• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    FATBOZZ: to mi nejde, napiše mi to: "chybna bitova kopie" znamena to ze mam jinej ovladač? Tamk me napada-je to nb 64bit a je na něm win10 32bit, to to by neměl byt problem ne? Tu bitovou vadnou kopii mi to už napsalo třeba u itunes,ale po zavřeni okna funguje. Todle vsak nic.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    MAHUTA: Dokud neuvidime cely vypis ipconfig /all tak dal nepopojedeme
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    FATBOZZ: to asi ano,ale nikdy jsem neřešil. Ted mam druhy nb s win10 a nemohu na tom rozjet pripojeni. Win pomatuju xp jako novinku a dal nic. Takze nevim co s tim,jsem jen tazajici se uzivatel
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    MAHUTA: I na win je konzole/prikaz radek
    CMD + ipconfig /all
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    FATBOZZ: ted na to koukam a asi zadnou.....nebo je to jinde?

    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    MAHUTA: a jakou adresu dostanes z dhcp?
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    zdravim, Win10pro se mi nechce připojit k LAN ani WLAN, vse je ok, net v kabli běži,ovladače jsou,nastaveno na Získat z DHCP. Stav zařizeni: Toto zařizeni pracuje spravně.... Ethernet piše : povoleno. Uz fakt nevim co dal. Je tam nějake další nastavení?? Leta použivam Linux,kde se ani ovladače takto neřeší. Diky za rady
    VACA
    VACA --- ---
    OTZ; TAJSO: jo tak ja jsem spis jenom lama proste. Nemam o tehle vecich moc povedomi. Naposledy kdyz sem neco takovyho deal tak bylo na nejakym historickym systemu. Mozna si to teda blbe pamatuju nebo se mi dostavali dosky uz zformatovany.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Ahoj, tusi prosim nekdo, jak zprovoznit ve VNC audio (windows 10 na obou stranach, pres UPC router na strane VNCserveru)? Mam home edici, nekde ctu, ze audio jde zprovoznit pouze na Pro a Enterprise verzi ale jinde zase ctu, ze to jde, jen je nutny aktivovat na firewalli nejaky UDP porty atd. Ma s tim nekdo zkusenosti prosim?
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    VACA: ehm... nenaformatovanej disk zadnej system rovnou nevidi. A pokud ano tak to znamena ze ho nejdriv bez dotazu zformatoval coz nechces.....
    OTZ
    OTZ --- ---
    "U starejch kompu stacilo pripojit disk jako slave a byl tam"

    ja si teda pamatuju tak trochu hovno :D ale mam za to, ze novej disk se vzdycky pred pouzitim musel zformatovat s novym oddilem, pokud na nem teda uz ten nebyl.

    master a slave byl jenom o tom kde je mbr
    VACA
    VACA --- ---
    ja sem se s tim nakej cas trapil nez jsem napsal dotaz, pak se to po chvili uz povedlo. dekuji za strpeni.
    VACA
    VACA --- ---
    MAWERICK: diky, za odpoved. chtelo to prez tento pocitac/spravovat /ulooziste -tam uz ho videl a psal online, chtelo to kliknout na nej a dat vytvorit novej oddil a tim priradit cestu.

    sry sem v tomhle lama. U starejch kompu stacilo pripojit disk jako slave a byl tam :)
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: ok uz jsem se tim prokousal. sry. Nejak sem v tehle vecech furt jeste na urovni starejch systemu.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    VACA: neni zapojenej do radice pro kterej nemas drivery?
    VACA
    VACA --- ---
    prosim vas pekne. Pripojil jsem do kompu novej disk, normalne napajeci vetev a kabel do desky. snad na tom neni nic sloziteho dneska uz disky ani nemaj jumper master/slave koukam...

    V biosu ho vidi, ale win 10 ho nevidi.

    co pro to musim udelat aby ten **** system ho videl? :)
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    FERRENC: Jestli mas prihlaseny W10 na ms ucet tak se na nej proste prihlas. Po prihlaseni se ti objevi oznameni jestli chces upgradovat funkce na verzi Pro. Jestli to nemas propojene s tim uctem tak jedine zjistit to cislo. Opet staci zadat a upgraduje se ne Pro. Desitkam je jedno jaka verze tam je nainstalovana.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    HRAFNAIN: jasne jenze ja to spis zminuju proto ze puvodni stary buildy behaly svizne. Neupdatuju sw ale updatuju Windows (mohlo to vyznit jinak). Povypinan vsechno mozny umim taky ale uz jsem si zvyk na majoritni praci na linuxu.
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    RAINBOF: jo ták, prostě základní vlastnost woken, ok, chápu :)
    jen tak z hlavy, prvně vypínam indexaci (jo, pro pravniky a archivare to muze bejt uzitecny, ale proste proto) a vsechny vizualni efekty, a mrdky po spusteni, pekne rucne, kdyz uz
    pak vypinam ty vselijaky sluzby pro nevidomy, hluchy a blby, perfmon napovi,
    jasne, ze to nekdy povypinam natolik, ze se to zhroutí, ale tak to už je ta sranda, co k tomu patří,
    a tak, to jsem ale odbornik :D
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    HRAFNAIN: ja to moc neresim ale provozuju jedni i5 2400 a na ty vidim ze vykon jde dolu snad kazdym velkym updatem. Zda se ze se optimalizuje na ssd a s mechanickym diskem to zacina byt naprd. Uz jen smotna nabidka start a jeji hledani je liny start linej start office se zpomalil je to fakt pain cekat na office pres minutu.

    Na svym starym ntb mam totéž jen s ssd (evo pro) a teda zadny extra vykon nevidim. Klasika jako tento pocitac trva nakonec se to rozjede ale mizerie. Treba electron, vb:code se zpomalily a to je neupdatuju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam