• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    OTZ: on tomu MS moc nepomáhá s pravidelnou nekonzistentní / částečnou změnou rozhraní :\
    OTZ
    OTZ --- ---
    lidi jako by zapomneli ze mys ma i pravy tlacidlo..



    OTZ
    OTZ --- ---
    PETER_PAN: a rozjet win v nouzovym rezimu? pak sprava systemu a eventlog. tam ale kazdopadne najdes to samy co na bluescreenu, dulezitej je kod chyby, pokud mas tu modrou smrt aspon 30s videt .

    nebo pokud mas disk pro opravu systemu / instalacni disk (boot z media), tam jsou tooly prip. cmd

    pripadne zkus nastartovat bez vsech nepotrebnych prefierii jenom cpu ram disk klavesnice mys monitor
    NEXEN
    NEXEN --- ---
    Třeba se bude hodit
    Microsoft vydal aktualizaci s kuriózní chybou. Může vás vyjít draho
    Microsoft vydal aktualizaci s kuriózní chybou. Může vás vyjít draho - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...windows-defender-antivirus.A200416_210859_software_nyv?zdroj=vybava_recombee
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    LOPIK: Přemapovat klávesy bych zkusil přes SharpKeys, ale layout kb je podle mě v danou chvíli vybraný právě jeden :(
    SharpKeys | randyrants.com
    https://www.randyrants.com/category/sharpkeys/
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Neznáte někdo nějakej způsob, jak ve Win 10 vynutit u dvou klávesnic připojených k jednomu PC dva různý layouty? (tzn. jedna klávesnice anglická, jedna česká) - stačilo by i přemapovat pár jednotlivých kláves na jedný z klávesnic..
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    KULA: je tam laserlock.
    Datova media se čtou z kraje a tam je stopa co rika "tady je 1mb oddil" no a audiocd se ctou od stredu kde je seznam muziky a pak jednotlive stopy.

    Duvod proc to tak je je proto ze na cdrw se vzdycky prihraje dalsi stopa prave na kraj a nenahrané = neviditelne.
    KULA
    KULA --- ---
    Náhodou...koupil jsem si CD s hudbou, byla tam samolepka, nelze přehrát na PC....myslel jsem si vtípek. Tak ne, fakt nejde přehrát :D našel jsem nějaké tipy z roku 2001, že mám určité místa přemazat fixou aby se to tvářilo jako jiný disk a já si říkám, jestli spíš není nějaký přehrávač, který tohoto nedbá a přehraje i audio cd co nejde přehrát na pc,
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Vsechno to co tu popisujete me strasne sere. Nejhorsi jsou 2 veci. 1] Vsechno se to neustale meni, 2] Nastaveni je rozhazene na vic mistech ke kterym se navic dostava z uplne odlisnych casti GUI.
    PES
    PES --- ---
    LOVE_DALI: Njn, pro detailní nastavení se bude muset lozit hackovat do registrů - skoro ve stylu ranných linuxáků...

    Navíc porovnejte i jen na tom příkladu zvuku tady tu "informační hustotu" ovládacích prvků - "moderní" ovládací panely je humus a sračka - ovládacích prvků málo, kilometrové rozestupy, nastavování humus (šoupátka, táhla bez možnosti zadat přesné hodnoty), hodnoty se rovnou zapisující (žádné OK/Storno popř. OK-WannaKeep?-OK/Storno - jako bylo při změnách rozlišení/frekvence monitoru), vše jen na metrové monitory s HD+/UHD rozlišením...

    IMHO snažit se naroubovat prostředí mobilního telefonu na desktop a server OS byla, je a bude zásadní chyba a bude to agónie dokud se v M$ někdo neprobere, nekopne vrchního inda s rozběhem do zadele a nezavelí na sestavení Win11 na bázi prostředí Win7, doplněné o během té doby zmodernizované věci kolem grafiky/zvuku (pro hry) a také další vývoj (hlavně virtualizaci, ideálně možnost z jedněch Win11 spouštět samostatné virtualizace sama sebe i jiných OS) a pochopitelně žádné $INCLUDE všech předchozích verzí, ale pečlivě ten ty kódy přebrat a vyčistit...
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    MVEK: definitivne zmizi? to vypada jako krok spravnym smerem! :D
    MVEK
    MVEK --- ---
    Tak byla největší tma pod svícnem. Aneb přehlédl jsem na mém screenshotu žlutě označený odkaz, který otevře starý dialog z prvního Toomixova obrázku a tam to funguje.

    Bohužel v novém dialogu na mém screenshotu to stále není, tam se dá proklikat jen na přepnutí, disablování nebo testování zařízení, nic víc (totéž to přepnutí, které je na Toomixově druhém obrázku, to jsem vlastně dělal, jen o dva kliky navíc na mém obrázku).

    Přes staré Ovládací panely to asi půjde, jen jsem je tak nějak už začal vypouštět z hlavy pod rouškou zpráv, že už snad definitivně zmizí letos z W10.

    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MVEK: Normálně to jde přehodit dole v panelu, případně postaru jak píše kolega



    PES
    PES --- ---
    Přes "staré" Ovládací Panely - Zvuk to už nastavit nejde? Tam byla volba "Výchozí zařízení" schovaná...
    MVEK
    MVEK --- ---
    Přehlížím něco, nebo ve Win10 na rozdíl od 7 nejde nastavit výchozí zvukové zařízení?
    Mám sice televizi přes HDMI připojenou pořád, ale když na ni rozšířím plochu, tak se mi velmi často (nepřišel jsem na to, proč někdy ne) přepne výstup zvuku do HDMI namísto jinak používaného SPDIF ze zvukovky.
    Ve starších Windows imho bylo ve starém dialogu možné nastavit výchozí zařízení, ale to je v desítkách nahrazeno moderní obrazovkou nastavení a tam to nevidím, ani nevidím možnost, kam se dál prokliknout.

    Nakonec jsem otravnost vyřešil tak, že jsem televizi zakázal (checkbox Disable v detailu zařízení) a je snad klid.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    LACIF: Nejjednodušší budeš mít asi jedno spárovat s počítačem, druhý s mobilem a pustit si po webu stejnej zdroj.. Rozchodit dvě zařízení z jednoho PC bude hodně složitý.
    LACIF
    LACIF --- ---
    ZBYNEK: Urcite neumi:) nechci jit cestou pres stereomix. Ty speakery nemusi byt vubec synchro - jedem system je v baraku a druhej na zahrade anavzajem se nerusej-proste na zahrade neslysis ten zevnitr a naopak.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    LACIF: Nejdřív si ověř, že to ty BT speakery umí... Pak si proklikej třeba tohle: https://www.wikihow.com/Connect-Two-Bluetooth-Speakers-on-PC-or-Mac
    LACIF
    LACIF --- ---
    Zdravim, poradil by mi nekdo pls co mozna nejjednodussi SW cestu, jkak posilat zvuk z win10 do dvou bluetooth zařízení?Dixx
    CYBI
    CYBI --- ---
    PES:
    XSOFT:

    Diky!
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    Ahoj, věděli byste, jak spárovat přes bluetooth windows 7 a JBL xtreme 2? Zařízení mi to našlo, ale pořád to hlásí že "Je třeba vyřešit potíže", jenže ovladače k tomu neexistují a w7 si s tím nedokáže poradit .. prostě to po mě chce ovladače a jinak čus. Všechna ostatní zařízení doma se spárovala jako by se nechumelilo. Jediná pogůglená rada, co mi alespoň částečně pomohla je, že to prostě nejde a je potřeba se s tím smířit :D

    Neměli byste ale přeci jen někdo nějakou lepší radu? Díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam