu rozbila a v zápětí to fixovali ...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    JIMX: asi bych se mrknul podrobneji, jak ta wifina funguje - pasmo, vykon atd... Bude to chtit nejaky chytrejsi soft a pro kontrolu vedle mobil s wifi scanerem
    JIMX
    JIMX --- ---
    nenapadá někoho, kde by mohl být problém ... Lenovo E470, Realtek 8821E síťovka, win10 ... po updatu na 1903 vždycky strašně dlouho trvá, než se připojí k wifině, ke který třeba už před hybernací nebo i usnutím byl připojenej. Dřív než jsem se stačil přihlásit, tak se chytla.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    FERRENC: pokud jsou to originálky koupené se sestavou, tak se ti aktivují samy, jakmile připojíš pc k internetu
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    Ahoj, lze, prosím, nějak aktivovat Win 10 Home, co mi přinesli s novou sestavou pomocí Win, které mám na původním disku? A jak? Díky moc.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    ROBIN_SNNS: zakaz v UEFI probouzeni PC a zakaz to v nastaveni eventu k probouzeni. Neni potom zadny zpusob jak PC probudit.
    Pokud uz tedy musis PC uspavat a ne vypinat
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    ARIAEL: Ne, já žádné úlohy v scheduleru nedělám. Jen řeším problém se samočinným probouzením pc, které má na svědomí služba windows. Takže jsem neměla potřebu nic takového zakládat. Dnes jsem akorát povolila uživatele Administrator a vybavila ho heslem. Řídím se heslem, když to funguje nespravuj to, takže se v pc zbytečně nešťourám.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    ROBIN_SNNS: A zkousela jsi pro tyhle veci tedy vytvorit zvlast uzivatele s admin privilegiemi a proi vytvareni jobu si dat pozor na zatrzeni pole "run with highest privilege"?
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    ARIAEL: to mám

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam